Reklam
Reklam
boludaki otel yangini davasi suruyor ROR1flLK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Temmuz, 2025 08:22 tarihinde yayınlandı
0

Bolu’daki otel yangını davası sürüyor

Bolu’daki Grand Kartal Otel yangınının tutuklu sanıklarından Vilayet Özel Yönetimi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, “Tamamen şahsıma atfedilemeyecek bir süreç nedeniyle tutukluyum. Ailemden, çocuklarımdan 5,5 aydır başkayım. Yaşı ilerlemiş olan anne ve babamın gözleri yaşlı. Hayatım boyunca hukuka uygun hareket etmeye çalıştım. Hiçbir kastım, kusurum, ihmalkarlığım olmamasına karşın tutuklu bulunmamın hem insani hem de türel açıdan değerlendirilmesini talep ediyorum” dedi.

Bolu’da 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel yangınına ait ortalarında otelin sahibi ve belediye yetkililerinin de bulunduğu 19’u tutuklu 32 sanığın yargılandığı davanın duruşması devam ediyor. Savunması alınan 8. sanık Vilayet Özel Yönetimi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli oldu. Sanık Köstereli, “Bizim yaptığımız tüm işler vali beyin bilgisi dahilinde. Yaptığım tüm işlerden ve bağlı ünitelerin faaliyetlerinden Valiliğin kesinlikle haberi olmuştur. Yapılan toplantılarda alınan kararları rapor halinde Valilik makamına sunarız. Büsbütün şahsıma atfedilemeyecek bir süreç nedeniyle tutukluyum. Ailemden, çocuklarımdan 5,5 aydır başka kaldım. Yaşı ilerlemiş olan anne ve babamın gözleri yaşlı. Hayatım boyunca hukuka uygun hareket etmeye çalıştım. Hiçbir kastım, yanlışım, ihmalkarlığım olmamasına karşın tutuklu bulunmamın hem insani hem de hukuksal açıdan değerlendirilmesini talep ediyorum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

“Bu kontrollerin içeriği ve ayrıntılarına direkt hakim değilim”

Denetimlere gidilen yerlerin neresi olduğunu birebir bilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Köstereli, “Ben, sistemli olarak yapılan toplantılarda arkadaşlarıma ’Ne yaptınız? Hangi çalışmaları yürüttünüz?’ diye sorarım. Onlar da genel olarak nerelere gittiklerini ve hangi süreçleri yaptıklarını söylerler. Lakin bu kontrollerin içeriği ve ayrıntılarına direkt hakim değilim” diye konuştu.

“Madem bu evrak bu kadar kıymetliydi neden 4 yıl boyunca hiçbir süreç yapılmadı?”

Turizm işletme evrakı verilen tesislerde denetleme yetkisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ilişkin olduğunu vurgulayan Köstereli, şunları söyledi:

“Bu tıp tesislerin denetlenmesi mahallî yönetimlerin değil, direkt bakanlığın vazife ve sorumluluğundadır. 2021 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, ilgili otelin Turizm İşletme Belgesi’nin yenilendiğini belirten bir yazı gönderdi. Birebir yazıda tarafımıza bu tesisin ruhsat durumu açısından rastgele bir sorun olup olmadığının bildirilmesi talep edildi. Lakin kelam konusu yazı, sırf bir bilgilendirme niteliğindeydi; rastgele bir kontrol talebi ya da mecburiliği içermemekteydi. Buna karşın yangın olayının akabinde Bakanlık bu evraka neden karşılık verilmediğini münasebet göstererek araştırma başlatmıştır. Madem bu evrak bu kadar değerliydi neden 4 yıl boyunca hiçbir süreç yapılmadı? Şayet bu olay 10 yıl sonra yaşansaydı, Bakanlık o vakit mı bu evrakı gündeme getirecekti” formunda konuştu.

Köstereli, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, tahliyesini talep etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ozgur ozel ne bolunmenin ne kavganin pesindeyiz exTV6Njw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Özgür Özel: “Ne bölünmenin, ne kavganın peşindeyiz”

CHP’li Özgür Özel, “Ayrılık, gayrılık içinde değiliz. Asla ne bölünmenin, ne kavganın peşindeyiz. Bencilliğin, koltuk hevesinin peşinde değil hepimizin özlediği iktidarın peşindeyiz” dedi.

Amasya’da partilileriyle buluşan Özel, kalabalığa seslenerek, “Gerekirse baş vereceğim. Ama boyun eğmeyeceğim. Şunu bilin. Sizin bir kez daha bir seçim akşamında bir kez daha kahrolmanıza, üzülmenize, ağlamanıza izin vermeyeceğim. Bunun için ne gerekiyorsa onu yapacağım. Ne bedel ödenecekse, ne mücadele verilecekse bunların hepsini göze aldım” diye konuştu.

Özel, “Ayrılık, gayrılık içinde değiliz. Asla ne bölünmenin, ne kavganın peşindeyiz. Ama bencilliğin, koltuk hevesinin peşinde değil, hepimizin özlediği iktidarın peşindeyiz. Ekrem başkanda bizimdir. Mansur başkan da bizim” şeklinde konuştu.

Künç köprü yakınlarında çok sayıda partilinin katıldığı buluşmada parti yöneticileri de yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin