“Birlik ve beraberlikle daha büyük başarılar elde edeceğiz” - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Mart, 2022 14:51 tarihinde yayınlandı
0
0

“Birlik ve beraberlikle daha büyük başarılar elde edeceğiz”

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alparslan Bayraktar, yönetim kurulu olarak şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla geleceğin KARDEMİR’ini inşa etmeye çalıştıklarını söyleyerek, “İddialı hedefleri gerçekleştirmek için en temel ihtiyacımız birlik ve uyum içerisinde çalışmak” dedi.
Göreve geldikleri 16 aylık sürede, hem üretim hem satış hem de kârlılıkta KARDEMİR’e büyük bir ivme kazandıran Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar ve yönetim kurulu üyelerinin yeni hedefinin, yerli ve milli üretime en üst seviyede katkı sağlamak, stratejik ve katma değeri yüksek ürünler üretmek, farklı pazarlarda ihracat kapasitesini artırarak, sürdürülebilir büyümeyi sağlamak olduğu belirtildi.
“BİRLİK VE BERABERLİKLE DAHA BÜYÜK BAŞARILAR ELDE EDECEĞİZ”
“Fabrikalar Kuran Fabrika” unvanı ile bu yıl 85. yılını kutlayan KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar, yönetim kurulu olarak, tüm paydaşlarının hakkını korurken, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla geleceğin Kardemir’ini inşa etmeye çalıştıklarını dile getirdi. KARDEMİR’in bölgenin ve Türkiye’nin en önemli şirketleri arasında hak ettiği yeri alması vizyonuyla çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Bayraktar, “Bu vizyonla, liman ve lojistik sorunlarını çözmüş, madenleri ve cevher işletmeleriyle güvenilir ve kaliteli tedarik zincir ağını kurmuş; enerji ihtiyacının tamamını kendi kaynakları ile karşılayan, çevre yatırımlarını azami düzeye çıkarmış Yeşil Kardemir hedefi önceliklerimiz arasındadır. Tüm bu iddialı hedefleri gerçekleştirmek için en temel ihtiyacımız birlik ve uyum içerisinde çalışmak, KARDEMİR’i bu önemli markayı ve değeri her şeyin önünde tutmak ve gözümüz gibi korumamız gerektiğidir. Bu şehir her bir ferdi ile şirketimiz işçisinden sendika yönetimine, beyaz yakalı çalışanından yönetim kuruluna kadar bu birliğe ne kadar sahip çıkarsa bu yıl olduğu gibi bundan sonra da çok güzel finansal sonuçları, sosyal sorumluluk projelerini ve artan istihdamı sizlere Karabük’e ve ülkemize sunabilecektir” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
alev topuna donen tirdan atlayarak kurtuldu tamirciden sikayetci oldu t1p3dMUt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Alev topuna dönen tırdan atlayarak kurtuldu, tamirciden şikayetçi oldu

Samsun-Ankara kara yolunda seyir halindeki mobilya yüklü tırın çekicisi çıkan yangında küle döndü. Sürücü, alevlerin yükseldiğini fark edince kendini son anda araçtan atarak kurtulurken, kısa süre önce bakım yaptırdığı tamirci hakkında şikayetçi oldu.

Olay, 29 Nisan gecesi saat 01.10’da Samsun-Ankara yolu Tekeli mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Azerbaycan uyruklu İbrahim Semed (61) idaresindeki 77 DR 315 plakalı çekici ve ona bağlı 99 ZX 475 plakalı mobilya yüklü yarı römork, Samsun’dan Kavak istikametine seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle ön kısmından yanmaya başladı. Yangını fark eden sürücü, aracı durdurarak kendini dışarı attı. Olayda yaralanan olmazken, alevler kısa sürede tüm aracı sardı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ancak tır tamamen yanarak geriye demir yığını kaldı.

Sürücü İbrahim Semed, aracında kısa süre önce bakım yaptırdığını belirterek, yangının elektrik aksamından kaynaklanmış olabileceğini öne sürdü. Aracın tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Semed, yaklaşık 2 milyon lira zararının olduğunu söyledi. Tır sürücüsü İbrahim Semed, yangından 4 saat önce Trabzon Köprübaşı’nda aracını tamir ettirdiğini belirterek, “Aracımda yangın çıkınca canımı zor kurtardım. Kendimi araçtan son anda dışarı attım. Pasaportum, telefonum her şeyim de araçla yandı. Tamirciden şikayetçiyim” dedi.

Bugün Samsun Adliyesine giden İbrahim Semed, olayla ilgili sorumlular hakkında “mala zarar verme” ve “öldürmeye teşebbüs” iddialarıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi talebiyle suç duyurusunda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin