blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Temmuz, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’daki orman yangını kontrol altına alındı

Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Karaardıç köyü civarındaki ormanlık alanda çıkan yangın, takımların havadan ve karadan müdahalesiyle denetim altına alındı. Bolu Valisi Abdülaziz Aydın, "Havadan ve karadan 57 araçla müdahale eden 188 çalışanımızın özverili çalışmaları sonucunda denetim altına alındı. Soğutma çalışmalarımız sürüyor" dedi.
Göynük ilçesine bağlı Karaardıç köyü yakınlarında saat 16.40 sıralarında ormanlık alanda şimdi belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin kısa müddette büyümesi üzerine bölgeye çok sayıda grup sevk edildi. Yangına 5 helikopter, 4 itfaiye aracı, 8 birinci müdahale aracı, 7 su ikmal aracı ve tankeri, 18 iş makinesi (11 arazöz, 1 greyder, 1 dozer, 3 treyler, 2 ekskavatör), 1 ambulans, 1 UMKE aracı, 11 hizmet aracı ve 2 öncü araçla müdahale edildi. Orman Bölge Müdürlüğü takımlarının yanı sıra Bolu Belediyesi ve etraf ilçe belediyelerine ilişkin itfaiye grupları, 112 Acil Sıhhat işçisi, jandarma, AFAD, Göynük Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Vilayet Özel Yönetimi ve istekli gruplar de söndürme çalışmalarına katıldı. Uzun uğraşlar sonucunda orman yangını denetim altına alındı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Bolu Valisi Abdülaziz Aydın, "Havadan ve karadan 57 araçla müdahale eden 188 işçimizin özverili çalışmaları sonucunda denetim altına alınmış olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Kamuoyuna hürmetle duyurulur" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
24 Aralık, 2025 11:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Özçelik-İş’ten MESS’e Sert Mesaj

Değirmenci: “MESS verdiği komik ücret zammı teklifiyle sabrımızı zorluyor. “MESS’in ücret zammı teklifine sahada karşılık vermeye başladık” dedi.

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, binlerce metal işçisini ilgilendiren MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde gelinen son noktaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. MESS ile yürütülen görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine arabulucu sürecinin başladığını hatırlatan Değirmenci, işyerlerinde eylemlerin başlatıldığını ve talepler karşılanmazsa eylemlerin artacağını söyledi.

Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Genel Başkan Yunus Değirmenci, “Büyük umutlarla başlattığımız MESS Grup Toplu İş Sözleşme görüşmeleri, ne yazık ki, MESS’in asla geçim koşullarımıza cevap vermeyen, yoksulluk ve sefalet vaat etmekten başka işe yaramayan ücret zammı teklifiyle tıkanma aşamasına geldi. MESS, vicdandan yoksun verdiği ücret zammı teklifiyle metal emekçisinin sabrını zorlamaktadır. Bu teklif karşısında metal emekçisinin kararlılığını, mücadelesini göstermek için bizler de sözleşme masasında anlattığımız haklı gerekçelerimizi, bu kez de sahada anlatma kararı aldık ve MESS kapsamındaki işyerlerimizde eylemlerimizi başlattık.” ifadelerini kullandı. 

Sözleşme sürecine ilişkin hatırlatmalarda bulunan Genel Başkan Değirmenci, “Üyelerimizin talep ve beklentileri ışığında, sahadan topladığımız bilgiler kapsamında hazırladığımız sözleşme taslağımızla, 13 Ekim 2025 tarihinde sözleşme masasına büyük bir iyi niyet ve umutlarla oturmuştuk. Bu süreçte sendikamızın sözleşme heyeti, MESS ile farklı tarihlerde 5 ayrı toplantı yaparak, birçok idari madde üzerinde anlaşmaya varmıştı. Fakat son toplantıda MESS, ilk 6 aylık dönem için üyelerimizin saat ücretlerine yüzde 5+11 lira 50 kuruş zam yapılmasını, sosyal yardımlara ise yıllıkta yüzde 25 artış verilmesini öngören bir teklifle gelmişti.

Sendika olarak, bu teklifle, metal emekçilerinin emek ve alınterinin yok sayıldığını, görmezden gelindiğini, bu teklifimizin dertlerimize asla derman olmayacağını söyleyerek teklifi kesinlikle kabul etmeyeceğimizi ifade ettik. Bunun üzerine 8 Aralık 2025 tarihi itibariyle uyuşmazlık tutularak, arabulucu süreci başlamış oldu. Sendika olarak üyelerimizle birlikte, şimdi de bir başka süreci başlatmış bulunmaktayız. MESS’in kararlı duruşumuzu anlaması, mücadeleden asla geri durmayacağımızı kavraması için MESS kapsamındaki işyerlerimizde vardiya çıkışlarında eylemlerimizi başlattık. Bursa’da, Adana’da, Tekirdağ’da ve Kocaeli’ndeki MESS kapsamındaki üyelerimizin seslerini duyurmak için basın açıklamaları ve eylemler yapmaya başladık.” şeklinde açıklamada bulundu.

“MESS TEKLİFİNDE ISRAR EDERSE EYLEMLERİMİZİN DOZU ARTACAK”

MESS’in olası yeni teklifinin beklentilerimizi karşılamaması durumunda eylemlerin dozunun artacağının mesajını veren Değirmenci, “Hayat pahalılığı ortadadır, geçim şartlarımızın zorluğunu görmek ve bilmek zor değildir. Bu nedenle MESS’e yeniden masaya gelmeleri ve tekliflerini günümüz geçim koşullarıyla uyuşan bir seviye çekmeleri çağrısında bulunmak istiyorum. Gelin, metal emekçisinin alınterinin karşılığını verin. Gelin, elinizi vicdanınıza koyun ve ücret zammını emekçinin istediği seviyeye çekin. Gelin, sizlerin fabrikalarını bugünlere getiren, emeğiyle üretimin ana unsuru olan metal emekçisinin ve onların ailelerinin hakkı verin. Gelin, fedakâr metal emekçisinin haklı talep ve beklentilerine kulaklarınızı tıkamayın ve sabrımızı daha fazla zorlamayın.” diyerek MESS’i sağduyulu davranmaya davet etti.

“BU TEKLİFLE VERİMLİ ÜRETİM YAPILMAZ, ANCAK İŞ BARIŞI BOZULUR”

Bu teklifin tezgah başlarında çalışan metal emekçisinin verimini düşüreceğini söyleyen Değirmenci, “MESS’in ücret artış teklifi ve kazanımlarımızı geriye götüren başka teklifleri, iş barışı ve huzurunu bozmaktan başka bir işe yaramaz. Eğer işverenler verimli üretim istiyorlarsa hakkımız olanı verecekler. Eğer fabrikalarına huzur hakim olsun istiyorlarsa emeğimizi yok saymayacak, alınterimizi görmezden gelmeyecekler. Aksi takdirde bu ülke sanayisinin itici gücü olan metal sektöründe huzur kaçması kaçınılmazdır.” diyerek MESS’in en kısa zamanda teklifini yenilemesini gerektiğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin