Karabük Postası tarafından
30 Temmuz, 2023 12:59 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Bolu’da esrarengiz kazı gizliliğini koruyor

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 3 aydır Sıtkı Toy’a ait ahırda yürütülen gizemli kazı çalışması gizliliğini koruyor. Köylüler kazı alanında altın olabileceğini, bölgeye kimsenin yaklaştırılmadığını ve bir evin altından diğerine doğru kazı yapıldığını duyduklarını ifade etti. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizli yürütülen adli soruşturma çerçevesinde Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde Sıtkı Toy’a ait ahırda Nisan ayında iş makinesiyle kazı çalışması başlatıldı. Mayıs ayında bölgeye Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Üzülmez Müessese Müdürlüğünden 15 maden işçisi getirildi. Havalandırma ve jeneratör sistemleriyle maden işçileri 2 aydır yerin metrelerce altına indi. Ahır içerisinde büyük gizlilik içerisinde süren esrarengiz kazının halen devam ettiği bildirilirken, jandarma ekipleri ise dışarıda güvenlik önlemini sürdürüyor. "Bir evin altından diğerine doğru kazı yapıldığını duyduk" Kovucak köyünde yaşayan ve konuyla ilgili bir bilgisi olmadığını söyleyen 80 yaşındaki adam, “Hiçbir şey bilmiyorum. Kazıyla ilgili bilgi vermiyorlar ve kimsenin oraya yaklaşmasına izin vermiyorlar" dedi. “Evin altından yan tarafta bulunan diğer kişinin evinin altına doğru kazıyorlarmış” Hazine olduğu söylentilerini duyduğunu dile getiren İskender Beşlioğlu, “Zonguldak’tan madenciler gelmiş. Evin altını kazıyorlarmış. ‘Hazine varmış’ diyorlar. Alana girip göremedik ama kazdıklarını duyduk. Alana kimseyi sokmuyorlar. Bir evin altından diğerine doğru kazı yapıldığını duyduk" ifadelerini kullandı. "Önceki yıllarda kazı alanına yakın bir alanda lahit mezar bulunmuş" Önceki yıllarda da kazı alanına çok yakın bir bölgede yapılan yol çalışmasında lahit mezar bulunduğunu ifade eden Beşlioğlu, “Kapaklı mezar çıkarmışlardı. Onu da alıp götürdüler. Biz de o zaman yol kenarında görmüştük. Son zamanda da Sıtkı’nın ahırının kazıldığını duyduk. Oraya da kimseyi sokmuyorlar.” dedi. “Altın olduğu söyleniyor” Bölgeye kimsenin yaklaştırılmadığını ifade eden Mehmet Kapucu “Duyduğumuza göre maden işçileri gelmiş. Altın olduğu söyleniyor. Bizi yaklaştırmıyorlar. Yoldan gelip geçerken görüyoruz.” diye konuştu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Kasım, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Mollabey İlk-Ortaokulu’ndan eTwinning’de büyük başarı

Alaplı’da eğitim faaliyetlerini sürdüren Mollabey İlk-Ortaokulu, son yıllarda yürüttüğü varlıklı içerikli e-Twinning projeleriyle ulusal ve memleketler arası platformlarda dikkat çekmeye devam ediyor. Geri dönüşüm gereçlerinden müzik aleti üretimi, klasik çocuk oyunları ve daha birçok alanda hazırlanan projeler, hem içerik hem de sayı bakımından kısa müddette değerli bir ivme kazandı. Bu çalışmalar, okulun "eTwinning Okulu" unvanı alma amacını de güçlendirdi.
Okulda misyon yapan öğretmenler, ders içi ve ders dışı aktiflikleri e-Twinning platformu aracılığıyla Avrupa’daki öğretmen ve öğrencilerle buluşturarak öğrencilerin 21. yüzyıl hünerlerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Projelerin milletlerarası niteliğinin yüksek olması, okulun Avrupa eğitim topluluğundaki görünürlüğünü artırırken, öğrencilere kültürel etkileşim ve yabancı lisan pratiği yapma fırsatı sunuyor.
Mollabey İlk-Ortaokulu’nun e-Twinning alanındaki başarılı çalışmaları, kıymetli bir temsil hakkıyla taçlandı. Okul, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı kapsamında Diyarbakır’da düzenlenen e-Twinning Çalıştayı’na Zonguldak vilayetinden öğretmen gönderen tek okul oldu. Çalıştaya, Mollabey İlkokulu sınıf öğretmeni Selma Dere katılarak Zonguldak’ı başarıyla temsil etti.

"Hedefimiz e-Twinning Okulu etiketini almak"
Okul Müdürü Ömer Yavuz, çalıştayın okul ismine büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Öğretmenlerimizin özverili çalışmaları sayesinde e-Twinning platformunda tepeye oynuyoruz. Diyarbakır Çalıştayı’na vilayetimizi temsilen katılan tek okul olmak, hakikat yolda ilerlediğimizin göstergesi. Gayemiz, en kısa vakitte ‘eTwinning Okulu’ etiketini alarak başarılarımızı kalıcı hale getirmektir."
Alaplı İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise okul idaresi ve öğretmenleri tebrik ederek şu değerlendirmede bulundu:"Mollabey İlk-Ortaokulu’nun yürüttüğü yenilikçi eğitim projeleri, öğrencilerimize memleketler arası bir vizyon kazandırıyor ve eğitimde kalite çıtasını yükseltiyor. Bu çalışmalardan ötürü okul müdürümüz başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizi tebrik eder, muvaffakiyetlerinin devamını dilerim.

Bizi sosyal medyadan takip edin