blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da ‘ateşli piknik’ tamamen yasaklandı

Bolu Valiliği, orman yangınları riskine karşı vilayet genelinde denetimli piknik alanlarında ‘ateşli piknik’ yapılmasının yasaklandığını açıkladı.
Bolu Valiliği, daha evvel belirlenen alanlar dışındaki orman ve tabiat parklarında yer ateşi yakılmaması koşuluyla denetimli piknik yapılabileceğini, ayrıyeten ormanlık alanlara girişlerin 1 Temmuz - 30 Eylül 2025 tarihleri ortasında muhakkak saatlerde yasaklandığını duyurmuştu. Lakin hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle, Valilik tarafından 29 Temmuz - 30 Ağustos 2025 tarihleri ortasında denetimli piknik alanlarında semaver, mangal, barbekü üzere araç-gereçler kullanılarak ateşli piknik yapılması büsbütün yasaklandı.
Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, "Orman yangınlarının önlenmesi maksadıyla Valiliğimizce belirlenen ve ilan edilen alanlar dışında tüm ormanlık alanlara girişler, 1 Temmuz 2025 tarihinden 30 Eylül 2025 tarihine kadar yasaklanmıştı. Lakin, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin çok üzerinde seyredeceği iddia edildiğinden, ormanlarımızın yangınlardan korunması hedefiyle; Valiliğimizce daha evvel denetimli piknik alanı olarak belirlenen ve ilan edilen alanlarda 29 Temmuz 2025 tarihinden 30 Ağustos 2025 tarihine kadar semaver, mangal, barbekü vb. araç-gereç kullanılarak ateşli piknik yapılması yasaklanmıştır. Orman parkları, ulusal parklar ve tabiat parklarında ilgili yönetimin belirlediği halde ateşsiz piknik ve öbür faaliyetler yapılabilecektir" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te orman yangınının ardından yürek burkan manzara

Karabük’te 12 saatte denetim altına alınan orman yangınının akabinde, yeşil alanların yerini siyaha bürünmüş acı bir görüntü aldı.
Yangın, dün saat 18.06 sıralarında şimdi belirlenemeyen bir nedenle başladı. Rüzgarın tesiriyle süratle yayılan alevler, geniş bir ormanlık alanı tesiri altına aldı. Takımlar, yangına hem karadan hem havadan müdahale etti.
Yoğun gayretler sonucunda yangın sabah saatlerinde denetim altına alınırken soğutma çalışmaları hem havadan hem karadan sürüyor.
İş makineleriyle açılan yollar üzerinden ilerleyen arazözler, küçük çaplı yangınlara süratle müdahale ediyor. Yangının akabinde bölgeyi havadan görüntüleyen dron, felaketin boyutunu gözler önüne serdi. Yemyeşil alanların yerini külle kaplı siyah bir örtü aldı.
Bölgede yine alevlenme riskine karşı soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.