Bolu’da yaban hayatı bilinci yaygınlaşıyor - Karabük Haber Postası
boluda yaban hayati bilinci yayginlasiyor WrSFlbeQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da yaban hayatı bilinci yaygınlaşıyor

Bolu Tabiat Muhafaza ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü (DKMP) takımları tarafından, yaban hayvanlarının korunması ve beşerlerle olan etkileşimlerinin sağlıklı bir formda yönetilmesi mevzularında vatandaşlara yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

Bolu’da, 2025 yılından bu yana vatandaşlar tarafından Tabiat Muhafaza ve Milli Parklar Müdürlüğü takımlarına yapılan ihbarlar üzerine, 15 yaban hayvanı tedavi edilerek doğal hayat alanlarına bırakıldı. DKMP grupları, yaban hayvanlarının korunması ve doğal ömürle insan etkileşiminin olumlu tarafta geliştirilmesi gayesiyle değerli çalışmalar yürütmeye devam ediyor.

Bu çalışmalar kapsamında, din vazifelileri, muhtarlar, kolluk kuvvetleri ve öğrencilere yönelik olarak “Yaban Hayatı-İnsan Etkileşimleri ve Farkındalık Semineri” düzenlendi. Seminer kapsamında toplam 504 bireye, yaban hayatının korunmasının kıymeti ve insan-yaban hayvanı bağlarında istikrarın sağlanması için yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

Yetkililer, yaban hayatına yönelik farkındalık seminerlerinin önümüzdeki devirde üniversite öğrencilerine de verileceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda dehset baba oglunu tufekle oldurdu EIEQRhn5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mart, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da dehşet: Baba, oğlunu tüfekle öldürdü

Kastamonu’da bir baba, evde tartışma yaşadığı oğlunu av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Olayın ardından baba gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da merkeze bağlı Ballık Köyü’nde ikamet eden 67 yaşındaki E.G., henüz bilinmeyen bir sebepten ötürü 33 yaşındaki oğlu Murat Gökdağ ile tartışmadı yaşadı. Tartışmanın yerini kavgaya bırakması üzerine baba E.G., evde bulunan at tüfeğiyle oğluna ateş etti. Karın bölgesinden ağır yaralanan Murat Gökdağ, olay yerinde hayatını kaybetti.

Olayın ardından baba E.G. jandarma ekiplerince gözaltına alınırken, Cumhuriyet Savcısı ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışması sonrasında Murat Gökdağ’ın cenazesi, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin