Reklam
Reklam

Bolsev Vakfı kuruldu: En az bin öğrenciye burs verilecek

bolsev vakfi kuruldu en az bin ogrenciye burs verilecek zqvTkWLd jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Eylül, 2024 16:07 tarihinde yayınlandı
0

Yeni kurulan “Bolu’yu Seviyorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı”nın (Bolsev) tanıtımı yapıldı. Vakfın hedeflerini açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Vakfın amacı, öğrencilerimizi okutmak. Yoksul, hasta, engelli vatandaşlarımıza yardım eli uzatmak, ihtiyaçlarını karşılamak ve Bolu’ya bir huzurevi kazandırmak” dedi.

Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın öncülüğünde kurulan vakfın lansman toplantısı yapıldı. Vakfın kuruluş hedefi, Bolulu öğrencilere burs vermek, ihtiyaç sahibi kişilere yardımda bulunmak ve Bolu’ya modern bir huzurevi kazandırmak olarak açıklandı. Vakfın hedefi ise lise ve üniversite düzeyinde en az bin öğrenciye burs imkanı sağlamak olarak belirlendi.

Başkan Özcan’dan 1 milyon TL bağış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, burada yaptığı konuşmada, “Vakfın amacı, öğrencilerimizi okutmak. Şehir dışından başlayarak, lise düzeyine, belki de daha aşağı inerek devam etmek. Yoksul, hasta, engelli vatandaşlarımıza yardım eli uzatmak, ihtiyaçlarını karşılamak ve Bolu’ya bir huzurevi kazandırmak” dedi.

Salonda toplumun farklı kesimlerinden birçok ismin yer almasına dikkat çeken Özcan, “Bu vakıf siyaset üstü bir vakıf. Bugün buradaki tablo da bu vakfın siyasetle hiçbir alakası olmadığı ortaya koydu. Amaçta hasıl oldu” diye konuştu.

Vakfa 1 milyon TL bağış yapacağını ve bir yıl boyunca her ay 30 bin TL ek bağışta bulunacağını da açıklayan Özcan, kaleme aldığı bağış taahhüdünü, vakıf yönetim kurulu üyesi ve saymanı olan Ali Sarıyıldız’a teslim etti.

Ahmet Baysal’dan video mesaj

Lansmanda ayrıca, 32 kişiden oluşan Bolsev Vakfı Onur Kurulu Üyeleri ve Bolu’ya önemli eserler kazandıran İzzet Baysal Vakfı’nın Başkanı Ahmet Baysal’ın vakıf hakkındaki değerlendirmeleri de video aracılığıyla konuklara dinletildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Eflani’de Kredi Borcunu Ödemek İçin Sattığı Hayvanların Parasını Alamadığını İddia Etti

ChatGPT Image 19 Haz 2026 09 51 59
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
19 Haziran, 2026 09:52 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’ün Eflani ilçesine bağlı Bakırcılar köyünde yaşayan 67 yaşındaki besici Hakkı Yalın, bankaya olan kredi borcunu kapatmak amacıyla sattığı 4 büyükbaş hayvanın bedelini aylar geçmesine rağmen alamadığını öne sürerek yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Hayvancılıkla geçimini sağlayan Yalın, bir hayvan tacirine 2 düve ve 2 dana olmak üzere toplam 4 büyükbaş hayvan verdiğini, ancak yapılan anlaşmaya rağmen ödemenin gerçekleşmediğini iddia etti.

Tacirin köye muhtar aracılığıyla geldiğini belirten Yalın, daha önce aynı kişinin köyden hayvan alıp ödemelerini yaptığı için kendisine güvendiklerini söyledi. Hayvanları teslim ettikten sonra bir ay içerisinde ödeme yapılacağının kendisine bildirildiğini ifade eden Yalın, verilen sözün tutulmadığını dile getirdi.

Ailesinin ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla hayvanlarını sattığını anlatan Yalın, oğlunun ev alımı nedeniyle bankadan kredi çektiklerini belirterek, “Bankaya 280 bin lira borcum var. Ayrıca bu ayın 26’sında ödemem gereken 126 bin liralık senedim bulunuyor. Borçlarımı kapatmak için hayvanlarımı sattım ancak paramı alamadım” dedi.

Tacire ulaşmak için defalarca girişimde bulunduğunu kaydeden Yalın, ilk zamanlarda çeşitli gerekçeler öne sürüldüğünü, daha sonra ise maddi imkânsızlık nedeniyle ödeme yapılamayacağının söylendiğini ifade etti. Son dönemde telefonlarına da cevap verilmediğini belirten Yalın, yaşadığı mağduriyetin giderek büyüdüğünü söyledi.

Aylar geçmesine rağmen alacağını tahsil edemediğini iddia eden Yalın, yetkililerden destek beklediğini dile getirerek mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin