Boluspor - Kardemir Karabükspor maçının ardından  - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Nisan, 2019 14:16 tarihinde yayınlandı
0
0

Boluspor – Kardemir Karabükspor maçının ardından 

Boluspor Teknik Direktörü Orhan Kaynak:  “4 golle galip geldiğimiz için mutluyum”
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü İlhan Özer:  “Çocukların gelişimini tamamlamak için mücadele edeceğiz”

Spor Toto 1. Lig 28. haftasında Boluspor, sahasında Kardemir Karabükspor’u 4-0 mağlup etti. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
Mücadele sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Boluspor Teknik Direktörü Orhan Kaynak, “Rakip Karabük, herkes kazanıyor ama 2 tane maçta da berabere kalmış can yakmış bir takım. Sonuçta genç bir takım. Futbola, rakibe saygı adına maçın başında ciddiye aldığımız, ilk yarıda da 4 golle galip geldiğimiz için mutluyum. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Önümüzdeki hafta Denizli deplasmanı var. Ona da bugünden itibaren hazırlanmaya başlayacağız” dedi.
KARDEMİR KARABÜKSPOR CEPHESİ
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü İlhan Özer ise, “Boluspor zaten fiziksel olarak bizim takımdan daha etkili bir takım. Bunun da farkındaydık. Sadece handikapımız, salı günü içeride bir maç oynamıştık, orada iyi veriler geldi ama korkumuz 3 gün sonra bir maç oynamaktı. Genç arkadaşlar. Top bizdeyken tercih hatalarından, merkeze oynadığımız baskıda kullanamadığımız toplar var. 3’üncü dakikada gol yedik. Moral motivasyon da kalmadı. Ama ikinci yarı maçın 0-0 olduğunu, daha cesaretli olmamız gerektiğini anlattık. Ellerinden gelenleri yaptılar. 6 hafta var. Artık bu süreçte çocukların gelişimini tamamlamak için bu noktada mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
nefes borusuna cilek takilan doner ustasini kurye kurtardi wJ9XcxnA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Nefes borusuna çilek takılan döner ustasını kurye kurtardı

Çorum’da yediği çileğinin nefes borusuna takılması neticesinde boğulma tehlikesi yaşayan döner ustasını kurye Hemlich manevrasıyla kurtardı. O anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre, Çorum’da bir restoranda çalışan döner ustasının nefes borusuna yediği çilek takıldı. Boğulma tehlikesi yaşayan döner ustasının arkadaşları panikle müdahale etmeye çalıştı. Bu sırada iş yerinde bulunan restoranın kuryesi Samet Şişkin, Hemlich manevrasıyla döner ustasının nefes borusuna takılan çileği çıkartmayı başardı.

O anlar ise iş yerinde bulunan güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde döner ustasının çilek yediği görülüyor. Daha sonra panikle masadan kalkarak uzaklaşan döner ustası, bir kaç saniye sonra dönerek yardım istiyor. Bu sırada masada bulunan kişiler, döner ustasına müdahale etmeye çalışıyor. Daha sonra gelen Samet Şimşek, Hemlich manevrası uygulayarak döner ustasını kurtarıyor.

Yaşanan olayı anlatan Samet Şişkin, daha önce ilm yardım eğitini aldığını dile getirerek, “Siparişim hazırdı, yola çıkmam gerekiyordu. Vatandaş geldi, ‘taksi çağırabilir misiniz’ diye ricada bulundu. Ben de taksi çağırdım, bundan dan dolayı birkaç dakika daha restoranda bulunmak durumunda kaldım. Ardından döner ustamızın boğazında çilek kaldığını fark ettim. Restorandakiler panikle yardım etmeye çalışıyordu. Soğukkanlılıkla, Hemlich manevrası uyguladım. 4. manevrada tıkanıklığın açıklandığını ve rahatça nefes aldığını fark ettim. Taksi çağırma sebebiyle Allah yardım etmeyi vesile kıldı. Asıl önemli olan, ilk yardımın ne kadar önemli olduğu. Evde, çalışma ortamında, yolda herkesin başına gelebileceği bir şey. Herkesin bilinçli olarak küçük bir yardımın bile insan canını kurtardığını görmüş olduk” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin