Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2023 08:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da gerçeği aratmayan tatbikat: Güçlü yerde 8 kişi kurtarıldı

Bolu’da Türkiye Dağcılık Federasyonun düzenlediği tatbikat gerçeği aratmadı. 250 kişilik grup, dağlık, sarp ve kayalık yerlerde mahsur kalan 8 kişiyi sinema sahnelerini aratmayacak tatbikatla kurtardı.
Türkiye Dağcılık Federasyonu, "2. Ulusal Dağ Arama Kurtarma Tatbikatı" çerçevesinde Seben ilçesinde bulunan Solaklar ve Muslar Kaya Evleri’nde arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. AFAD Bolu Vilayet Müdürlüğü koordinesinde planlanan tatbikat çerçevesinde, Solaklar Kaya Konutları bölgesinde kamp yapan yaklaşık 250 şahıstan oluşan takım, senaryo gereği arama kurtarma çalışması yaptı.

Dev takım ile arama çalışması yapıldı
Senaryo gereği, 112 Acil Davet Merkezi’ni arayan bir bayan, çoban olan eşi ve oğlundan haber alamadığını, onları bulmak için ormana gönderdiği 3 yakının da dönmediğini bildirdi. Olayın üzerinden yaklaşık 40 saat geçtiğini pahalandıran takımlar bölgede kaybolan 5 kişinin bulunması için bölgeye intikal etti. AFAD koordinesinde ortalarında Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile UMKE’nin de bulunduğu 15 kurum ve kuruluşta vazifeli yaklaşık 250 arama kurtarma vazifelisi bölgede kamp kurarak çalışma başlattı.

Arama ve kurtarma çalışmaları 6 saat sürdü
Ekiplerin alanda çoban ve oğlunu aradığı esnada bir öbür ihbar geldi. Muslar Kaya Evleri’ne seyahate gelen kalabalık bir kümede bulunan 3 kişinin arkadaşları ile tartışarak kayalık toprağa gittiği ve akşam saatlerinde geri gelmediği gruplara bildirildi. Arama kurtarma çalışması için alanda bulunan 250 kişilik takımın bir kısmı, Muslar Kaya Konutları bölgesine intikal etti. AFAD tarafından koordine edilen gruplar, yaklaşık 6 saat süren arama kurtarma çalışması sonucunda 8 kişiyi yaralı halde bularak kurtardı. Yaralı olan 8 kişi, bulundukları yerlerde yapılan birinci müdahalenin akabinde kamp alanında bulunan UMKE ve 112 Acil Servis takımlarına teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da ‘huzur’ uygulamasında 2 bin 888 kişi sorgulandı

Kastamonu’da İl Emniyet Müdürlüğü takımlarınca gerçekleştirilen eş vakitli huzur uygulamasında 2 bin 888 kişi sorgulandı ve 54 iş yeri denetlendi.
Kastamonu Vilayet Emniyet Müdürlüğüne bağlı 37 takım, 174 çalışanın iştirakiyle, eş vakitli olarak 14 farklı noktada "Kastamonu Huzur" uygulaması gerçekleştirildi. Vilayet merkezinde düzenlenen kontrollerde 2 bin 888 şahıs, 54 umuma açık işyeri ile 789 araç ve şoförü denetlendi.
Yapılan kontrollerde 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Ayrıyeten arama kaydı bulunan 2 kuşkulu de yakalandı. "Kastamonu Huzur" uygulaması öncesince gruplarla bir ortaya gelen Kastamonu Vilayet Emniyet Müdürü Tamer Taş, oluşturdukları 37 grup ve 174 işçi ile kontrol gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kastamonu Emniyet Müdürlüğü olarak şu ana kadar tesis edilen inanç hissinin devamı, halkın huzur ve itimadı için uygulamayı başlatacaklarını belirten Taş, "Trafik güvenliği, terörle gayret, narkotik cürümlerle uğraş ve aranan şahısların yakalanması için topyekun ve bütün gücümüzle bir uygulama başlatacağız. Bu uygulamada maksadımız halkın huzuru, devlete olan itimadı ve şu ana kadar tesis edilmiş olan itimat hissinin sürekliliğini sağlamaktır. Emelimiz cürmü işlenmeden önlemek" biçiminde konuştu.
Taş, takımlardan uygulama esnasında kendi güvenliklerini azami ölçüde sağlamalarını isteyerek, "Sizlere muvaffakiyetler diliyorum. Allah’a emanet olun. Allah ayağınıza taş değdirmesin" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin