blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Ekim, 2024 04:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da Karavan Park projesi hayata geçiyor

Bolu Belediyesi’nin “100. Yıl Cumhuriyet Parkı” ve park bünyesinde hizmet verecek “Karavan Park” projelerinin inşası hız kesmeden devam ediyor. Bolu Belediyesi, Büyüksu Deresi kenarında başlattığı çalışmalarla, bölgenin en büyük parkını hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Bolu Belediyesi, şehrin kuzeyinde Büyüksu Deresi kenarındaki 91 bin metrekarelik alanda, parkın inşa çalışmalarına başladı Çeşitli peyzaj alanları, yapay bitki tepeleri, çocuk oyun alanları, göl manzaralı restoran, koku bahçeleri, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet parkurları gibi birçok sosyal donatıyla bölgeye değer katacak olan Cumhuriyet Parkı için hummalı çalışmalar sürüyor.

6 bin 500 kamyon hafriyat taşındı
Park alanında Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kaba tesviye çalışmaları kapsamında 130 bin metreküp hafriyat çıkarılarak 6 bin 500 kamyon toprak taşındı. Alandaki kanalizasyon hatları da başarıyla deplase edildi ve ulaşımı kolaylaştırmak için yeni yollar yapıldı.

Devasa gölet inşası başladı
Parkın dikkat çeken unsurlarından biri olan devasa göletin inşası için 8 bin metrekarelik alanda kazı çalışması yapıldı. Göletin zemini kil ile kaplanacak olup, su ihtiyacı yeraltı sularından sondaj yoluyla karşılanacak. Sondajla çıkartılacak su; göletin su seviyesini sürekli olarak koruyacak ve parkın genel sulama ihtiyaçlarına da hizmet edecek.

Karavan Park’ta çalışmalar tam gaz ilerliyor
Cumhuriyet Parkı Projesi kapsamında inşa edilecek “Karavan Park” da hızla ilerliyor. Toplam 132 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek olan proje, Bolu’da kamp turizmine yeni bir soluk getirecek. 4 bin metrekarelik alanda 8 bin metreküp hafriyat çalışmasıyla başlayan proje kapsamında, karavan sahiplerinin kullanabileceği çardaklar monte edilirken, tuvalet ve duş alanlarının altyapı çalışmaları da tamamlandı.

Tamamlandığında ziyaretçilere hizmet verecek
100.Yıl Cumhuriyet Parkı bünyesinde hayat bulacak Karavan Park tamamlandığında, kamp ve karavan alanlarının yanı sıra piknik ve spor alanları gibi birçok sosyal ve dinlenme alanıyla ziyaretçilere hizmet sunacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
29 Ocak, 2026 11:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te İstihdam ve Mesleki Eğitim Masaya Yatırıldı

KTSO ev sahipliğinde düzenlenen İl İstihdam Kurulu İstişare Toplantısı’nda, mesleki eğitim ile iş gücü piyasasının ihtiyaçları ele alındı.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ev sahipliğinde, istihdam politikalarının geliştirilmesi ve yerel iş gücü piyasasının ihtiyaçlarının ele alınması amacıyla “İl İstihdam Kurulu İstişare Toplantısı” düzenlendi. Toplantıya, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz başkanlık yaptı.

Gerçekleştirilen toplantıya; Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangı, Ticaret İl Müdürü Gamze Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İŞKUR İl Müdürü Sinan Karademir, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Çalış, İŞKUR Şube Müdürü Hüseyin Çalım, KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç, Karabük OSB Müdürü Alper Tolga Saka ve Eskipazar Organize Sanayi Müdürü Murat Tümen katıldı.

Toplantıda, Karabük İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri tarafından kentte istihdamın artırılmasına yönelik çeşitli başlıklar ele alındı. İş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan alanlara ilişkin eğitim planları, mesleki eğitimin istihdamla daha etkin şekilde buluşturulması ve işverenlerin mevcut destek ile teşviklerden daha verimli yararlanmasına imkân sağlayacak uygulamalar değerlendirildi. Ayrıca kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesinin önemine dikkat çekildi.

Toplantının sonunda, Karabük’te istihdamın artırılmasına yönelik ortak çalışmaların sürdürülmesi, mesleki eğitimin desteklenmesi ve iş dünyasına yönelik teşvik mekanizmalarının daha etkin hale getirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, toplantıya katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ederek, Karabük’te istihdamın güçlendirilmesi adına KTSO’nun sorumluluk alanına giren her konuda aktif rol almaya devam edeceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin