blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Kasım, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’nun içme ve kullanma suyunu karşılayan göle son yağışlar etki etti

Bolu’nun içme ve kullanma suyu muhtaçlığını karşılayan Gölköy Barajı Gölü’nde son periyotta tesirli olan yağışlar sebebiyle su düzeyi yüzde 20 düzeyine çıktı. Kış devrinde barajın yüzde 100 düzeylerine çıkması bekleniyor.
Bolu’nun içme suyunun karşılandığı Gölköy Baraj Gölü’ndeki su oranı yüzde 20 düzeyinde seyrediyor. Gölköy Baraj Gölü, kışın ve ilkbaharda yüksek yağış alması sebebiyle yüzde 100 doluluk oranına ulaşmıştı. Barajdaki su oranı, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve ekim alanlarının barajdaki suyla sulanmasıyla düştü. Ağustos ayında ziraî sulama için kapatılan barajın su düzeyi hayli düşmüştü. Son yağan yağmurlarla su düzeyinin yükseldiği göl, havadan görüntülendi. Gölde yaklaşık 4 milyon metreküp su olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Beyin kanaması geçiren şahsın organları Samsun ve Erzurum’daki hastalara umut oldu

Trabzon’da geçtiğimiz cuma günü beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılan şahsın organları vefatının ardından ailesi tarafından bağışlanırken, Samsun ve Erzurum’daki hastalara umut oldu.
Trabzon’da yaşayan ve bir markette çalışan 47 yaşındaki Fatih Ünver, geçtiğimiz hafta Cuma günü beyin kanaması geçirdi. Ünver, geçirdiği beyin karaması sonrası önce Ahi Evren Hastanesine ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Fatih Ünver’in vefatının ardından bağışlanan organları, farklı illerdeki hastalara umut oldu. Hastanede yapılan tıbbi değerlendirmelerin ardından Ünver’in bağışlanan iki böbreği Samsun’a, karaciğeri ise Erzurum’a, diğer hastalara nakledilmek üzere gönderildi.
Fatih Ünver’in, organ bağışında bulunma isteğini, yaşarken yakın çevresiyle paylaştığı ancak bu konuda resmî bir başvurusunun bulunmadığı öğrenildi. Ailesinin Ünver’in bu yöndeki iradesini dikkate alarak organ bağışında bulunma kararı aldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin