blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ekim, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Boğulma tehlikesi geçiren genci kurtardı, kendisi dalgalara kapıldı

Giresun’un Görele ilçesinde, uyarılara rağmen denize giren bir genç boğulma tehlikesi geçirdi. Genci kurtarmaya çalışan bir vatandaş ise dalgalarla bir saat boyunca mücadele etti. Dalgalara kapılan şahsı kurtarmak için itfaiye eri beline ip bağlayarak denize girdi. Karadeniz’de yaşanan can pazarı sahilde bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi.
Olay, Görele ilçesinin İsmailbeyli köyü Denizkızı Plajında yaşandı. Alınan bilgiye göre, serinlemek için denize giren 19 yaşındaki S.Ö., akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi geçirdi. Durumu fark eden Mustafa Uğurlu, denize girerek S.Ö.’yü kurtarıp kıyıya çıkarmayı başardı. Ancak Uğurlu, dalgaların şiddetiyle akıntıya kapılarak denizden uzur süre çıkamadı. Olay yerine ihbar üzerine Görele Belediye İtfaiyesi, Jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaklaşık bir saat boyunca dalgalarla boğuşan Mustafa Uğurlu’yu kurtarmak için itfaiye eri, beline ip bağlayarak denize girdi. Vatandaşların yardımıyla Uğurlu ve itfaiye eri kıyıya çekildi.
Denizde yaşanan bu can pazarı, sahildeki vatandaşlar tarafından cep telefonu ile anbean kaydedildi. Yapılan ilk müdahalelerde hem S.Ö.’nün hem de Mustafa Uğurlu’nun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Temmuz, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ta tarım sayımı başladı

Zonguldak’ta 1 Temmuz prestijiyle başlayan tarım sayımı kapsamında üretim alanları, makine envanteri ve arazi varlıkları kayıt altına alınmaya başlandı. Tarım ve Orman Vilayet Müdürü Nihat Ağan, "Tüm üretim alanları kayıt altına alınıyor" dedi.
Zonguldak’ta 24 yıl ortanın akabinde tekrar başlatılan tarım sayımı süreci başladı. Tarım ve Orman Vilayet Müdürü Nihat Ağan, 1 Temmuz’da başlayan çalışmanın 31 Aralık 2025’e kadar devam edeceğini belirterek, sayımla birlikte ilin ziraî kapasitesinin detaylı halde tespit edileceğini söyledi.
Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Ağan, Türkiye’de son tarım sayımının 2001 yılında yapıldığını hatırlatarak, "24 yıl ortadan sonra tekrar kapsamlı bir data toplama sürecine girdik. Bu sayım yalnızca bugünü değil, geleceği de şekillendirecek" dedi.
Tarım sayımının, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) uyumunda ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle yürütüldüğünü vurgulayan Ağan, "İlimizdeki tüm köylerde üretim alanları, makine parkları, üretim kapasitesi ve arazi varlıkları ayrıntılı olarak incelenecek. Zonguldak’ın ziraî yapısı bu çalışmayla net olarak ortaya konacak" sözlerini kullandı.
Elde edilecek dataların, ziraî destekleme modellerinden üretim planlarına kadar birçok alanda siyaset geliştirme sürecine taraf vereceğini belirten Ağan, "Tarım sayımı sonuçları, ülkemizin ziraî kalkınma stratejisi açısından belirleyici olacak" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin