Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Eylül, 2024 20:52 tarihinde yayınlandı
0

Bolu tarihinin en büyük yangınının yaraları sarılıyor

Bolu tarihinin en büyük yangınının yaşandığı Göynük’te zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması için çalışmalara başlandı.

Göynük ilçesine bağlı Bekirfakılar köyü mevkisindeki ormanlık alanda 15 Ağustos’ta öğle saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Yangın sebebiyle Yeniköy, Çaylak, Bekirfakılar ve Umurlar köylerinde bulunan 490 kişi tedbir amacıyla tahliye edilerek yakınlarının yanına yerleştirildi. Bolu’daki ekiplerin yangını söndürme çalışmalarına Düzce, Kocaeli ve Sakarya başta olmak üzere çok sayıda destek sevk edildi. Anız kaynaklı olduğu belirtilen yangına ilişkin gözaltına alınan 4 şüpheli 17 Ağustos’ta adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden A.K. ve E.K. “taksirle orman yangınına neden olma” suçundan tutuklandı, 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yangın ise 72 saatlik çalışmayla 18 Ağustos’ta kontrol altına alındı.

Yaralar sarılıyor

Yanan alanların ağaçlandırılması için çalışmalara başlandı. Toplam 40 kilometre yeni yol ve 48 kilometre büyük onarım programlarının bir an önce tamamlanarak, yanan ormanlık alanda ağaçlandırma çalışmalarına başlanması hedefleniyor. Dedeler ve Alançayı Orman İşletme Şefliklerinde yürütülen yeni yol etüt çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı, büyük onarım çalışmalarının da devam ettiği ve çalışmaların kurum iş makineleriyle yapıldığı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
orman yolunda camura saplanan aracin yardimina ekipler yetisti clTyGKBV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Orman yolunda çamura saplanan aracın yardımına ekipler yetişti

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde orman yolunda çamura saplanarak mahsur kalan ailenin aracı, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, bayram ziyareti amacıyla aileleriyle birlikte bölgeye gelen vatandaşların aracı, yağışların etkisiyle çamurlaşan orman yolunda ilerleyemeyerek mahsur kaldı.

İhbar üzerine harekete geçen Eskipazar Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaştı. Ekiplerin yürüttüğü çalışma sonucu araç bulunduğu yerden çıkarıldı.

Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı olayda, araçta bulunan aile güvenli şekilde yoluna devam etti.

Bölge müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşların özellikle yağış sonrası orman yollarında dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin