İstanbul ve Ankara arasında köprü görevi gören D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişinde kar yağışı devam ediyor. Dün öğle saatlerinden bu yana aralıksız yağan kar sebebiyle yeşil alanlarda kar kalınlığı 30 santimetreyi aştı.
Dün öğle saatlerinden itibaren TEM’in Bolu geçişi ve D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişinde kar kalınlığı 30 santimetreyi aştı. Kar yağışının etkisini gösterdiği D-100 kara yolu Bolu Dağı kesimi ve D-100 kara yolunun Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Sarıçökek bölgelerinde görüş mesafesi yaklaşık 40 metreye kadar düştü. Karayolları ekipleri yolun kapanmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Bolu Dağı’nda kar yağışı etkili oluyor
Çay bahçesinde bulunan yavru karaca doğraya bırakıldı
Artvin’de çay hasadı yapan işçiler tarafından bulunan yavru karaca, kısa süreli bakımın ardından doğal yaşam alanına bırakıldı.
Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Pınarlı Köyü’nde çay hasadı yapan işçiler, bahçede yalnız halde bulunan yavru karacayı fark etti. Bir süre çevrede inceleme yapan işçiler, yavru karacanın annesini göremeyince aç kalmış olabileceğini düşünerek bakımını üstlendi. Sütle beslenen yavru karacanın karnı doyuruldu. Daha sonra annesinin yakınlarda olabileceği ihtimalini değerlendiren işçiler, yavru karacayı bulunduğu bölgedeki doğal yaşam alanına bıraktı. İşçilerin bu kararı kısa sürede sonuç verdi. Bir süre sonra bölgeye gelen anne karacayı gören işçiler, yavrunun annesiyle yeniden buluşmasına tanıklık etti.

