blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Kasım, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da 5 kilometrelik hayalet ağ toplandı: 500 balık canlı kurtarıldı

Bolu’nun Seben ilçesindeki Taşlıyayla Göleti’nde 5 kilometre uzunluğunda hayalet ağ toplandı. Ağdan kurtarılan 500 balıktan 300’ü gölete salınırken, 200’ü anaç olarak kullanıldı.
Bolu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü takımları, Seben ilçesindeki Taşlıyayla Göleti’nde hayalet ağ taraması gerçekleştirdi. Gölete yasadışı olarak bırakılmış 5 kilometre uzunluğundaki misina ağ tespit edilerek toplandı. Ağa takılan 500 balık ise canlı olarak kurtarıldı, bunlardan 300 balık gölete salınırken, 200 balık anaç olarak kullanılmak üzere Gölköy Su Eserleri Üretim İstasyonu’na nakledildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Karakaş, “Yenice ıhlamur balının AB’den coğrafi işaret alması gurur kaynağı”

Yenice Belediye Başkanı Serkan Karakaş, ilçeye mahsus ıhlamur balının Avrupa Birliği tarafından coğrafik işaret tescili almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Karakaş, yaptığı açıklamada, Yenice’nin isminin bir defa daha memleketler arası arenada duyulduğunu söz ederek, "Avrupa Birliği’nin coğrafik işaret tesciliyle ıhlamur balımız artık dünya pazarlarında hak ettiği pahaya yine kavuşuyor. İlçemiz için tarihî bir gün yaşıyoruz" dedi.
Projeye emek veren tüm kurumlara teşekkür eden Karakaş, "Başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Bey olmak üzere, Valimize, milletvekillerimize ve Kaymakamımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıyeten süreç boyunca dayanak veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve üreticilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Karakaş, Yenice’nin doğal eserlerinin memleketler arası tanınırlığının artmasının bölge iktisadına kıymetli katkı sağlayacağını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin