Reklam
Reklam
BBB
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
15 Nisan, 2025 11:43 tarihinde yayınlandı
0

Bolu Belediyesi’nden Sosyal Adaletli Su Tarifesi

Bolu Belediye Meclisi, su tarifelerinde gelir düzeyine göre kademeli fiyat uygulamasına geçerek dikkat çeken bir karara imza attı.

Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın önerisiyle kabul edilen düzenlemeyle birlikte, dar gelirli vatandaşlar suyu yüzde 50 indirimli kullanacak, lüks konut sahipleri ise yüzde 50 zamlı ödeyecek.

Nisan ayı 2. birleşiminde toplanan Bolu Belediye Meclisi, Plan ve Bütçe ile Çeşitli İşler Komisyonu’ndan gelen öneriyi oy birliğiyle kabul etti. Görüşmelerde 2024 yılı faaliyet raporu da onaylandı.

Özcan: “Zenginden daha fazla, fakirden daha az alıyoruz”

Başkan Tanju Özcan, uygulamanın Anayasa’nın 73. maddesine uygun olarak hayata geçirildiğini belirterek, “Anayasa bize kamu giderlerine eşit değil, gelir gücüne göre katılımı emrediyor. Bu kapsamda artık Bolu’da lüks konutlarda su yüzde 50 zamlı, dar gelirli vatandaşların oturduğu 3. sınıf yapılarda ise yüzde 50 indirimli olacak” dedi.

Özcan, uygulamanın sosyal medyada duyurulmasının ardından farklı şehirlerden belediye başkanlarının da kendisini arayarak bilgi aldığını ifade etti. “Büyük ihtimalle bizden sonra onlar da bu uygulamaya geçeceklerdir” diyen Özcan, bu kararın örnek bir sosyal belediyecilik adımı olduğunu vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasyada koy yolunda heyelan H3OhvVy2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da köy yolunda heyelan

Amasya’da bir köy yolunda yağışlar sonrası heyelan meydana geldi. Yolun 200 metrelik kısmında oluşan heyelan sonrası köye alternatif yol açıldı.

Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Bayat köyü civarında son günlerde etkili olan yağışların etkisiyle yolda heyelan meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine Amasya İl Özel İdaresi ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Yolun çevredeki köylerle bağlantı yolu olduğunu belirten Bayat köyü Muhtarı Sefer Sağlam, heyelan tehlikesinin devam etmesi üzerine daha güvenli bir alanda alternatif yol açıldığını açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin