Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da yaban hayatı bilinci yaygınlaşıyor

Bolu Tabiat Muhafaza ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü (DKMP) takımları tarafından, yaban hayvanlarının korunması ve beşerlerle olan etkileşimlerinin sağlıklı bir formda yönetilmesi mevzularında vatandaşlara yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.
Bolu’da, 2025 yılından bu yana vatandaşlar tarafından Tabiat Muhafaza ve Milli Parklar Müdürlüğü takımlarına yapılan ihbarlar üzerine, 15 yaban hayvanı tedavi edilerek doğal hayat alanlarına bırakıldı. DKMP grupları, yaban hayvanlarının korunması ve doğal ömürle insan etkileşiminin olumlu tarafta geliştirilmesi gayesiyle değerli çalışmalar yürütmeye devam ediyor.
Bu çalışmalar kapsamında, din vazifelileri, muhtarlar, kolluk kuvvetleri ve öğrencilere yönelik olarak "Yaban Hayatı-İnsan Etkileşimleri ve Farkındalık Semineri" düzenlendi. Seminer kapsamında toplam 504 bireye, yaban hayatının korunmasının kıymeti ve insan-yaban hayvanı bağlarında istikrarın sağlanması için yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.
Yetkililer, yaban hayatına yönelik farkındalık seminerlerinin önümüzdeki devirde üniversite öğrencilerine de verileceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ta orman yangınlarına karşı eğitim seferberliği

Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü’nde, 2025 yılı orman yangınlarıyla çaba iş başı eğitimleri gerçekleştirildi. Eğitimlerde yangınla gayrette misyon alacak tüm işçi, dönem öncesi kapsamlı bir hazırlıktan geçirildi.
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Orman Yangınlarıyla Çaba Şube Müdürü Ersan Kabakçı tarafından verilen eğitime, Zonguldak Orman İşletme Müdürü Suat Ataş, işletme müdür yardımcısı, işletme şefleri, orman koruma memurları, yangın personelleri ve iş makinesi operatörleri katıldı.
Eğitim programında yangın öncesinde alınacak önlemler, yangın esnasında uygulanacak müdahale metotları ve yangın sonrası yapılacak süreçler ayrıntılı biçimde ele alındı. İştirakçilere ayrıyeten, orman yangınlarında iş güvenliği, kullanılan yangın ekipmanlarının bakımı, dönem öncesi hazırlıkların nasıl yapılacağı, erken müdahalenin kritik değeri, gelen ihbarlara anında ve yanlışsız müdahale sistemleri ile ihbarların kıymetlendirme süreçleri konusunda bilgi verildi.
Orman yangınlarının idaresi sırasında tertip ve haberleşmenin nasıl sağlanacağına dair uygulamalı örneklerle desteklenen eğitimde, işçinin sahip olduğu yasal sorumluluklar ve karşılaşabileceği türel yaptırımlar da aktarıldı.
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangın dönemi başlamadan evvel gerçekleştirilen bu çeşit eğitimlerle hem can güvenliğini muhafazayı hem de tabiata verilecek ziyanı minimuma indirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.