Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2023 08:36 tarihinde yayınlandı
0

Bolu’da gerçeği aratmayan tatbikat: Güçlü yerde 8 kişi kurtarıldı

Bolu’da Türkiye Dağcılık Federasyonun düzenlediği tatbikat gerçeği aratmadı. 250 kişilik grup, dağlık, sarp ve kayalık yerlerde mahsur kalan 8 kişiyi sinema sahnelerini aratmayacak tatbikatla kurtardı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu, “2. Ulusal Dağ Arama Kurtarma Tatbikatı” çerçevesinde Seben ilçesinde bulunan Solaklar ve Muslar Kaya Evleri’nde arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. AFAD Bolu Vilayet Müdürlüğü koordinesinde planlanan tatbikat çerçevesinde, Solaklar Kaya Konutları bölgesinde kamp yapan yaklaşık 250 şahıstan oluşan takım, senaryo gereği arama kurtarma çalışması yaptı.

Dev takım ile arama çalışması yapıldı

Senaryo gereği, 112 Acil Davet Merkezi’ni arayan bir bayan, çoban olan eşi ve oğlundan haber alamadığını, onları bulmak için ormana gönderdiği 3 yakının da dönmediğini bildirdi. Olayın üzerinden yaklaşık 40 saat geçtiğini pahalandıran takımlar bölgede kaybolan 5 kişinin bulunması için bölgeye intikal etti. AFAD koordinesinde ortalarında Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile UMKE’nin de bulunduğu 15 kurum ve kuruluşta vazifeli yaklaşık 250 arama kurtarma vazifelisi bölgede kamp kurarak çalışma başlattı.

Arama ve kurtarma çalışmaları 6 saat sürdü

Ekiplerin alanda çoban ve oğlunu aradığı esnada bir öbür ihbar geldi. Muslar Kaya Evleri’ne seyahate gelen kalabalık bir kümede bulunan 3 kişinin arkadaşları ile tartışarak kayalık toprağa gittiği ve akşam saatlerinde geri gelmediği gruplara bildirildi. Arama kurtarma çalışması için alanda bulunan 250 kişilik takımın bir kısmı, Muslar Kaya Konutları bölgesine intikal etti. AFAD tarafından koordine edilen gruplar, yaklaşık 6 saat süren arama kurtarma çalışması sonucunda 8 kişiyi yaralı halde bularak kurtardı. Yaralı olan 8 kişi, bulundukları yerlerde yapılan birinci müdahalenin akabinde kamp alanında bulunan UMKE ve 112 Acil Servis takımlarına teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
AW722462 01
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
10 Haziran, 2026 14:56 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Kaçak Kazı ve Uyuşturucu Operasyonları: 10 Şüpheli Yakalandı

Karabük’te jandarma ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda kaçak kazı yaptıkları ve uyuşturucu madde bulundurdukları belirlenen toplam 10 şüpheli yakalandı.

Safranbolu Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde çalışma yürüten Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 4 Haziran tarihinde Safranbolu’da düzenledikleri denetimlerde izinsiz kazı yaptıkları tespit edilen 6 kişiyi suçüstü yakaladı. Operasyonda 1 jeneratör, 1 dedektör, 1 hilti, hiltiye ait 3 delici uç, 1 uzatma kablosu ve 4 adet çeşitli kazı malzemesi ele geçirildi.

İlçede 7 Haziran’da gerçekleştirilen başka bir operasyonda ise 2 şüphelinin üzerlerinde ve bulundukları araçta yapılan aramada 118 adet sentetik ecza hap bulundu. Şüphelilere ait 1 cep telefonuna incelenmek üzere el konuldu.

Öte yandan Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Karabük merkezde 4-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda da 2 şüphelinin üzerlerinde ve ikametlerinde arama yapıldı. Aramalarda 7 gram sentetik kannabinoid (bonzai), farklı ebatlarda 2 parça amfetamin emdirilmiş peçete, 8 gram metamfetamin ve 1 hassas terazi ele geçirildi. Operasyon kapsamında 3 cep telefonuna da incelenmek üzere el konuldu.

Gözaltına alınan toplam 10 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 

AW722462 02

Bizi sosyal medyadan takip edin