Reklam
Reklam
boluda 7 asirlik gelenek suruyor gv4hKEEW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Aralık, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
0

Bolu’da 7 asırlık gelenek sürüyor

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 7 asırdır yaşatılan Ahilik geleneği, bereketli kazanç ve sağlık temennileriyle sürdürülmeye devam ediyor.

Mudurnu ilçesinde yüzyıllardır sürdürülen Ahilik geleneğinde esnaf, bereket ve sağlık dilekleriyle bir araya geliyor. Geleneğe göre, işini ayakta yapan esnaf oturarak, oturarak çalışanlar ise ayakta dua ediyor. Bu hafta da cuma günü yapılan törene ilçe sakinleri ve yerli turistler yoğun ilgi gösterdi. Cuma namazı öncesinde yapılan geleneksel esnaf duasının ardından esnaf ve vatandaşlara pilav ikram edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ogrenciler 450 metre yuksekteki seyir terasi ve kanyonu gezdi YHZcLbgy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Öğrenciler 450 metre yüksekteki seyir terası ve kanyonu gezdi

Kastamonu’da eğitim gören öğrenciler, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Hayata Renk Verelim” projesi kapsamında ilk kez ziyaret ettikleri cam seyir terası ve kanyonda muhteşem manzaranın tadını çıkardı.

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Kronospan Orman Ürünleri firmasının desteklediği “Hayata Renk Verelim 2026” yerel sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Kastamonu’da bulunan Reşit Çubukcuoğlu Ortaokulu öğrencilerine yönelik gezi programı düzenlendi. Öğrenciler kapsamında ilk kez kanyonları ve cam seyir terasını gezdi. İlk olarak Azdavay’da bulunan Atlı Turizm Merkezini ziyaret eden öğrenciler, Burada göl kenarında ve çeşitli aktivitelerle vakit geçirdi. Daha sonra ilçedeki Çatak Kanyonu’nda 450 metre yükseklikte kurulan cam seyir terasını gezen öğrenciler adrenalin dolu dakikalar geçirdi.

Daha sonra Pınarbaşı ilçesine giden öğrenciler, ilçede 3 kilometre uzunluğunda ahşap platform üzerinde Horma Kanyonunu geçti. Bölgedeki Ilıca Şelalesini de ziyaret eden öğrenciler, karşılaştıkları manzaraların kendilerini büyülediğini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin