Bolu’da fabrika yangını kontrol altına alındı - Karabük Haber Postası
boluda fabrika yangini kontrol altina alindi 6BZt5bh2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mart, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da fabrika yangını kontrol altına alındı

Bolu’nun Mengen ilçesindeki fabrika yangını denetim altına alındı. Takımların soğutma çalışması sürüyor.

Edinilen bilgiye nazaran, saat 13.15 sıralarında Mengen’deki werzalit materyal üreten bir fabrikada kaynak yapıldığı esnada yangın çıktı. Alevler kısa müddette büyüdü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda takım sevk edildi. Uzun uğraşlarla denetim altına alınan yangında soğutma çalışmaları sürerken dumandan etkilenen vatandaşlar ambulanslarda oksijen tedavisi gördü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim8 1
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
18 Nisan, 2026 15:41 tarihinde yayınlandı
0
0

Batı Karadeniz’de CHP’li belediyeler Safranbolu’da buluştu

Toplantıya ev sahipliği yapan Elif Köse, bölgesel dayanışma vurgusuyla dikkat çekti. Bartın’dan Zonguldak’a uzanan geniş katılımla gerçekleşen buluşma, yerel yönetimlerin ortak sorunlarını masaya yatırdı.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin’in de katıldığı toplantıda, bölge belediyeleri arasında koordinasyonun artırılması hedefi öne çıktı. CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay de toplantıda yer aldı.

Elif Köse konuşmasında, yerel yönetimlerin artık sadece altyapı hizmeti sunan kurumlar olmadığını vurgulayarak, sosyal dengeyi koruyan ve üretimi destekleyen yapılar haline geldiğini ifade etti. Köse, “Ortak akıl ve dayanışma ile halkın ihtiyaçlarına daha hızlı çözümler üretmek için çalışıyoruz” dedi.

CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar ise bölgenin ekonomik ve sosyal açıdan geri kaldığını belirterek, yerel yönetimlerin vatandaş için bir umut kapısı haline geldiğini dile getirdi. Yaşar, bölgenin yeterli destek görmediğini ve göç veren bir yapıya sürüklendiğini savundu.

Milletvekili Cevdet Akay da konuşmasında, sosyal belediyecilik anlayışının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Belediyelerin artan baskılarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Akay, yerel yönetimlerin yetkilerini kısıtlayan düzenlemelere karşı Meclis’te mücadele ettiklerini söyledi. “Kardeş belediyecilik” modelinin güçlendirilmesi ve başarılı uygulamaların paylaşılması gerektiğini vurguladı.

Toplantı, Batı Karadeniz’de CHP’li belediyeler arasında iş birliği ve ortak hareket etme iradesinin güçlendirilmesi mesajıyla tamamlandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin