Bolu’da bitişik halde bulunan 2 baraka alev alev yandı.
Yangın, saat 17.30 sıralarında Sümer Mahallesi Gündüz Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, kimsenin yaşamadığı bir barakada yangın çıktı. Alevler bir anda barakayı sardı. Bitişiğinde bulunan eşyaların depolandığı bir öteki barakaya yangın sıçradı. Yangının çıktığı barakaya yakın apartmanda bulunanlar endişeyle kendilerini dışarıya attılar. Durum 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine bölgeye sıhhat ve itfaiye grupları sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye takımlarının müdahalesiyle yangın kısa müddette söndürüldü.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.


Bolu’da iki baraka alevlere teslim oldu
İş makineleri operatörlerine hizmet içi eğitim
Ormancılık faaliyetlerinde görev yapan iş makineleri operatörlerine yönelik hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi.
Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen eğitime, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Bölge Müdür Yardımcıları Mehmet Pınar ve Osman Araz, Makine ve İkmal Şube Müdürü Erhan Korkmaz, Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, iş makineleri operatörleri ve firma yetkilileri katıldı.
Eğitim kapsamında; iş makinelerinin etkin, güvenli ve ekonomik kullanımı, bakım-onarım süreçleri, iş sağlığı ve güvenliği kuralları, makine kontrol kartlarının doğru ve eksiksiz doldurulması, trafik kazaları sonrasında yapılması gereken işlemler ile arıza durumlarında izlenecek prosedürler hakkında detaylı bilgiler verildi.
Programa katılarak değerlendirmelerde bulunan Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, ormancılık faaliyetlerinde iş makineleri ve operatörlerin büyük sorumluluk üstlendiğini belirtti. Oflu, makinelerin verimli ve güvenli kullanımının hem zaman hem de enerji tasarrufu açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Bölge Müdürü Oflu, kurum olarak her meslek grubundaki personelin bilgi ve becerisini artırmaya yönelik eğitimlere önem verdiklerini ifade ederek şunları söyledi:
“Amacımız; arazide görev yapan şoför ve operatörlerimizin bilgi donanımını artırmak, iş makinelerinin güvenli çalıştırılmasını sağlamak, bakım ve kontrol süreçlerinde farkındalığı yükseltmektir. Operatör; kullandığı makinenin teknik özelliklerini bilen, çalışma öncesi ve sonrası kontrolünü yapabilen, makinesini bakımlı ve faal tutan, tehlikelere karşı eğitimli, işini hızlı ve ekonomik şekilde yaparken iş güvenliği kurallarından asla taviz vermeyen nitelikli personeldir.”
Eğitimin uygulamalı bölümünde ise dozer ve greyderlerin kullanımı, kontrolü, periyodik bakımları ve çalışma performanslarının artırılmasına yönelik dikkat edilmesi gereken hususlar, iş makineleri üzerinde uygulamalı olarak gösterildi.

