Bolu’nun Göynük ilçesinde ormanlık alanda elektrik çizgisinden kaynaklı çıkan orman yangınına müdahale sürüyor.
Yangın, sabah saatlerinde Göynük ilçesine bağlı Güneyçalıca köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Güneyçalıca köyü yakınlarında bulunan ormanlık alanda birinci belirlemelere nazaran elektrik sınırından kaynaklı olarak yangın çıktı. Yangın gözetleme kulelerinden fark edilen alevler, takımları harekete geçirdi. Bölgeye 3 yangın helikopteri, 1 yangın uçağı, 1 iş makinesi, 4 birinci müdahale aracı, 10 su tankeri, 1 jandarma aracı, 4 jandarma işçisi, 60 orman çalışanı ve 20 vatandaş olmak üzere toplam 20 araç ve 84 kişi sevk edildi. Rüzgarında tesiriyle yangın büyüyen yangına grupların müdahalesi sürüyor.
Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Göynük ilçemize bağlı Güneyçalıca köyü mevkiinde ormanlık alanda 15 Ağustos 2023 günü saat 09.41 sıralarında, ormanlık alanda birinci belirlemelere nazaran elektrik çizgisinden kaynaklandığı bedellendirilen bir nedenle yangın meydana gelmiştir. Yangın ihbarı alınır alınmaz Valiliğimizin koordinesinde; 3 yangın helikopteri, 1 yangın uçağı, 1 iş makinesi, 4 birinci müdahale aracı, 10 su tankeri, 1 jandarma aracı, 4 jandarma çalışanı, 60 orman çalışanı ve 20 vatandaş olmak üzere toplam 20 araç ve 84 kişi ile havadan ve karadan müdahale edilerek yangın söndürme çalışmalarına başlanmıştır. Yangın söndürme çalışmaları büyük bir hassasiyetle ve titizlikle takip edilmektedir. Yangın bölgesindeki vatandaşlarımıza ve vilayetimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” sözlerine yer verildi.


Bolu’daki orman yangına müdahale sürüyor
Karadeniz’deki saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan balıkçılar Kastamonu’ya getirildi
Karadeniz’de saldırıya uğrayan Türk bayraklı balıkçı teknesinde hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ile 4 yaralı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine getirildi.
Kırım’ın batısında, Sivastopol açıklarında saldırıya uğrayan Türk bayraklı “Duru 67” isimli balıkçı teknesindeki 5 kişi yaralandı. Teknedeki yaralılar, yakınlarında bulunan “Burak Kaya” isimli balıkçı teknesine tahliye edildi. Kastamonu’nun İnebolu ilçesi istikametine doğru hareket eden teknedeki yaralılardan biri hayatını kaybetti. Balıkçı teknesinden yapılan yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCGSG-96 gemisi, 4 doktor, 15 UMKE personeli, hemşire ve yardımcı sağlık personelinden oluşan toplam 19 kişilik uzman tıbbi ekiple harekete geçti. İnebolu Limanı’ndan dün saat 12.35’te hareket eden Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, balıkçı teknesiyle saat 19.20 sıralarında yaklaşık 115 mil açıkta temas kurdu.
Hayatını kaybeden balıkçının cenazesi ve yaralı balıkçılar daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisine alındı. Yaralılara uzman sağlık ekibi tarafından ilk müdahale ise gemide yapıldı. Dönüşe geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, saat 03.00 sıralarında Kastamonu’nun İnebolu ilçesindeki İnebolu Limanı’na yanaştı. Gemiden indirilen 4 yaralı, ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ise cenaze aracıyla morga götürüldü.

