blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Eylül, 2024 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da 50 bine yakın öğrenci ders başı yaptı

Bolu’da, 2024-2025 eğitim döneminde ilkokul, ortaokul ve liselerde ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte 45 bin 720 öğrenci eğitime başladı.
Bolu’da 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı. Tunceli’de şehit düşen 4 asker için Bolu’daki tüm okullarda saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okuyan öğrenciler ders başı yaptı. Okulların açılmasıyla birlikte sabah saatlerinde şehir içi trafiği zaman zaman durma noktasına geldi. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı bütün şubeler, okul önlerinde önlemlerini aldı. Bu çerçevede Bolu’da ilkokul, ortaokul ve liselerde 45 bin 720 öğrenci ders başı yaptı.

"Başarılı ve huzur dolu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum"
Öğrencilerin başarı dolu bir yıl geçirmelerini dileyen Bolu Valisi Erkan Kılıç, "Yeni bir eğitim-öğretim yılına daha başlamanın heyecanını ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ülkemize, ilimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim, bir milletin geleceğini inşa eden en önemli unsurdur. Bu bilinçle, Bolu’muzdaki eğitim standartlarını en üst seviyeye çıkarmak, çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Okullarımızın fiziki şartlarını iyileştirmek, eğitim kalitesini artırmak ve öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla pek çok proje hayata geçirilmiştir. Bu çabalarımızın karşılığını alacağımıza ve çocuklarımızın başarılarını gururla izlemeye devam edeceğimize yürekten inanıyorum. Ülkemizin bilim, teknoloji, sanat ve spor alanlarında geldiği noktayı daha ileriye taşımak, sizin her daim kendinize güvenmeniz ve kararlılıkla çalışmanıza bağlıdır. Yarınlarımızın teminatı olan sizlerden, araştıran ve sorgulayan olmanızı ve hedeflerinizin peşinden yılmadan, yorulmadan gitmenizi istiyorum. Bu duygularla, tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize sağlıklı, başarılı ve huzur dolu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak’ta yapı ruhsatı verilen daire sayısı 923 oldu

Zonguldak’ta belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen daire sayısı 2025 yılı III. çeyreğinde 923 oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2025 yılı III. Çeyrek (Temmuz-Eylül) Yapı Müsaade İstatistiklerini açıkladı. Birebir devirde ülke genelinde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen binaların yüzölçümünün bir evvelki yılın birebir çeyreğine nazaran yüzde 42,6 artışla 56,8 milyon metrekare olduğu bildirildi.
Zonguldak 2025 yılı 3. Çeyrekte yapı ruhsatı verilen daire sayısı 923 oldu. Zonguldak’ta 2025 yılının birinci üç çeyreğinde yapı ruhsatı verilen daire sayıları toplandığında, birinci 9 aylık toplam ruhsat sayısı 3 bin 226 oldu.
Açıklanan datalara nazaran Zonguldak’ta son yıllarda yapı ruhsatı verilen toplam daire sayıları (yıllık bazda) ise şöyle oldu:
"2021 yılı 2 bin 804, 2022 yılı 3 bin 85, 2023 yılı 4 bin 258, 2024 yılı 3 bin 583."
Zonguldak’ta tıpkı periyotlar için yapıları tamamlanarak iskan evrakı verilen daire sayıları ise (yıllık bazda) şöyle kaydedildi:
"2021 yılı 2 bin 324, 2022 yılı 2 bin 569, 2023 yılı bin 605, 2024 yılı 2 bin 328."
2025 yılının birinci üç çeyreğinde ise bu bilgiler "1. Çeyrekte 316, 2. Çeyrekte 222, 3. Çeyrekte 426" oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin