Bolu Vilayet Gençlik Spor Müdürü Emrullah Güler, “Biz Bir Takımız” Projesi kapsamında 32 öğrenciye moral ziyareti gerçekleştirdi.
Bolu’da Bolu Gençlik Merkezi’nde düzenlenen “Biz Bir Takımız” Projesi kapsamında 25 okuldan toplam 32 6. sınıf öğrencisine, 17 haftalık müddet boyunca günde 2 saat hem toplumsal ahenk hem spor aktiflikleri düzenleniyor. Proje, gençlerin hem kendilerini hem de birbirlerini daha güzel tanımalarını sağlayarak güçlenmelerine katkıda bulunurken, spor aracılığıyla birlikte yaşama kültürünü geliştirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Bolu Vilayet Gençlik Spor Müdürü Emrullah Güler, Gençlik Merkezi’nde bulunan öğrencilere moral ziyareti gerçekleştirdi. Bolu’da 17 haftalık etkinliklerden sonra ise Bolu ve Kırşehir vilayetlerindeki öğrenciler ortasında kültürel pahaları yerinde görmek maksadıyla karşılıklı vilayet ziyaretleri gerçekleştirilecek. 3 günlük bu ziyarette iştirakçiler öbür kentteki yaşıtlarının gözü ile kenti keşfetme fırsatı bulacak.


“Biz Bir Takımız” Projesi öğrencilerine moral ziyareti
Zihinsel engelli kızına istismarı öğrenince kalbi buna dayanmayan anne için Şavşat halkı bir araya geldi
Artvin’de zihinsel engelli kızına yönelik cinsel istismar iddiasını öğrendikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden anne Nalan Kaya için vatandaşlar bir araya geldi. Düzenlenen yürüyüşte kadına, çocuğa ve engelli bireylere yönelik şiddete dikkat çekildi.
Artvin’in Şavşat ilçesinde zihinsel engelli kızına yönelik cinsel istismar iddiasını öğrendikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden Nalan Kaya için Şavşat Kadın Derneği öncülüğünde basın açıklaması ve yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe merkezinde toplanan vatandaşlar, ellerinde Nalan Kaya’nın fotoğraflarını taşıdı. Basın açıklamasının ardından kalabalık, Kaya’nın işlettiği markete kadar yürüyerek, iş yerinin kapısına gül ve karanfil bıraktı.
Grup adına basın açıklaması yapan Şavşat Kadın Derneği Başkanı Fatma Acar Çelik, “5 Mayıs 2026 tarihinde ilçemizde yaşanan ve hepimizin vicdanında derin yaralar açan elim olay karşısında bir araya geldik. Yapılan bu açıklama hiçbir siyasi düşüncenin ya da provokasyonun parçası değildir. Amacımız kadınlara, çocuklara ve engellilere yönelik her türlü şiddet ve istismarın karşısında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmaktır. İlçemizde yaşanan insanlık dışı olay hepimizi derinden sarstı. Evet bir annenin yüreği bu acıya dayanamadı. Bugün burada yükselen ses sadece öfkenin değil, vicdanın da sesi olsun istiyoruz. Hiçbir kadın korkuyla yaşamasın. Hiçbir çocuk suskun bırakılmasın. Hiçbir engelli birey savunmasız hissetmesin” dedi.

