Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ağustos, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
0

Bolu’daki 2 orman yangınından biri denetim altına alındı

Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Tepebaşı köyünde sabah saatlerinde elektrik sınırından kaynaklı başlayan orman yangını denetim altına alındı. Dün sabah saatlerinde başlayan Güneyçalıca köyündeki orman yangını ise havadan ve karadan müdahale edilerek denetim altına alınmaya çalışılıyor.

Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Tepebaşı köyünde saat 06.34 sıralarında elektrik çizgisinden kaynaklı başlayan orman yangını denetim altına alındı. 6 saatte denetim altına alınan orman yangının alevleri söndürüldü ve soğutma çalışması yapılıyor.

Güneyçalıca köyündeki yangın devam ediyor

Göynük ilçesine bağlı Güneyçalıca köyünde dün sabah saatlerinde yamaç arazinin bulunduğu alanda çıkan orman yangını devam ediyor. 3 helikopter ve 1 yangın söndürme uçağıyla havadan yapılan müdahale havanın kararmasıyla sona ererken karadan gruplar çalışmayı sürdürdü. Sabah erken saatlerde orman yangınının devam ettiği bölgeye gün ağarınca helikopterlerle müdahale tekrar başladı. Yangını denetim altına almak için takımlar 1 gündür canla başla gayret ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin