Bolu’nun 2 bin 200 rakımlı turizm merkezi Kartalkaya’da 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, bölgeyi beyaza bürüdü.
Kent merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Kartalkaya Kayak Merkezi’nde Cumartesi günü başlayan kar yağışı, bugün tesirini yitirdi. Yer yer 5 santimetreyi aşan kar kalınlığıyla birlikte bölgedeki ağaçlar ve pistler beyaz örtüyle kaplandı. Meteoroloji bilgilerine nazaran, kar yağışının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
Bolu’da trafik polisleri, yaya kazalarının önüne geçmek amacıyla Cumhuriyet Caddesi’nde denetim ve bilgilendirme çalışması yaptı. Yaya geçidini kullanan vatandaşlara "sol-sağ-sol" kuralını hatırlatan ekipler, telefon ve kulaklık kullanımı konusunda uyarılarda bulundu.
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde yayalara yönelik trafik güvenliği bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında yaya kazalarının önlenmesi amacıyla çalışma başlattı.
Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu Cumhuriyet Caddesi üzerindeki yaya geçidinde uygulama yapan ekipler, vatandaşlara geçiş kuralları hakkında bilgi verdi. Eğitimlerde, "sol-sağ-sol" kuralına dikkat edilmesi, araçlar tamamen durmadan yola çıkılmaması ve ani hareketlerden kaçınılması gerektiği vurgulandı.
Ayrıca ekipler, karşıdan karşıya geçerken dikkat dağınıklığına neden olan cep telefonu ve kulaklık kullanımı konusunda da vatandaşları uyardı.
Uygulama kapsamında yayalara trafik kurallarını içeren broşürler dağıtıldı.