Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2023 08:36 tarihinde yayınlandı
0

Bolu’da gerçeği aratmayan tatbikat: Güçlü yerde 8 kişi kurtarıldı

Bolu’da Türkiye Dağcılık Federasyonun düzenlediği tatbikat gerçeği aratmadı. 250 kişilik grup, dağlık, sarp ve kayalık yerlerde mahsur kalan 8 kişiyi sinema sahnelerini aratmayacak tatbikatla kurtardı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu, “2. Ulusal Dağ Arama Kurtarma Tatbikatı” çerçevesinde Seben ilçesinde bulunan Solaklar ve Muslar Kaya Evleri’nde arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. AFAD Bolu Vilayet Müdürlüğü koordinesinde planlanan tatbikat çerçevesinde, Solaklar Kaya Konutları bölgesinde kamp yapan yaklaşık 250 şahıstan oluşan takım, senaryo gereği arama kurtarma çalışması yaptı.

Dev takım ile arama çalışması yapıldı

Senaryo gereği, 112 Acil Davet Merkezi’ni arayan bir bayan, çoban olan eşi ve oğlundan haber alamadığını, onları bulmak için ormana gönderdiği 3 yakının da dönmediğini bildirdi. Olayın üzerinden yaklaşık 40 saat geçtiğini pahalandıran takımlar bölgede kaybolan 5 kişinin bulunması için bölgeye intikal etti. AFAD koordinesinde ortalarında Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile UMKE’nin de bulunduğu 15 kurum ve kuruluşta vazifeli yaklaşık 250 arama kurtarma vazifelisi bölgede kamp kurarak çalışma başlattı.

Arama ve kurtarma çalışmaları 6 saat sürdü

Ekiplerin alanda çoban ve oğlunu aradığı esnada bir öbür ihbar geldi. Muslar Kaya Evleri’ne seyahate gelen kalabalık bir kümede bulunan 3 kişinin arkadaşları ile tartışarak kayalık toprağa gittiği ve akşam saatlerinde geri gelmediği gruplara bildirildi. Arama kurtarma çalışması için alanda bulunan 250 kişilik takımın bir kısmı, Muslar Kaya Konutları bölgesine intikal etti. AFAD tarafından koordine edilen gruplar, yaklaşık 6 saat süren arama kurtarma çalışması sonucunda 8 kişiyi yaralı halde bularak kurtardı. Yaralı olan 8 kişi, bulundukları yerlerde yapılan birinci müdahalenin akabinde kamp alanında bulunan UMKE ve 112 Acil Servis takımlarına teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonsporda yeni sezon zirvesi VQDFwSmQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Trabzonspor’da yeni sezon zirvesi

Trabzonspor’da yeni sezon öncesi planlama çalışmaları kapsamında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bordo-mavili kulübün yöneticileri ile teknik heyeti, İstanbul’da bir araya gelerek geride kalan sezonu ve yeni döneme ilişkin yol haritasını masaya yatırdı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Asbaşkan Zeyyat Kafkas, Başkan Yardımcısı İbrahim Şahinkaya, Takım Menajeri Emrah Tok ve Teknik Direktör Fatih Tekke’nin katılımıyla İstanbul’da düzenlenen değerlendirme toplantısında, kulübün sportif ve mali gündemine ilişkin önemli konular görüşüldü.

Geçen sezon ve transfer çalışmaları değerlendirildi

Toplantıda, geride kalan sezonun genel değerlendirmesi yapılırken, devam eden transfer çalışmaları ve mevcut kadro planlaması da ele alındı. Yönetim ve teknik heyet, yeni sezon öncesinde takımın ihtiyaçları doğrultusunda yürütülen çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Bütçe, mali yapı ve akademi gündemdeydi

Görüşmede kulübün bütçe planlaması ve mali konuların yanı sıra akademi yapılanmasına ilişkin başlıklar da değerlendirildi. Trabzonspor’un sürdürülebilir başarı hedefi doğrultusunda altyapı organizasyonunun geliştirilmesine yönelik çalışmalar masaya yatırıldı.

Avrupa hedefleri konuşuldu

Toplantıda ayrıca yeni sezon hedefleri ile bordo-mavili ekibin Avrupa kupalarında mücadele edeceği süreçte izlenecek yol haritası üzerinde duruldu. Yönetim ve teknik heyetin, takımın sportif başarılarını artırmaya yönelik planlamalar konusunda görüş birliğine vardığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin