Boğulma Olaylarını Önlemek için Toplantı Düzenlendi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Nisan, 2015 07:25 tarihinde yayınlandı
0
0

Boğulma Olaylarını Önlemek için Toplantı Düzenlendi

BARTIN ‘da ‘Plaj Boğulmalarını Önleme Faaliyetleri Toplantısı’ yapıldı.
Batı Karadeniz’de deniz sezonunun açılmasına sayılı günler kala resmi kurumlar olası boğulmalara karşı tedbir almak için toplantı düzenledi.
Bu kapsamda Bartın’da Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu başkanlığında yapılan toplantıda alınacak tedbirlerle ilgili maddeler karara bağlandı. Toplantıda, 2014 yılında yapılan çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgilendirmede yapıldı. Yapılan bilgilendirmede, 2014 yılı içerisinde yapılan çalışmalar sayesinde Bartın’da ölümlü boğulma vakalarında 2013 yılına göre yüzde 92’lik bir azalma meydana geldiği belirtildi.
Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, 2014’teki başarıyı daha da yukarılara taşımak zorunda olduklarını, vatandaşların huzur ve can güvenliği içerisinde tatillerini geçirmeleri için kurumların özverili şekilde çalışmalarını istedi.
Daha sonra görüşülen gündem maddelerine göre Bartın’da halkın yoğun ilgi gösterdiği plajlardaki tüm yüzme alanlarının, mülki amir koordinesinde plaj işletmecisi ve sorumlusu tarafından yüzer emniyet şamandıraları ile belirlenmesi, çeken akıntıdan en çok etkilenen Çakraz, İnkumu, Mugada, Güzecehisar, Büyük Kızılkum-Hatipler sahillerinde bulunan yüzme alanlarında cankurtaran hizmeti verilmesi, çeken akıntı konusunda vatandaşların, Bartın’a tatil maksadıyla gelen misafirlerin ve özellikle öğrencilerin afiş, broşür, eğitim filmi ve benzeri araçlar kullanılarak bilinçlendirilmesi,hava ve deniz durumunun kötü olduğu zamanlarda cankurtaran kulelerine kırmızı bayrak çekilmesine ve her 15 dakikada bir ‘Güçlü olan Çeken Akıntı ölümlü boğulma olaylarına sebep olmaktadır. Ağır deniz koşulları nedeniyle denizde yüzmek tehlikeli ve yasaktır.’ anonsu yapılmasına ve yasağa uymayan şahıslara Bartın Valiliği emri gereği 5326 sayılı Kabahatler Kanununa istinaden idari yaptırım uygulanması, kendisinin ve başkalarının can güvenliğini tehlikeye atanlar hakkında 2559 sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu’nun 13. maddesinin uygulanması, resmi tatillerde plajlarda oluşan yoğun nüfus artışına ilişkin önlemlerin arttırılması, sahil bölgelerinde devriye görevlerinin artırılarak plajlardaki düzen ve intizamın sağlanması, araç trafiğinin düzenli olarak işlemesi hususunda gerekli tedbirlerin alınması ve plaj bölgelerinde 112 Acil Servis ekibi görevlendirilmesi karara bağlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2026 09:39 tarihinde yayınlandı
0
0

Kamyonetle otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kamyonetle çarpışan otomobildeki 1 kişi yaralandı.

Kaza, Barış Mahallesi Terminal Sokak’ta meydana geldi. E.T. idaresindeki 78 ACF 135 plakalı kamyonet, 37 AEK 772 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada otomobilde yolcu olarak bulunan Z.B. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı Safranbolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Tedavi altına alınan kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin