Bolu’da kaçak odun dolu kamyonlar yakalandı - Karabük Haber Postası
boluda kacak odun dolu kamyonlar yakalandi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Kasım, 2024 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da kaçak odun dolu kamyonlar yakalandı

Bolu’da, orman kaçakçılığı denetimlerinde kaçak odunlarla yakalanan 3 araca adli, 2 araca ise idari işlem yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, Bolu’da orman kaçaklığıyla mücadele kapsamında 282 mobil denetim noktasında farklı zamanlarda yapılan denetim ve kontrollerde, 340 araç durdurularak kaçak orman emvali taşıyıp taşımadıkları kontrol edildi. Yapılan denetimler sonucunda 3 araca adli işlem, 2 araca ise idari yaptırım uygulandı. Tespit edilen usulsüzlüklere ilişkin tüm bilgi, bulgu ve deliller Cumhuriyet Savcılığı’a teslim edilerek sorumlular hakkında adli ve idari soruşturma işlemleri başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dq212
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
24 Mart, 2026 15:18 tarihinde yayınlandı
0
0

NEVRUZ ATEŞİ  KARABÜK’TE YANDI

Baharın gelişini simgeleyen Nevruz Bayramı, Karabük’te düzenlenen etkinliklerle coşku içinde kutlandı. Karabük Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün destekleriyle Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program, okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Karabük Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, daire müdürleri, vatandaşlar ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Nevruz’un Türklerin Ergenekon’dan çıkışını simgeleyen ve binlerce yıllık geçmişe sahip en eski Türk geleneklerinden biri olduğunu belirtti. Şahin, “Nevruz, yalnızca baharın gelişi değil, aynı zamanda doğanın yeniden canlanışını, umudun tazelenmesini ve hayatın döngüsündeki sürekliliği simgeleyen anlamlı bir gündür. Toprağın uyanışıyla birlikte insanın da kendini yenileme, geçmişin yüklerinden arınma ve geleceğe daha güçlü bir iradeyle direnme arzusunu temsil etmektedir” dedi.

Nevruz’un farklı kültürleri ortak değerler etrafında buluşturan köklü bir toplumsal bağ olduğunu vurgulayan Şahin, bu geleneğin birlikte yaşama iradesini, dayanışmayı ve karşılıklı anlayışı pekiştiren önemli bir kültürel miras niteliği taşıdığını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Nevruz’un anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Programda daha sonra Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş’ın katılımıyla geleneksel demir dövme ritüeli gerçekleştirildi. Yakılan Nevruz ateşinden atlayan protokol üyeleri ve öğrenciler, baharın gelişini coşkuyla kutladı.

Müzik eşliğinde devam eden etkinlikte katılımcılar eğlenceli anlar yaşarken, renkli görüntüler ortaya çıktı. Nevruz kutlamaları, ikram edilen pilavın ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin