Bolu’daki orman yangınına havadan müdahale sürüyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Temmuz, 2023 10:53 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’daki orman yangınına havadan müdahale sürüyor

Bolu’nun Göynük ilçesinde dün akşam saatlerinde yıldırım düşmesi neticesinde çıkan orman yangınına havadan müdahale sürüyor.
Yangın, Aşağıkınık köyü mevkiindeki ormanlık alanda başladı. Edinilen bilgiye göre, akşamüzeri etkili olan sağanak yağışın beraberinde Aşağıkınık köyü yakınlarında bulunan ormanlık alana yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi neticesinde orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle yangın, ormanda yayıldı. Olay yerine sevk edilen, engebeli arazide alevlere müdahale etmekte zorlanan ekipler, bölgeye helikopter desteği istedi.
Karadan ulaşılabilen alanlarda alevler kontrol altına alınırken, bölgede yangın söndürme helikopteri ile müdahale devam ediyor.
Yaklaşık 4 hektarlık alanın zarar gördüğü yangın, dik ve engebeli arazide sürüyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
gq2 3
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
28 Nisan, 2026 13:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da su tasarrufu farkındalık eğitimleri başladı

Safranbolu Belediyesi ve Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen “Su Tasarrufu Farkındalık Eğitimleri” projesi kapsamında, ilköğretim öğrencilerine yönelik bilinçlendirme çalışmaları başlatıldı.

Safranbolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından organize edilen projenin ilk durağı, Leyla Dizdar Kültür Merkezi oldu. Kent genelindeki 10 ilköğretim okulunu kapsayacak olan eğitim dizisinin ilk programına, Bağlar Şehit Atilla Bodur İlkokulu öğrencileri katıldı.

Programda, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Su Ürünleri Teknikeri Nilay Erçin Özdemir, öğrencilere suyun verimli kullanımı ve küresel su krizine karşı alınabilecek bireysel önlemler hakkında sunum yaptı. İnteraktif bir yöntemle gerçekleştirilen eğitimde, suyun her damlasının önemi vurgulanırken, çocukların günlük hayatta uygulayabileceği pratik tasarruf yöntemleri anlatıldı.

Eğitim programına Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Adabaş, Su ve Kanalizasyon Müdürü Emrah Kayaaltı, öğretmenler ve yaklaşık 350 öğrenci katılım sağladı.

Eğitimin ardından görüşlerini paylaşan öğrenciler ve öğretmenler programdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öğrenciler, suyun verimli kullanılması konusundaki bilgileri eğlenceli aktivitelerle öğrendiklerini ve bu bilgileri evlerinde de uygulayacaklarını ifade ederken, öğretmenler, programın pedagojik açıdan oldukça başarılı geçtiğini, interaktif yapısı sayesinde çocukların derse aktif katılım sağladığını vurguladılar.

Programa katılan öğrencilere geleceğin su kahramanları olduklarını belirten belgeler takdim edilirken, Safranbolu Belediyesi, su tasarrufu farkındalık eğitimlerini belirlenen takvim doğrultusunda diğer okullarda da sürdürmeye devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin