Bolu’da kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı

Bolu’da dün öğle saatlerinden itibaren etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, şehir merkezini beyaz örtüyle kapladı. Kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Kent merkezinde kar sevinci yaşayan çocuklar parklarda doyasıya eğlendi.

Bolu dün öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Akşam saatlerinde etkisini arttıran ve gece boyu devam eden kar yağışı şehir merkezini beyaz örtüyle kapladı. Kar yağışı sebebiyle şehir merkezinde birçok noktada kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Kar yağışının sevincini yaşayan çocuklar aileleri ile karda oynamanın tadını çıkardı. Beyaz örtüyle kaplanan şehir merkezi kartpostallık manzaralara sahne oldu. Kar yağışının Bolu’da pazartesi gününe kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
rektor akkaya lise ogrencilerine etkili dinleme yontemlerini anlatti 2dDmnCQx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Akkaya lise öğrencilerine etkili dinleme yöntemlerini anlattı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Bilim Kafe buluşmaları kapsamında Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, liseli gençlerle bir araya gelerek gürültü çağında etkili dinlemenin önemini anlattı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Bilim İletişimi Ofisi tarafından düzenlenen Bilim Kafe buluşmaları devam ediyor. Bu doğrultuda BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Bartın Şehit Mustafa Yaman Anadolu İmam Hatip Lisesinde gençlerle bir araya geldi. “Gürültü Çağında Dinlemeyi Öğrenmek” başlıklı etkinlikte, etkili dinleme becerisinin günlük hayattaki rolü vurgulandı.

Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen programda Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, konuşmasına dinlemenin insan hayatındaki temel yerini anlatarak başladı. Gençlere dinleme becerisi hakkında bilgiler veren Rektör Akkaya, “İlk öğrendiğimiz beceri dinlemedir. Dinlemeden konuşmayı, okumayı ve yazmayı geliştiremeyiz. Eğer iyi bir dinleyici olmazsak iyi bir konuşmacı da olamayız. İnanılmaz bir gürültü çağında yaşıyoruz. 50 yıl önceki gibi hiçbirimiz kuş cıvıltılarının olduğu, ağaçlardaki o muhteşem hışırtı sesiyle karşı karşıya değiliz. Tabiatta değiliz, insanın yapay dünyasındayız. Bizim zamanımızda ders çalışırken bizi uyarıcı nesneler çok yoktu. Ancak bugün sizin çoklu uyaranlarla karşı karşıya olduğunuz gerçeği var” dedi.

Ayrıca iyi bir iletişimin temelinin dinleme olduğunu belirten Rektör Akkaya, “Cep telefonları, çevresel sesler ve sosyal etkileşimler dikkat dağınıklığına neden olabiliyor. Bu durum yüzeysel dinleme alışkanlığını da artırıyor. Öylesine dinleyen, yüzeysel dinleyen ya da sadece hata bulmak için dinleyen olmayın. Her dinlemenin bir amacı olmak zorundadır. Amaçsız hiçbir eyleminiz olmasın” ifadelerini kullanarak öğrencilere amaçlı ve bilinçli dinleme tavsiyesinde bulundu.

Ardından Rektör Akkaya’nın yönelttiği sorulara yanıt veren öğrenciler, kendi dinleme alışkanlıklarını değerlendirme fırsatı buldu. Samimi bir atmosferde ve etkileşimli şekilde gerçekleştirilen programda öğrenciler, dikkat süreleri ve ders içi odaklanma üzerine de görüşlerini paylaştı.

Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin