Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ağustos, 2023 00:50 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da havadan ve karadan müdahale edilen yangın 3 saatte denetim altına alındı

blank
Bolu’nun Kıbrıscık ilçesinde 2 konut, 3 samanlık ve 1 ardiyenin kullanılamaz hale geldiği yangın havadan ve karadan müdahale ile 3 saat sonra denetim altına alındı. Bölgede incelemede bulunan Seben Kaymakamı Tuğçe Orhan, hasar tespiti için takımların yönlendirildiğini söyledi.

Belen köyü yakınlarında bulunan otluk alanda çıkan ve yerleşim yerlerine kadar ulaşan yangında, 1 metruk bina, 1 yazlık mesken, 3 samanlık, 1 ardiye ve 1 samanlık kül oldu. Durumun haber verilmesi üzerine ise bölgeye etraf ilçelerden çok sayıda arazöz, itfaiye takımları ve yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Seferber olan takımlar 3 saatlik çalışmanın akabinde yangını denetim altına alındı. Takımların soğutma çalışması devam ederken bölgeye gelen Kıbrıscık Kaymakam Vekili ve Seben Kaymakamı Tuğçe Orhan, yangında can kaybının olmadığını aktardı.

“Can kaybımız yoktur”
Kıbrıscık Kaymakam Vekili ve Seben Kaymakamı Tuğçe Orhan bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Hasara ait yetkililerden bilgi alan Kaymakam Orhan, “Belen köyünde 14.00 sıralarında yangın meydana gelmiştir, sebebi şimdi tam olarak bilinmemektedir. Şu anda 1 metruk bina, 1 yazlık mesken, 3 samanlık, 1 ardiye, 1 samanlık yanmış durumda. Yangın denetim altında soğutma çalışmaları devam etmektedir. Can kaybımız yoktur. Öteki kayıplar için hasar tespit ve ziyan tespit çalışmaları takımlarımız yönlendirildi geçmiş olsun” dedi. Köy Muhtarı Musa Güler ise “Yangının nereden başladığını bilmiyorum, aşağıdaki topraktan başladı galiba köylüler geldi, itfaiyeler geldi ve denetim altına aldı.” dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Temmuz, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Akçakoca’da denize girilmemesi kararı alındı

DÜZCE(İHA) – Düzce’nin Akçakoca ilçesinde olumsuz hava ve deniz kaideleri nedeniyle Kaymakamlık denize girilmemesi istikametinde karar verdi.
Akçakoca Kaymakamlığı toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda denize girilmemesi kararı alındığını bildirdi. Açıklamada, "Olumsuz hava ve deniz kuralları nedeniyle; Kaymakamlığımızca 26 Temmuz 2025 tarihinde saat 14.30 prestijiyle Akçakoca ilçemizdeki tüm plaj ve kıyılarda denize girilmemesi tarafında karar alınmıştır. Can güvenliği nedeniyle vatandaşlarımızın denize girmemeleri konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini değerle rica ediyoruz" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin