Bolu’da 2 bin 710 araç ve şoföre toplam 8 milyon 771 bin 671 lira idari para cezası uygulandı, 154 araç trafikten men edildi.
İl Emniyet Müdürlüğü ve Vilayet Jandarma Komutanlığı gruplarınca kent genelinde bin 582 noktada gerçekleştirilen kontrollerde 35 bin 921 araç ve şoför denetim edildi. Takımlarca yapılan denetimlerde, sürat ihlali yaptığı tespit edilen bin 581 araç ve şoföre ceza uygulandı. Ayrıyeten, 221 aracın periyodik muayenesinin yaptırılmadığı, 108 şoförün emniyet kemeri takmadığı ve 75 kişinin ise şoför evrakı olmadan araç kullandığı belirlendi. Mecburî mali sigortası bulunmayan 33 araç da trafikte yakalandı. Yapılan kontrollerde kurallara uymayan 2 bin 710 araç ve şoföre toplam 8 milyon 771 bin 681 lira idari para cezası kesilirken, 154 araç ise trafikten men edildi.
KBÜ’de Batı Karadeniz Ebeler Haftası sempozyumu düzenlendi
Karabük Üniversitesi Batı Karadeniz Ebeler Haftası Sempozyumu’na mesken sahipliği yaptı.
Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen sempozyumda, afet ve salgın devirlerinde ebelerin toplum sağlığındaki kritik rolü ve liderlik maharetlerinin ehemmiyeti vurgulandı.
Hamit Çepni Konferans Salonu’nda düzenlenen aktiflik, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Takviye Programı(ÜNİDES) kapsamında gerçekleştirildi.
Avucumdaki Nefes Ebelik Kulübü’nün Ebeler Haftası ve Ebeler Günü münasebetiyle organize ettiği sempzoyuma Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu, akademik ve idari personelile öğrenciler katıldı.
"Kriz Vakitlerinde Ebelik: Umudu ve Ömrü Desteklemek" temasıyla düzenlenen sempozyumda, afet ve salgın periyotlarında ebeliğin ehemmiyeti çok istikametli olarak ele alındı.
Sempozyumun açılış konuşmasını ve birinci oturumun başkanlığını Doç. Dr. Reyhan Aydın Doğan yaptı. "Ebelikte Liderlik ve Kriz Yönetimi" başlıklı birinci oturumda konuşan Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner, ebelik mesleğinin yalnızca olağan devirlerde değil, afet ve kriz vakitlerinde da bayanlar ve çocuklar için hayati hizmetler sunduğunu tabir etti. Bilhassa 6 Şubat Sarsıntısı sonrasında ebelerin karşılaştığı zorluklara değinen Sayıner, bayanlara ve 0-6 yaş kümesi çocuklara yönelik hizmetlerin büyük oranda ebeler tarafından yürütüldüğünü belirtti.
"Afetlerde Ebelik" başlıklı ikinci oturumun başkanlığını ise Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çuvadar yaptı. Oturumda, Doç. Dr. Şahika Şimşek Çetinkaya ve Ebe Müeyesser Demir, afet ortamlarında ebelerin karşılaştıkları zahmetleri ve tahlil yollarını kıymetlendirdi.
Üçüncü oturumda, "Salgınlarda Ebelik" konusu ele alındı. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Songül Aktaş ve Dr. Öğr. Üyesi Sebahat Hüseyinoğlu üstlendi. Dr. Ebe Ebru Çalışkan ve Uzman Ebe Figen Lider Birinci, salgın periyotlarında alanda edindikleri tecrübeleri paylaşarak, ebeliğin bu süreçlerdeki kıymetine dikkat çekti.
Son oturumda ise"Afet ve Salgın Durumlarında Ebelik Eğitimi" konusu ele alındı. Oturum başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Merve Akıncı üstlenirken, Doç. Dr. Duygu Murat Öztürk ve Ebe Cenan Kömürcü, kriz ortamlarında ebelik eğitimine yönelik yaklaşımları ve geliştirme tekliflerini paylaştı.
Etkinlik sonunda, konuşmacılara teşekkür evrakı takdim edildi.