blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Eylül, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da “Ahilik Haftası” dualarla başladı

Bolu’da 38’incisi kutlanan "Ahilik Haftası" aktiflikleri kapsamında esnaf, protokol ve vatandaşlar tarihi Yıldırım Bayezid Camii önünde bir ortaya gelerek dua etti.
13. yüzyılda yaşayan Ahi Evran’ın insani ve ahlaki ideolojisini yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak hedefiyle bu yıl 38’incisi kutlanan Ahilik Haftası sebebiyle tarihi Yıldırım Bayezid Cami’nin bulunduğu Üst Çarşı’da öğlen namazının akabinde ahilik duası yapıldı. Ahilik duasının akabinde cami önünde kurulan sofralarda iştirakçilere yemek ikram edildi. Esnafın birlik ve beraberliğini pekiştirmeyi amaçlayan program, iştirakçiler tarafından büyük ilgi gördü.
Programa Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, vilayet protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Eylül, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ta günlük 1 ton yaş tarım ürünü kurutulacak

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) bünyesinde açılan günlük 1 ton yaş eser sürece kapasitesine sahip tarım eserleri kurutma tesisi, hem çiftçilere katma paha sağlayacak hem de öğrencilere uygulamalı eğitim imkânı sunacak.
TOGÜ tarafından kurulan "TOGÜ Çiftlik Tarım Eserleri Kurutma Tesisi" düzenlenen merasimle hizmete açıldı. Açılışa Vali Vekili Tekin Erdemir, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, akademik-idari işçi ve öğrenciler katıldı. Günlük 1 ton yaş eser sürece kapasitesine sahip tesis, 600 metrekare toplam alan ve 200 metrekare kapalı üretim alanına sahip bulunuyor. 16 özel üretim sıcak hava paneliyle büsbütün güneş gücüyle çalışan tesis, çevreci ve sürdürülebilir üretim modeliyle dikkat çekiyor.

"Tokat, Türkiye’nin en bereketli topraklarına sahip"
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Tokat’ın ziraî potansiyeline dikkat çekerek, "Tokat 370 bin hektarı aşan tarım toprağı, üç farklı iklim yapısı ve beş farklı agro-ekolojik özelliğe sahip ovalarıyla ülkemizin en bereketli bölgelerinden biridir. Lakin bu zenginliğin yaklaşık yüzde 40’ı hasat sonrası süreçlerde kaybolmaktadır. Yeni tesisimiz bu kayıpların önüne geçecek" dedi.
Rektör Yılmaz, tesisin çiftçilere ve öğrencilere katkı sağlayacağını söyleyerek, "Ürünler daha uzun mühlet koruma edilecek, katma bedel artacak. Tokatlı üreticiler ulusal ve memleketler arası pazarlarda rekabet gücü kazanacak. Ayrıyeten tesis öğrencilerimiz için uygulamalı bir araştırma merkezi olacak" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.