Bolu’da trekking takımı kar kalınlığının 50 santimetreyi aştığı 12 kilometrelik orman parkurunda yürüdü.
Bolu’da geçtiğimiz 5 gün boyunca ağır kar yağışı tesirli oldu. Kar yağışının tesirli olduğu Abant Gölü Ulusal Parkı bölgesinde 30 trekking grubu tabiat yürüyüşü düzenledi. Kar yağışına aldırış etmeden 790 rakımda yürüyüşe başlayan küme kalan 12 kilometrelik parkuru kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı bölgede gerçekleştirdi. Yaklaşık 4,5 saat süren yürüyüşte doğaseverler unutulmaz anlar yaşadı. Grup Başkanı Uğur Midiliç, “Mudurnu yolu üzerinden takımımızla Abant Gölü kenarından indik. 8 kilometrelik göl etrafında yürüdükten sonra yürüyüşü tamamlayacağız. Tabiatta olmak her hafta öteki bir yerlerde yürüyüş yapmak hoş. Doğayı seviyoruz” dedi.


Bolu’da trekking ekibi 50 santimlik karda 12 kilometre yürüdü
YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı
Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.
Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.
Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.
İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

