Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yanına aldığı Zabıta, İtfaiye ve İmar müdürleriyle şehir merkezinde faaliyet gösteren 3 bankada projeye aykırı yapılan değişikliklere karşı denetim gerçekleştirdi. Denetim çerçevesinde yapılan değişiklikler tespit edilip, tutanak tutuldu.
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İzzet Baysal Caddesi üzerinde faaliyet gösteren kamu ve özel sektör bankalarını İmar, Zabıta ve İtfaiye müdürleriyle denetledi. Başkan Özcan, banka yetkililerine bankalarda projeye yapısına aykırı, belediyeden ruhsat alınmadan yapılan değişiklikleri kontrol edileceğini ifade etti. İtfaiye ve İmar müdürlüğü ekipleri tarafından bina projesine bakılarak değişiklikler tespit edildi. Yapılan incelemeler neticesinde proje dışı tadilatlar yapıldığı ve belediyeden proje değişikliğiyle ilgili gerekli ruhsatların alınmadığı gerekçesiyle bankalara tutanak tutuldu. Eksikliklerin giderilmesi için bankalara 10 gün süre verildi.


Bolu Belediyesi’nden Bankalara uygunluk denetimi
BU UYGULAMADAN NE ZAMAN VAZGEÇİLECEK?
Kent merkezinde yol kenarı park düzenlemesi, esnaf ve vatandaş arasında yarattığı ücret farkıyla tartışma konusu olmaya devam ediyor
Karabük’te bir süredir tartışma konusu olan yol kenarı ücretli park uygulaması vatandaşın tepkisini çekmeye devam ediyor. Daha önce gazetemizde gündeme getirdiğimiz uygulamada, esnafa aylık abonelik sistemi uygulanırken vatandaşlardan saatlik yüksek ücret alınmasının “çifte standart” oluşturduğu yönündeki eleştiriler yeniden gündeme geldi.
Kent merkezinde hayata geçirilen otopark sisteminde, esnaf günlük yalnızca 50 TL ödeyerek aracını iş yerinin önüne park edebiliyor. Edinilen bilgilere göre birçok esnaf, aylık 1500 TL karşılığında yol kenarı otopark alanlarına abone oluyor ve aracını gün boyu aynı noktada tutabiliyor.
Ancak aynı alana kısa süreliğine park etmek isteyen vatandaşlardan saatlik 50 TL ücret talep ediliyor. Bu durum, özellikle banka, eczane, resmi daire gibi kısa süreli işlerini halletmek isteyen vatandaşların park yeri bulmasını neredeyse imkansız hale getirirken, şehir içi trafik akışını da olumsuz etkiliyor.
“ESNAF GÜN BOYU 50 TL’YE PARK EDİYOR, BİZ BİR SAATLİĞİNE 50 TL ÖDÜYORUZ”
Uygulamaya tepki gösteren vatandaşlar mağduriyetlerini dile getirerek, “Anlık bir işimizi görmek için aracımızı park ettiğimizde saatlik 50 TL ücretle karşılaşıyoruz. Oysa esnaf gün boyu aynı alanı sadece 50 TL’ye kullanabiliyor. Bu adil değil. Esnaf sabah iş yerini açıyor, akşama kadar aracını orada tutuyor. Bizim 10 dakikalık işimiz için de aynı ücreti ödememiz isteniyor. Üstelik park yeri de bulamıyoruz çünkü esnafın araçları bütün gün boş yere işgal ediyor” dedi.
FİİLİ İŞGAL DE EKLENİNCE ÇÖZÜLMEZ HALE GELDİ
Öte yandan bazı esnafların, dükkanlarının önüne sandalye, duba ve çeşitli materyaller koyarak park alanlarını fiilen işgal ettiği ve vatandaşların araç park etmesini engellediği de gözlemleniyor. Bu durum, kamuya açık alanların kişisel kullanıma dönüştüğü eleştirilerini de beraberinde getiriyor. Vatandaşlar, şehirde alternatif otopark alanları bulunduğunu hatırlatarak, özellikle gün boyu park etmek zorunda olan esnafın bu alanları kullanması gerektiğini vurguluyor.
TEPKİLER BÜYÜYOR, YETKİLİLERE ÇAĞRI VAR
Vatandaşlar, yetkililere seslenerek, ücret tarifesinin yeniden düzenlenmesini ve esnaf-vatandaş ayrımının kaldırılmasını talep ediyor. “Ya herkes eşit ücret ödesin, ya da uygulama tamamen kaldırılsın” diyen vatandaşlar, aksi halde mağduriyetin büyüyeceği uyarısında bulunuyor.
Karabük kamuoyunda “çifte standart” olarak nitelendirilen uygulamanın ne kadar daha devam edeceği ise merak konusu.

