blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ağustos, 2024 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu Valiliği çevre katili Beypiliç, Erpiliç ve Akpiliç’e ağır ceza uygulaması

Beyaz et sektöründe piyasayı belirleyici konumda bulunan Beypiliç, Erpiliç ve Akpiliç firmalarının kesimhane bölümünden Büyüksu Deresi’ne boşalttıkları zehirli atıklar sebebiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından firmalara toplam 5 milyon 800 bin TL para cezası kesildi.

Bolu’da faaliyet gösteren ve beyaz et sektöründe piyasayı belirleyici konumda bulunan Beypiliç, Erpiliç ve Akpiliç firmaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün radarından çıkamadı. Zehirli atıklarını, kesimhanelerinin yanından geçen Büyüksu Deresi’ne boşalttıkları anlarının görüntüleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gece yapılan denetimlerde Akpiliç firmasının dereye boşalttığı zehirli atıklar görüntülendi. Adeta derenin rengini değiştiren zehirli atık sebebiyle Akpiliç firmasına 1 milyon 160 bin TL ceza kesildi.

Ne dereyi kirletmekten bıktılar ne de ceza yemekten
Geçtiğimiz haftalarda 5 milyon TL’ye yakın ceza kesilen Erpiliç ve Beypiliç firmalarına bir ceza daha kesildi. Beypiliç firmasının Büyüksu Deresi’ne bypass ettiği sudan çıkan numuneler testten geçemedi ve firmaya 1 milyon 160 bin TL daha cezai işlem uygulandı.

Erpiliç’e 3 katı ceza
Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gönderilen ekipler tarafından gece-gündüz denetimler yapıldı. Yapılan denetim çerçevesinde Erpiliç firması uyarılara rağmen dereye kirli atıklarını bypass ederken yakalandı. Ekipler tarafından firmaya normal kesilen cezanın 3 katı para cezası kesildi. 3 milyon 480 bin TL ceza yiyen firma dereyi kirletmeye devam ediyor.
Bolu Valiliği tarafından firmalar hakkında "Çevreyi kasten kirletmek" suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Kasım, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tilki ailesi her akşam yemek için bağ evine geliyor

Tokat’ın Zile ilçesinde Aşur Koçak’ın bağ konutuna her akşam gelen üç tilki, verilen et ve ekmeği yedikten sonra doğal ömürlerine dönerken şirin imajlar oluşturuyor.
İlçeye bağlı Fırtıman köyünde yaşayan Aşur Koçak’ın bağ konutuna her akşam gelen üç tilki, şirin imajlar oluşturdu. Yaklaşık 6 aydır Koçak’ın bahçesine uğrayan tilki ailesi, verilen et ve ekmekleri yedikten sonra doğal hayat alanlarına geri dönüyor. Bağ konutunda bulunduğu sırada tilkilerin bahçeye girdiğini fark eden Aşur Koçak, hayvanları korkutmadan et ve ekmek bıraktı. Tilkilerden birinin masaya çıkarak ekmek yediği anlar ise cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. İmajlarda tilkilerin Koçak’a alıştığı, bahçede rahatça dolaştığı ve beslenirken rastgele bir tedirginlik yaşamadığı görüldü.
"Onları doyurmadan biz de duramıyoruz"
Tilkilerle ortalarında vakitle bir bağ oluştuğunu söyleyen Aşur Koçak, "Burası Tokat Zile Fırtıman köyündeki bağımız. Bu tilkiler yaklaşık 6 aydır bize alıştı. Biz de bunlara alıştık. Bunların farklı bir tabakları var. Onları doyurmadan biz de duramıyoruz. Onlar da bizi görmeden duramıyor. Bugün bir tane daha geldi, toplam üç tane oldular. Sanıyorum yavrularını da getirdiler. Bunlar hoş şeyler. Bir canlıyı sevip onları doyurmak beşere memnunluk veriyor" dedi.
Tilkilerin her akşam bağ meskenine uğradığı ve beslendikten sonra gözden kaybolduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin