Karabük’te yürüyüş yapan bir vatandaş tarafından bitkin halde bulunan kızıl şahin tedavi yapılarak tabiata salındı.
Merkeze bağlı Başköy köyü mevkisindeki göletin kenarında yürüyüş yapan Osman Çınar, uçamayacak kadar bitkin halde kızıl şahin buldu. Çınar, avlanması ve yakalanması kanunen yasak olan, müdafaa altındaki tiplerden kızıl şahini Tabiat Müdafaa ve Ulusal Parklar Şube Müdürlüğüne götürdü. Vazifeliler tarafından teslim alınan yırtıcı kuş, tedavisinin akabinde tabiata salındı.
Osman Çınar, ’’Yerde yatıyordu ve uçamıyordu, alıp getirdik. Görevlilerin sayesinde tabiata tekrar bırakılacak’’ dedi.


Bitkin halde bulunan kızıl şahin tedavi edildi
Yenice’de yağışların ardından yol çalışmaları sürüyor
Karabük’te geçtiğimiz hafta etkili olan sağanak yağışların ardından Yenice ilçesine bağlı Çakıllar, Cihanbey, Değirmenyanı, Bağbaşı, Ören ve Akmanlar köylerinde oluşan olumsuzlukların giderilmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Karabük İl Özel İdaresi ekipleri, yağışların yol ağında meydana getirdiği hasarların giderilmesi, ulaşımın güvenli şekilde sağlanması ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması amacıyla sahada yoğun mesai harcıyor.
Ekipler tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında köy yollarında bakım, onarım ve güvenlik tedbirleri titizlikle uygulanırken, ulaşımın aksamaması için gerekli müdahaleler sürdürülüyor.
Yetkililer, bölgede çalışmaların özverili bir şekilde devam ettiğini belirterek, vatandaşların güvenliği ve günlük yaşamın normal seyrinde sürdürülebilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini ifade etti.

