Karabük Postası tarafından
17 Nisan, 2015 07:25 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Boğulma Olaylarını Önlemek için Toplantı Düzenlendi

BARTIN ‘da ‘Plaj Boğulmalarını Önleme Faaliyetleri Toplantısı’ yapıldı.
Batı Karadeniz’de deniz sezonunun açılmasına sayılı günler kala resmi kurumlar olası boğulmalara karşı tedbir almak için toplantı düzenledi.
Bu kapsamda Bartın’da Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu başkanlığında yapılan toplantıda alınacak tedbirlerle ilgili maddeler karara bağlandı. Toplantıda, 2014 yılında yapılan çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgilendirmede yapıldı. Yapılan bilgilendirmede, 2014 yılı içerisinde yapılan çalışmalar sayesinde Bartın’da ölümlü boğulma vakalarında 2013 yılına göre yüzde 92’lik bir azalma meydana geldiği belirtildi.
Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, 2014’teki başarıyı daha da yukarılara taşımak zorunda olduklarını, vatandaşların huzur ve can güvenliği içerisinde tatillerini geçirmeleri için kurumların özverili şekilde çalışmalarını istedi.
Daha sonra görüşülen gündem maddelerine göre Bartın’da halkın yoğun ilgi gösterdiği plajlardaki tüm yüzme alanlarının, mülki amir koordinesinde plaj işletmecisi ve sorumlusu tarafından yüzer emniyet şamandıraları ile belirlenmesi, çeken akıntıdan en çok etkilenen Çakraz, İnkumu, Mugada, Güzecehisar, Büyük Kızılkum-Hatipler sahillerinde bulunan yüzme alanlarında cankurtaran hizmeti verilmesi, çeken akıntı konusunda vatandaşların, Bartın’a tatil maksadıyla gelen misafirlerin ve özellikle öğrencilerin afiş, broşür, eğitim filmi ve benzeri araçlar kullanılarak bilinçlendirilmesi,hava ve deniz durumunun kötü olduğu zamanlarda cankurtaran kulelerine kırmızı bayrak çekilmesine ve her 15 dakikada bir ‘Güçlü olan Çeken Akıntı ölümlü boğulma olaylarına sebep olmaktadır. Ağır deniz koşulları nedeniyle denizde yüzmek tehlikeli ve yasaktır.’ anonsu yapılmasına ve yasağa uymayan şahıslara Bartın Valiliği emri gereği 5326 sayılı Kabahatler Kanununa istinaden idari yaptırım uygulanması, kendisinin ve başkalarının can güvenliğini tehlikeye atanlar hakkında 2559 sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu’nun 13. maddesinin uygulanması, resmi tatillerde plajlarda oluşan yoğun nüfus artışına ilişkin önlemlerin arttırılması, sahil bölgelerinde devriye görevlerinin artırılarak plajlardaki düzen ve intizamın sağlanması, araç trafiğinin düzenli olarak işlemesi hususunda gerekli tedbirlerin alınması ve plaj bölgelerinde 112 Acil Servis ekibi görevlendirilmesi karara bağlandı.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ocak, 2025 14:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da Buz Tutan Gölette Kızağa Bindiler

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde vatandaşlar, yüzeyi buz tutan göletin üzerinde kızakla kayarak eğlendi.

İlçeye bağlı bin 750 rakımlı Sarıçiçek Yaylası Göleti’nin yüzeyi soğuk hava nedeniyle buz tuttu. Bölgeye gelen bir aile buz tutan göletin üzerinde hem yürüdü hem de kızakla kayak keyfi yaşadı. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.