Karabük Postası tarafından
28 Ağustos, 2022 13:06 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Bisiklet Severler Hem Spor Yapıyor Hem de Eflani’yi Tanıyor

  Eflani ilçesinde 26-29 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen ‘2. Bisiklet Festivali’ne katılım sağlayan bisikletliler 60 kilometrelik Demir Etabı için pedal çevirmeye başladı. Karabük Bisiklet Derneği (KARBİSDER) tarafından “Saklı Güzellikler Diyarı Eflani” temasıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Bisiklet Festivali’ devam ediyor. Bölge turizmini canlandırmak ve doğal güzellikleri tanıtmak amacıyla düzenlenen festivale 60 bisiklet sever katıldı. Festivalin ikinci gününde gerçekleşen Demirli Etabı için bisiklet severler Kadıköy Göleti’nden çevirmeye başladığı pedallarla 60 kilometre yol kat edecek. Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, “Bugün festivalimizin ikinci günü ve birinci etap olan Demirli etabı için pedal çevrilecek. Bostancı Göleti’nden başlayarak Halkevli, Mülayim, Başiğdir, Karacapınar, Demirli köylerinden geçilecek. Tarihi camimiz olan Küre-i Hadid’e gelindiğinde bir mola programı var. Sonra tekrar Abakolu üzerinden etap tamamlanacak. Toplam 60 kilometrelik bir etap” ifadelerini kullandı. Festivale hem ev sahipliği hem sponsorluk yaptıklarını ifade eden Ertuğrul, bundan sonra daha farklı etkinlikleri yapmayı da arzu ettiklerini söyledi. “BİSİKLETİN FARKLI BİR YÜZÜNÜ GÖSTERİYORUZ” Düzenlenen festivallerle bisikletin farklı bir yüzünü gösterdiklerini aktaran KARBİSDER Başkanı Kenan Aydoğdu, “Biz burada bisikletin turizm, kültürel ve gezi boyutuyla ele aldığımız yönünü gösteriyoruz. Festivallerimizi yaparken aynı zamanda yöremizin farklı güzelliklerini de ön plana çıkartmak istiyoruz. İki rotamız var. Rotaları katılımcı arkadaşlarımız ile birlikte tamamlayacağız” dedi. Bölgede bisikletli turizmi ön plana çıkararak bir alternatif turizm modeli ile katkı sağlamak istediklerini vurgulayan Başkan Aydoğdu, “60 civarında katılımcımız var. Destek ekiplerimiz ile beraber yaklaşık 80 kişilik bir organizasyon. Farklı sebeplerden ötürü uzaklardan çok katılım olmasa da İstanbul, Düzce, Bartın, Zonguldak, Bolu gibi şehirlerden katılımlar var. Bundan sonra da bu tür festivaller düzenleyerek bölgenin bisiklet aracılığıyla tanıtılmasına katkı sağlamak istiyoruz. Bisiklet moda tabirle günümüzde ‘trendi artan’ bir araç. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de rağbet var. Biz de bu bölgede bisikletli turizmi ön plana çıkararak bir alternatif turizm modeli ile katkı sağlamak istiyoruz” diye konuştu. Aydoğdu, güzel bir festival olduğunu ve katılımın da beklendiği civarda olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Bu festivalin yörenin insanlarına da bisikleti tanıtmak ile birlikte buraya gelen insanlara da yöreyi tanıtmak gibi misyonları var. Bunu gerçekleştireceğiz.” Festival ikinci etap olan Uluyayla etabının ardından 29 Ağustos Pazartesi günü yapılacak etkinliklerle son bulacak.  (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
21 Şubat, 2026 15:27 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Eskipazar Belediyesi’nden Ramazan Etkinliklerine Davet

Eskipazar Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla düzenleyeceği etkinliklerle vatandaşları bir araya getirmeye hazırlanıyor. Belediye tarafından yapılan duyuruda, “Eskipazar Ramazan Etkinliklerine Tüm Halkımız Davetlidir.” ifadelerine yer verildi.

21 Şubat 2026 Cumartesi günü saat 19.30 ile 22.00 arasında Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek programda birbirinden renkli etkinlikler yer alacak.

Program kapsamında animasyon şov, Nasreddin Hoca ile hikâyeler, tasavvuf ekibi gösterisi, şişme oyun alanları gibi etkinliklerin yanı sıra pamuk şeker ve patlamış mısır ikramı yapılacak. Özellikle çocuklara yönelik hazırlanan etkinliklerle Ramazan akşamına neşe katılması hedefleniyor.

Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa’nın da katılım sağlaması beklenen programın tüm etkinliklerinin ücretsiz olacağı bildirildi. Belediye yetkilileri, Ramazan’ın birlik ve beraberlik ruhunu hep birlikte yaşamak için tüm vatandaşları programa davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin