Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara nazaran Bolu’da 2 ilçede kaymakam değişikliği olurken 3 vali yardımcısı atandı.
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına nazaran Gerede ve Göynük kaymakamları değişti. Mudurnu, Mengen, Dörtdivan ilçelerinin de kaymakamları diğer vilayetlere atandı. Kararnameye nazaran, Bingöl Valiliği Hukuk Müşaviri Fatih Kaya Gerede Kaymakamlığına, Hakkari Vali Yardımcısı Talha Battal Göynük Kaymakamlığına, Yalova Vali Yardımcısı Aziz Mercan Bolu Vali Yardımcılığına, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Fatih Damatlar Bolu Vali Yardımcılığına, Hatay Erzin Kaymakamı Osman Demir Bolu Vali Yardımcılığına atandı.
Öte yandan, Gerede Kaymakamı Cengiz Ayhan Konya Karatay Kaymakamlığına , Mudurnu Kaymakamı Fatih Çevik Mardin Savur Kaymakamlığına, Dörtdivan Kaymakamı Mustafa Batuhan Alpboğa Kars Digor Kaymakamlığına, Mengen Kaymakamı Ekrem Seçkin Ergün Kahramanmaraş Vali Yardımcılığına atandı.


Bolu’da yeni mülki amirler aşikâr oldu
KBÜ’de akademik yazımda dijital çözümler eğitimi verildi
Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) gerçekleştirilen “Akademik Yazımda Dijital Çözümler” eğitiminde, akademik çalışmalarda sıkça yaşanan kaynakça ve atıf sorunlarına dijital çözümler ele alındı.
Karabük Üniversitesinde düzenlenen eğitimde, akademik yazımda kaynakça ve atıf sorunlarına dijital çözümler ele alınırken bu süreçleri kolaylaştıran Zotero yazılımının sunduğu imkanlara dikkat çekildi.
Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde, tez yazım sürecinde sıkça karşılaşılan kaynakça düzenleme sorunlarına dikkat çekildi. Zotero’nun Google Akademik ve DergiPark gibi platformlardan kısa sürede veri çekebildiği, PDF dosyalarını analiz ederek otomatik künyeler oluşturabildiği katılımcılara örneklerle anlatıldı.
Programda ayrıca, yazılımın farklı atıf stillerine (APA, Chicago, İsnat vb.) kolayca uyum sağlayabildiği ve Word eklentisi sayesinde hatasız kaynakça listeleri oluşturulabildiği ifade edildi. Ortak projelerde iş birliğini artıran grup kütüphanesi özelliği de eğitim kapsamında paylaşıldı.
Eğitim sonunda, dijital araçların akademik yazım sürecinde artık bir zorunluluk haline geldiği vurgulandı. Dr. Öğr. Üyesi Özyalçın, bu tür uygulamaların atıf hatalarını en aza indirerek bilimsel çalışmaların niteliğini artırdığını belirtti.
İlahiyat Fakültesi Türkistan Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Özcan’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

