blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da ‘ateşli piknik’ tamamen yasaklandı

Bolu Valiliği, orman yangınları riskine karşı vilayet genelinde denetimli piknik alanlarında ‘ateşli piknik’ yapılmasının yasaklandığını açıkladı.
Bolu Valiliği, daha evvel belirlenen alanlar dışındaki orman ve tabiat parklarında yer ateşi yakılmaması koşuluyla denetimli piknik yapılabileceğini, ayrıyeten ormanlık alanlara girişlerin 1 Temmuz - 30 Eylül 2025 tarihleri ortasında muhakkak saatlerde yasaklandığını duyurmuştu. Lakin hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle, Valilik tarafından 29 Temmuz - 30 Ağustos 2025 tarihleri ortasında denetimli piknik alanlarında semaver, mangal, barbekü üzere araç-gereçler kullanılarak ateşli piknik yapılması büsbütün yasaklandı.
Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, "Orman yangınlarının önlenmesi maksadıyla Valiliğimizce belirlenen ve ilan edilen alanlar dışında tüm ormanlık alanlara girişler, 1 Temmuz 2025 tarihinden 30 Eylül 2025 tarihine kadar yasaklanmıştı. Lakin, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin çok üzerinde seyredeceği iddia edildiğinden, ormanlarımızın yangınlardan korunması hedefiyle; Valiliğimizce daha evvel denetimli piknik alanı olarak belirlenen ve ilan edilen alanlarda 29 Temmuz 2025 tarihinden 30 Ağustos 2025 tarihine kadar semaver, mangal, barbekü vb. araç-gereç kullanılarak ateşli piknik yapılması yasaklanmıştır. Orman parkları, ulusal parklar ve tabiat parklarında ilgili yönetimin belirlediği halde ateşsiz piknik ve öbür faaliyetler yapılabilecektir" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yurt dışında olan Katarlının dairesini basan su 6 esnafı mağdur etti

Bolu’da Katar uyruklu ev sahibi yurt dışında olduğu için 15 gündür müdahale edilemeyen evdeki su sızıntısı, apartmanın altındaki 6 iş yerini kullanılamaz hale getirdi. Tavanlardan akan sular nedeniyle ürünleri zarar gören ve elektrik kontağı tehlikesi nedeniyle dükkanlarının elektriği kesilen esnaf, telefonla ulaştıkları ev sahibinin "Yurt dışındayım, gelemem" cevabı üzerine polise giderek şikayetçi oldu.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan apartmandaki bir dairede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Katar uyruklu bir kişiye ait dairede yaklaşık 15 gün önce su sızıntısı başladı. Ev sahibinin yurt dışında olması nedeniyle daireye müdahale edilemedi. Alt katta bulunan esnafın telefonla ulaştığı ev sahibi iddiaya göre, "Yurt dışındayım, gelemem, bir şey yapamam" dedi. İlk olarak pilavcı dükkanına ulaşan su, daha sonra kırtasiye ve yanındaki börekçi dükkanına kadar yayıldı. Özellikle kırtasiye dükkanının tavanından damlayan sular, çok sayıda ürünü kullanılamaz hale getirdi. Merdiven yardımıyla dairenin içine bakıldığında evin içerisinde yaklaşık 10 santimetre yüksekliğinde su birikintisi olduğu tespit edildi. Suyun apartman girişine kadar ulaşması ve elektrik panolarına akması üzerine esnaf, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ile SEDAŞ’a bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, güvenlik gerekçesiyle apartmanın elektriğini tamamen kesti. Yaşanan olayın ardından 6 esnaf, karakola giderek şikayetçi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin