blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Şubat, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Bolu’da itfaiye personeline ‘Hizmet Şeref Belgesi’ verildi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, otel faciasında yaptıkları çalışmalardan ötürü itfaiye çalışanına ve tutuklu bulunan bireylerin eşlerine ‘Hizmet Erdem Belgesi’ verdi.
Bolu Kartalkaya’da yaşanan otel faciasında 78 kişi hayatını kaybetti. Otelde çıkan yangın yaklaşık 11 saatte denetim altına alındı. İtfaiye raporuna nazaran, 03.30 sıralarında gelen ihbara Bolu Belediyesi itfaiye takımlarının 04.24’te ulaştığı kayıtlara geçti. Yangın sonrasında yürütülen soruşturma çerçevesinde itfaiyeden sorumlu Belediye Lider Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun ve itfaiye eri İrfan Acar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, itfaiye çalışanına ve tutuklu bulunan kişilerin eşlerine İtfaiye Müdürlüğü binasında düzenlenen merasimle ‘Hizmet Erdem Belgesi’ verdi. Düzenlenen merasime yüzlerce belediye işçisi iştirak sağladı. İtfaiye binasında konuşan Lider Tanju Özcan, Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilen itfaiye işçisine 1 maaş ikramiyenin işçiye moral olacağını açıkladı.

"İtfaiyecilerimizi canıgönülden kutluyorum"
İtfaiye çalışanını otel faciasına ulaşma müddeti ile ilgili tebrik eden Lider Özcan, "İtfaiyecilerimiz de bu ailenin en değerli fertlerinden. Ne itfaiyecilerimiz ne de aileleri yalnız değil. Biz, belediye olarak, belediye meclis üyeleri olarak, Bolu’daki muhtarlar olarak canıgönülden bir halde Bolu’da insan hayatını kurtarmak için misyon yapan itfaiyecilerimizin yanındayız, dimdik ardındayız demek için buradayız. Pahalı yol arkadaşlarım, biliyorsunuz Kartalkaya’da 15 gün evvel çok büyük bir felaketle karşılaştık. 78 canımızı gitti. İçinde Bolulu hemşehrilerimiz de vardı. Türkiye’nin dört yanından gelen çocuklar, bayanlar, vatandaşlarımız vardı. Allah gani gani rahmet eylesin, yerleri cennet olsun inşallah. Bu yangın felaketine birinci anından itibaren müdahale eden Bolu İtfaiyesi’ydi. Arkadaşlarımız, olağan bir arabanın bile gecenin saat 03.00’da o buzda, o ayazda bir saatte çıkamayacağı arayı 45 dakika üzere bir müddette, tonlarca su yüklü araçlarıyla çıkmayı başardılar. Bundan ötürü itfaiyecilerimizi canıgönülden kutluyorum. Lakin o denli bir şey oldu ki biz, devletin yetkili kurumlarının itfaiyecilerimize sonraki gün teşekkür edeceğini düşünürken, gerçek sorumluları korumak için birileri itfaiyeci arkadaşlarımızı içeriye attı" diye konuştu.

"O arkadaşlarımız içeriden çıkmadığı sürece uyku bana haram olsun"
Belediye Meclisi’nde itfaiye çalışanına moral olarak 1 maaş ikramiye teklifinin oy birliği ile kabul edildiğini söz eden Lider Özcan, "Bu teklif, CHP’li, AK Parti’li, MHP’li üyelerimizin tamamının oy birliğiyle geçti. Allah onlardan da razı olsun, bütün arkadaşlarımızdan razı olsun, bu manevi dayanağı verdikleri için. Sonra dedik ki: ‘Biz yarın itfaiyeci arkadaşlarımızı ziyaret edeceğiz.’ Başta Muhtarlar Derneği Liderimiz olmak üzere, ‘Biz de bu halkın temsilcisiyiz, biz de o itfaiyeci kardeşlerimizin ve ailelerinin yanındayız, biz de gelmek istiyoruz’ dediler. Allah onlardan da razı olsun, çok teşekkür ederim. İçerideki arkadaşlarımızın aileleri ve çalışma arkadaşları hiç merak etmesin en kısa müddette ortamızda olacaktır. Buna adım üzere eminim, adım üzere eminim. Ve o arkadaşlarımız içeriden çıkmadığı sürece uyku bana haram olsun. O yüzden kimse moralini bozmasın. Bolu’muza inadına daha çok hizmet etmeye devam ediyoruz, tüm üniteler olarak. Burada, itfaiyecilerimizin ailelerini asla yalnız bırakmayacağız. Aile fertlerimizden de kendilerini ayırt etmeyeceğiz" sözlerini kullandı.

"‘Hizmet Gurur Belgesi’ vereceğiz"
İtfaiye çalışanına Bolulular ismine hizmet gurur dokümanı vereceklerini söyleyen Tanju Özcan, "Şimdi, Bolu halkının kendilerine olan minnettarlığını göstermek için tutuklu olan arkadaşlarımızın eşlerine, burada bulunan ve hala misyon yapan itfaiyeci arkadaşlarımıza birer ‘Hizmet Gurur Belgesi’ vereceğiz. Bu şu demek, ‘Yanınızdayız, arkanızdayız, bundan sonraki süreçte de sizi ve ailelerinizi yalnız bırakmayacağız, kimseye de hakkınızı yedirmeyeceğiz’ demek için buradayız" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Çocuk Akademisi modern eğitimle değerler eğitimini bir araya getiriyor

Tokat’ta bir hayırseverin arsa bağışıyla temeli atılan ve devlet imkânlarıyla tamamlanan 4-6 Yaş Çocuk Akademisi, çağdaş ve manevi eğitimi bir ortada sunan örnek bir model olarak hizmete açıldı.
Tokat’ta Diyanet İşleri Başkanlığı ve Tokat Valiliği iş birliğiyle kurulan 4-6 Yaş Çocuk Akademisi, çağdaş eğitim anlayışı ile klasik pahaları bir ortaya getirerek tam gün eğitim vermeye başladı. Fiziki yapısı, imkanları ve eğitim modeliyle dikkat çeken okulda öğrenciler, gün boyunca çok taraflı atölyelerde eğitim görüyor. Okulda Kur’ân-ı Kerîm, pahalar eğitimi ve dini bilgiler temel olarak öğretilirken; sanat, tabiat, drama, zekâ oyunları, musiki, uzay bilimi ve ideoloji atölyeleri ile çocukların çok istikametli gelişimi destekleniyor. Drama derslerinde masal ve tarih kahramanlarının kıssaları canlandırılırken; Orman Atölyesi’nde tabiatla temas; Uzay Bilimleri Atölyesi’nde gezegenler ve uzay teknolojileri tanıtılıyor. Musiki Atölyesi’nde bendir eğitimi ile ritim duygusu geliştirilirken, P4C ile çocuklara düşünme hünerleri kazandırılıyor. Her hafta düzenlenen veli sohbetleriyle aileler de okul ortamına dahil edilerek, çocukların gelişim sürecine etkin iştirakleri sağlanıyor.

"Ülkemizde örnek bir model oluşturduk"
Akademinin Türkiye’de gibisi az olan kapsamlı bir eğitim modeli sunduğunu söyleyen Tokat Valisi Abdullah Esaslı, "Türkiye’de birinci demek tahminen gerçek olmaz fakat modelleme, inşaat yapısı ve sağlanan imkânlar açısından ülkemizde önde gelen bir yapı oldu. 200 kişilik kapasitesi var. Bir hayırseverimizin bağışladığı arsa ile başlayan süreç, devletimizin ve valiliğimizin imkanlarıyla beden buldu. Çocuk oyun alanları, robotik kodlama, müzik ve drama sınıfları, organik oyuncaklarla 12 ay boyunca tam gün eğitim veriyoruz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin küçük yaş kümelerine uyarlanmış bir modeli diyebiliriz" dedi.

"Manevi eğitimle bilimsel altyapıyı bir ortada sunuyoruz"
Vali Esaslı, çocukların hem Kur’an-ı Kerim’i hem de manevi pahaları öğrenirken birebir vakitte bilimsel altyapıyla ilkokul yıllarına hazırlandığını vurgulayarak, "Robotik kodlama, görsel sanatlar, Osmanlı-Selçuklu motifleri, zekâ geliştirici uygulamalar ve çağdaş öğretim teknikleriyle çocuklarımızın zihinsel ve duygusal gelişimini destekliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın çalışanı nezaretinde bu eğitimlere başladık" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin