BARTIN ‘da ‘Plaj Boğulmalarını Önleme Faaliyetleri Toplantısı’ yapıldı.
Batı Karadeniz’de deniz sezonunun açılmasına sayılı günler kala resmi kurumlar olası boğulmalara karşı tedbir almak için toplantı düzenledi.
Bu kapsamda Bartın’da Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu başkanlığında yapılan toplantıda alınacak tedbirlerle ilgili maddeler karara bağlandı. Toplantıda, 2014 yılında yapılan çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgilendirmede yapıldı. Yapılan bilgilendirmede, 2014 yılı içerisinde yapılan çalışmalar sayesinde Bartın’da ölümlü boğulma vakalarında 2013 yılına göre yüzde 92’lik bir azalma meydana geldiği belirtildi.
Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, 2014’teki başarıyı daha da yukarılara taşımak zorunda olduklarını, vatandaşların huzur ve can güvenliği içerisinde tatillerini geçirmeleri için kurumların özverili şekilde çalışmalarını istedi.
Daha sonra görüşülen gündem maddelerine göre Bartın’da halkın yoğun ilgi gösterdiği plajlardaki tüm yüzme alanlarının, mülki amir koordinesinde plaj işletmecisi ve sorumlusu tarafından yüzer emniyet şamandıraları ile belirlenmesi, çeken akıntıdan en çok etkilenen Çakraz, İnkumu, Mugada, Güzecehisar, Büyük Kızılkum-Hatipler sahillerinde bulunan yüzme alanlarında cankurtaran hizmeti verilmesi, çeken akıntı konusunda vatandaşların, Bartın’a tatil maksadıyla gelen misafirlerin ve özellikle öğrencilerin afiş, broşür, eğitim filmi ve benzeri araçlar kullanılarak bilinçlendirilmesi,hava ve deniz durumunun kötü olduğu zamanlarda cankurtaran kulelerine kırmızı bayrak çekilmesine ve her 15 dakikada bir ‘Güçlü olan Çeken Akıntı ölümlü boğulma olaylarına sebep olmaktadır. Ağır deniz koşulları nedeniyle denizde yüzmek tehlikeli ve yasaktır.’ anonsu yapılmasına ve yasağa uymayan şahıslara Bartın Valiliği emri gereği 5326 sayılı Kabahatler Kanununa istinaden idari yaptırım uygulanması, kendisinin ve başkalarının can güvenliğini tehlikeye atanlar hakkında 2559 sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu’nun 13. maddesinin uygulanması, resmi tatillerde plajlarda oluşan yoğun nüfus artışına ilişkin önlemlerin arttırılması, sahil bölgelerinde devriye görevlerinin artırılarak plajlardaki düzen ve intizamın sağlanması, araç trafiğinin düzenli olarak işlemesi hususunda gerekli tedbirlerin alınması ve plaj bölgelerinde 112 Acil Servis ekibi görevlendirilmesi karara bağlandı.


Boğulma Olaylarını Önlemek için Toplantı Düzenlendi
Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı
Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.
Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.


