Bolu’da 13-19 Ocak tarihleri ortasında 224 asayiş olayı meydana geldi. Olaylarla ilgili 107 kişi yakalanırken, 4 kuşkulu tutuklandı.
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ve Bolu Vilayet Jandarma Komutanlığı sonları içerisinde 6 günde 224 asayiş olayı oldu. Meydana gelen olayların 67’si şahıslara karşı, 126’sı takibi gereken, 14’ü malvarlığına karşı, 17’si topluma karşı işlenen hatalar olduğu açıklandı. 224 olayla alakalı olarak 107 kuşkulu yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıyeten çeşitli cürümlerden aranan 27 kişi yakalanırken, bu şahıslardan 12’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Bolu’da bir haftada 224 asayiş olayı meydana geldi
45 günlük Sare bebek, Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamasında
Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan etmesiyle Zonguldak sokakları korna ve kutlama sesleriyle doldu. 45 günlük Sare bebek de babasının kucağında her şeyden habersiz kutlamalarda yer aldı.
Galatasaray, Süper Lig’in bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Bu gelişme üzerine Zonguldak sokakları, korna ve kutlama sesleri yankılandı. Üniversite Caddesi’nde özellikle üniversite öğrencilerinden oluşan kalabalık gruplar, araçlarla konvoylar oluşturarak kutlamalara eşlik etti.
Zonguldak Valiliği önünde toplanan bir başka grup ise “Şampiyon Galatasaray” sloganları atarak Galatasaray bayrakları salladı.
“O’na bu duyguyu tattırmaya getirdim”
45 günlük kızı ve eşi ile birlikte valilik önündeki kutlamalara katılan Hüseyin Kabarık, “Daha 45 günlük. İlk şampiyonluğunu gördü. Anlatılmaz yaşanır. Ona bu duyguyu tattırmaya getirdim. Nice kala günler görecek” dedi.
Bir tarafta kutlamalar gerçekleştirilen kalabalığın bir bölümünde bir anda tartışmalar başladı. Büyüyen tartışma arbedeye dönüştü. Arbedeye karışanlar diğer taraftarlar ile birlikte alandan uzaklaştırıldı.
Seyir halindeki bir araçtan havai fişek atılırken Çaycuma ilçesinde de Galatasaraylı taraftarlar Fenerbahçe’nin tabutunu taşıdı.
Kutlamalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

