Reklam
Reklam

Bolulu genç sporcu Yusuf Efe Mızrak, Türkiye şampiyonu oldu

bolulu genc sporcu yusuf efe mizrak turkiye sampiyonu oldu B6D6AYIb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Şubat, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
0

12. Memleketler arası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Türkiye Open 2025) üçüncü gününde, erkekler +78 kg kategorisinde çaba eden Bolulu atlet Yusuf Efe Mızrak, Türkiye gençler şampiyonu oldu.

Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından, Antalya Spor Salonu’nda 8-16 Şubat tarihleri ortasında düzenlenen ve 60 ülkeden 3 bine yakın atletin çaba ettiği 12. Milletlerarası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası’nın üçüncü gününde yıldız erkekler kategorisinde karşılaşmalar yapıldı. +78 kg kategorisinde uğraş eden Bolulu atlet Yusuf Efe Mızrak, tüm rakiplerini yenerek geçen yılın akabinde bir sefer daha Türkiye gençler şampiyonu oldu.

Avrupa Şampiyonası yolunda da emin adımlarla ilerleyen genç atlet hem kendi kentini hem de Türk sporunu en güzel formda temsil ederek, gelecekte büyük başarılara imza atmayı hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Ticaret Bakanlığı’ndan İkinci El Araç Piyasasına 6 Ay Uzatma Kararı

ChatGPT Image 22 Haz 2026 10 49 13
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Haziran, 2026 10:49 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomotiv piyasasında fiyat istikrarını korumak ve spekülatif fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla uygulanan “6 Ay 6 Bin Kilometre” düzenlemesi ile ilan kısıtlaması uygulamalarının süresini 1 Ocak 2027 tarihine kadar uzattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, otomotiv sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısının korunması amacıyla yürütülen denetimlerin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada, bugüne kadar düzenlemelere aykırı hareket eden yetkili bayi ve galerilere toplam 54 milyon lira, ilan kısıtlamasını ihlal eden kişi ve işletmelere ise yaklaşık 116 milyon lira idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

İlk kez tescil edilen motosiklet, otomobil ve arazi taşıtlarının altı ay ve altı bin kilometreyi doldurmadan satışını engelleyen “6 Ay 6 Bin Kilometre” düzenlemesi ile araçların tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde ilan verilmesini önleyen ilan kısıtlamasının, piyasa dengesinin korunmasına önemli katkı sağladığı vurgulandı.

Bakanlık açıklamasında, söz konusu uygulamaların fiyat manipülasyonlarının önlenmesi, stokçulukla mücadele edilmesi ve tüketicilerin korunması açısından olumlu sonuçlar verdiği belirtilerek, düzenlemelerin 6 ay daha uzatıldığı duyuruldu.

Ayrıca, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesine sahip işletmelerin yanı sıra, bir takvim yılı içerisinde yetki belgesi olmaksızın üç ve üzeri ikinci el araç satışı gerçekleştiren gerçek ve tüzel kişilerin düzenlemeye aykırı satışlarının noterlikler tarafından engellenmeye devam edeceği bildirildi.

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe kayıt dışılıkla mücadele ve tüketici haklarının korunması amacıyla denetim ve düzenleme faaliyetlerini sürdüreceğini açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin