12. Memleketler arası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Türkiye Open 2025) üçüncü gününde, erkekler +78 kg kategorisinde çaba eden Bolulu atlet Yusuf Efe Mızrak, Türkiye gençler şampiyonu oldu.
Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından, Antalya Spor Salonu’nda 8-16 Şubat tarihleri ortasında düzenlenen ve 60 ülkeden 3 bine yakın atletin çaba ettiği 12. Milletlerarası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası’nın üçüncü gününde yıldız erkekler kategorisinde karşılaşmalar yapıldı. +78 kg kategorisinde uğraş eden Bolulu atlet Yusuf Efe Mızrak, tüm rakiplerini yenerek geçen yılın akabinde bir sefer daha Türkiye gençler şampiyonu oldu.
Avrupa Şampiyonası yolunda da emin adımlarla ilerleyen genç atlet hem kendi kentini hem de Türk sporunu en güzel formda temsil ederek, gelecekte büyük başarılara imza atmayı hedefliyor.


Bolulu genç sporcu Yusuf Efe Mızrak, Türkiye şampiyonu oldu
KBÜ öğrencileri Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencileri, 4. Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü.
Karabük Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı “Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgeselleri, Bozok Film Festivali’nden ödüllerle döndü. “Sarı Kanarya” birincilik, “Körebe” ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen festivalde, fakülte öğrencilerinin hazırladığı belgeseller jüri tarafından ödüle değer bulundu.
Festivalin En İyi Belgesel Ödülü’nü kazanarak birincilik elde eden “Sarı Kanarya” belgeselinin yönetmenliğini Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Melike Kaya üstlendi. Film ekibinde Zübeyde Okuyan, Yaren Tunçtop, Ayten Oruç, Buse Doruk ve Beyzanur Ergül yer aldı.
Birincilik ödülü, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ile Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar tarafından Melike Kaya’ya takdim edildi.
Festivalde üçüncülük ödülünü ise Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Yağmur Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı “Körebe” belgeseli kazandı. Belgeselin ekibinde Senanur Gündüz, Sümeyye Erdoğan, Melisa Yıldız, Muhammet Enes Çelik ve Semra Güler yer aldı.
“Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgesellerinin danışmanlığını Doç. Dr. Burak Türten yürüttü.
Gala gecesine Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, oyuncular Haluk Piyes ve Yüksel Arıcı ile çok sayıda davetli katıldı.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrencilerin önemli bir festivalde elde ettiği başarının üniversite adına gurur verici olduğunu belirterek, ödül kazanan öğrencileri ve danışmanlarını tebrik etti.

