Bolu’da 7 asırlık gelenek sürüyor - Karabük Haber Postası
boluda 7 asirlik gelenek suruyor gv4hKEEW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Aralık, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da 7 asırlık gelenek sürüyor

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 7 asırdır yaşatılan Ahilik geleneği, bereketli kazanç ve sağlık temennileriyle sürdürülmeye devam ediyor.

Mudurnu ilçesinde yüzyıllardır sürdürülen Ahilik geleneğinde esnaf, bereket ve sağlık dilekleriyle bir araya geliyor. Geleneğe göre, işini ayakta yapan esnaf oturarak, oturarak çalışanlar ise ayakta dua ediyor. Bu hafta da cuma günü yapılan törene ilçe sakinleri ve yerli turistler yoğun ilgi gösterdi. Cuma namazı öncesinde yapılan geleneksel esnaf duasının ardından esnaf ve vatandaşlara pilav ikram edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumun yuksek kesimleri beyaza burundu T4wzIyKp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’un yüksek kesimleri beyaza büründü

Çorum’da dün akşam saatleri itibarıyla etkili olan kar yağışı yüksek rakımlı bölgeleri beyaza bürüdü.

Çorum’da hava sıcaklığının düşmesinin ardından kar yağışı etkili olmaya başladı. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gece boyunca yüksek rakımlı bölgelerde devam etti. Kar yağışının ardından Kargı ilçesinde bulunan Kargı Yaylası beyaza büründü.

Bizi sosyal medyadan takip edin