Reklam
Reklam
boluda su ucreti tartismasi fakir vatandasi nereden anlayacak EhkbKrrn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
0

Bolu’da su ücreti tartışması: “Fakir vatandaşı nereden anlayacak?”

Bolu Belediye Meclisi’nde, su fiyatlarının gelir durumuna nazaran kademelendirilmesi kararı oy birliğiyle kabul edildi. Buna nazaran, yüksek gelirli vatandaşlar daha fazla, dar gelirli vatandaşlar ise daha az su fiyatı ödeyecek. Mevzu hakkında kanılarını lisana getiren vatandaşlardan biri, “Fakir vatandaşı nereden anlayacak?” dedi.

Bolu Belediye Meclisi’nin Nisan ayı 2. birleşiminde alınan kararla, Bolu’da artık lüks konut sahipleri daha fazla su fiyatı öderken, dar gelirli vatandaşlar ise yüzde 50 indirimli tarifeden yararlanacak. Oy birliği ile kabul edilen uygulama için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Zenginden daha fazla, yoksuldan daha az alıyoruz lakin toplamda tekrar tıpkı ölçüsü topluyoruz” dedi. Bolulu vatandaşlar da uygulamayla ilgili görüşlerini lisana getirdi.

“Kafamda soru işaretleri oluşuyor”

Üniversite öğrencisi Hüseyin Güler, “Aslında baktığınız vakit belediyenin uygulaması hoş lakin başımda kimi sorular oluşuyor. Mesela, gariban ve zengini bu sistem nereden bilecek? Abonelik kimin üzerine, nasıl tespit edilecek? Bunlar net değil. Öğrenci açısından da âlâ bir durum” dedi.

“Zengini yoksulu nereden bilecek”

Zengin ve dar gelirli vatandaş ayrımının nasıl olacağını merak ettiğini belirten Bilal Esen, “Fakir vatandaşı nereden anlayacak? Beni gördüğünde varlıklı mi zannedecek? Emekli maaşıyla geçinemiyorum ben. Zengini yoksulu nereden bilecek?” diye konuştu.

“Bolu’da da bu fark çok net biçimde hissediliyor”

Uygulamanın yerinde bir uygulama olduğunu lisana getiren Eray Aslan da, “Evet, yerinde bir uygulama. Gelire nazaran düzenlenmiş bir sistem. Zira ülkede gelir eşitsizliği var. Bu da birçok kesime yansımış durumda. Ortak bir uygulama yapıldığında zengine pek dokunmuyor lakin yoksula çok fazla yansıyor. Bu sistemle bu fark biraz dengelenmiş oluyor. Lokasyon olarak zati gelir seviyesi bir nevi belirli oluyor. Bu da sistemin işleyişine katkı sağlar. Bolu’da da bu fark çok net halde hissediliyor. Her yerde olduğu gibi” diye konuştu.

“Tanju Özcan ne yaparsa aşırısını yapar”

Uygulamanın yararı ve ziyanını vaktin göstereceğini belirten Bayram Gündüz ise “Tanju Özcan ne yaparsa aşırısını yapar. Tanju Özcan çok ’uç’ bir adam. Uygun mi yapıyor, berbat mü yapıyor vakit gösterecek” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
940ed5f2 cba6 4ef1 849b 1dc165fa93c3
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Mayıs, 2026 09:48 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

CHP’de “mutlak butlan” depremi: Gözler Özel ve Kılıçdaroğlu cephesinde

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nı iptal ederek “mutlak butlan” kararı vermesi, siyaset gündemini bir anda değiştirdi. Kararla birlikte 4-5 Kasım 2023’te gerçekleştirilen kurultay hükümsüz sayılırken, o tarihten sonra yapılan olağan ve olağanüstü kurultaylar ile alınan kararların da geçerliliğini yitirdiği değerlendiriliyor.

Kararın ardından Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık 2,5 yıl sonra mahkeme kararıyla yeniden CHP Genel Başkanlığı görevine dönmüş oldu.

Özgür Özel cephesinin ilk hedefi kurultay

CHP Genel Merkezi’nde yaşanan gelişmelerin ardından gözler Özgür Özel ve ekibinin atacağı adımlara çevrildi. Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, yeni bir parti kurulması seçeneği şu aşamada gündemde bulunmuyor.

Özel ve ekibinin öncelikli planının, CHP tüzüğündeki olağanüstü kurultay maddesine dayanarak partiyi yeniden kurultaya götürmek olduğu öğrenildi.

CHP tüzüğüne göre Genel Başkan, Parti Meclisi kararıyla ya da kurultay delegelerinin beşte birinin noter onaylı imzasıyla olağanüstü kurultay çağrısı yapabiliyor. Özel cephesinin, Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılacak ilk Parti Meclisi toplantısında bu süreci başlatmayı hedeflediği ifade ediliyor.

Kılıçdaroğlu cephesi yönetim eğiliminde

Öte yandan Kılıçdaroğlu ve ekibinin ise kısa vadede partiyi yeniden kurultaya götürme düşüncesine sıcak bakmadığı belirtiliyor. Ankara kulislerinde, Kılıçdaroğlu cephesinde “partiyi yönetme” yönünde bir eğilimin hakim olduğu konuşuluyor.

Süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan Devlet Bahçeli de Kılıçdaroğlu’na “tarihi sorumluluk” düştüğünü belirterek görevi bırakması yönünde çağrıda bulundu. Siyasi kulislerde bu çağrının, CHP’nin yeniden kurultaya taşınması anlamı taşıdığı yorumları yapılıyor.

Ancak edinilen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu cephesinin Bahçeli’nin çağrısına şimdilik olumlu yaklaşmadığı ifade ediliyor.

CHP’den YSK ve Yargıtay hamlesi

CHP yönetimi, mahkeme kararının ardından hukuki süreci de başlattı. Parti, tedbir kararının kaldırılması ve yürütmenin durdurulması talebiyle Yargıtay’a başvuruda bulundu.

Bugün ise Yüksek Seçim Kurulu’na başvuru yapılması bekleniyor. YSK’nın vereceği kararın, süreç açısından kritik önem taşıdığı belirtiliyor.

Ayrıca muhalefet partilerinin gün içerisinde CHP Genel Merkezi’ne destek ziyaretlerinde bulunması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu-Özel görüşmesi gündemde

Kararın ardından sessizliğini büyük ölçüde koruyan Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Karar; bir ayrışma vesilesi değil, asırlık çınarımızın altında kenetlenme fırsatı olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik ise Kılıçdaroğlu’nun Özgür Özel’i telefonla arayacağını açıkladı. İki isim arasında bugün bir görüşme gerçekleşebileceği belirtiliyor.

Ankara kulislerinde ayrıca Kılıçdaroğlu’nun kendisine destek veren isimlerle gün içerisinde bir araya gelmesinin beklendiği konuşuluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin