Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
09 Ekim, 2023 15:28 tarihinde yayınlandı
0

Bölgenin Cazibe Merkezi Olacak

Belediye Başkanı Rafet VergiliBilim ve İnovasyon Merkezinde incelemelerde bulundu. Bilim ve İnovasyon Merkezinin bölgenin cazibe merkezi olacağını ifade eden Başkan Vergili;

“Çocuklarımız bilimi uygulayarak öğrenecek, ufku açık, vizyonlu nesiller yetişecek” dedi

ust mansetVergiliden Bilim ve Inovasyon Merkezinde Inceleme jpg

Karabük Belediyesinin mega projeleri arasında yer alan Bilim ve İnovasyon Merkezi kapılarını açtı. Karabük Belediyesi tarafından 5000 Evler mahallesinde kurulan Bilim ve İnovasyon Merkezi’nden  Öğrenciler başta olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin faydalanabileceği ifade edilirken,  Merkezin sadece kentteki öğrencilere hizmet etmekle kalmayıp, bölgede ilk ve tek olması açısından şehir turizmini de canlandıracağı belirtildi.

Vergiliden Bilim ve Inovasyon Merkezinde Inceleme1 jpg

Bilim ve İnovasyon Merkezinde incelemelerde bulunan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “3. dönem mega projelerimizden biri olan Bilim ve İnovasyon Merkezinde incelemelerde bulunduk. Çocuklarımız burada  bilimi uygulayarak öğrenecek, ufku açık, vizyonlu nesiller yetişecek. Karabük bilim ve inovasyonda bölgenin cazibe merkezi olacak” dedi. (Yusuf Korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin
silvikultur egitim tatbikati yenicede tamamlandi Nlq2M26Z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice’de tamamlandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm işletme müdürlüklerinde düzenlenen “Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatları”, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen son programla tamamlandı.

Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde; genç meşcere bakımları, sıklık ve aralama müdahaleleri, doğal gençleştirme teknikleri ile meşcere kuruluşlarının biyolojik gelişim süreçleri sahada uygulamalı olarak ele alındı.

Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde, yetişme ortamı analizinin silvikültürel müdahalelerdeki önemine dikkat çekildi. Eğitimlerde bonitet tespiti, bakı durumu, eğim, yükselti, toprak derinliği, taşlılık, diri örtü yapısı ve yağış rejimi gibi kriterlerin teknik karar alma süreçlerine etkisi anlatıldı.

Tatbikat kapsamında meşcere kapalılık durumuna göre bakım müdahaleleri, istikbal ağacı seçimi, fertler arası rekabetin azaltılması, kök ve gövde gelişiminin yönlendirilmesi ile kar, rüzgar ve biyotik zararlılara dayanıklı meşcere kuruluşu gibi konular uygulamalı örneklerle işlendi.

Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel tarafından verilen eğitimlerde ise amenajman planları doğrultusunda etanın meşcereden çıkarılması, genç meşcerelerde bakım programları, işletme sınıfı değişiklik süreçleri ve olağanüstü hâsılat etası raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken teknik kriterler değerlendirildi.

Tatbikat sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, silvikültürün yalnızca ağaç yetiştirmek değil, geleceğin ormanını bugünden planlamak anlamına geldiğini belirterek, yapılan her bakım müdahalesinin ağacın gelişimi, karbon depolama kapasitesi ve ekosistem direnci üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.

Eğitim tatbikatına Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin