Reklam
Reklam
66c5e1773e4e2 jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
21 Ağustos, 2024 15:44 tarihinde yayınlandı
0

Birlik Medya Yönetiminden ziyaretler

Karabük Birlik Medya Yöneticileri, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı ve ROLMAK  A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Gedikoğlu ile Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Tolga Saka’yı ziyaret etti.

Yapılan ziyaretlerde, yerel basının bölge ekonomisi ve sanayisinin gelişimindeki rolü üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. MHP İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, medya ve siyasetin birlikte hareket etmesinin bölgeye katkı sağlayacağını belirterek, Karabük’ün kalkınması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.

Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Tolga Saka ise medya ile iş dünyasının ilişkilerinin önemine dikkat çekti. Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgiler veren Saka, bölgedeki sanayi faaliyetlerinin medya aracılığıyla kamuoyuna daha etkin bir şekilde duyurulmasının, yatırımların artmasına ve Karabük’ün ekonomik büyümesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Karabük Birlik Medya yöneticileri, bu tür ziyaretlerle yerel yönetimler ve sanayi kuruluşlarıyla olan işbirliklerini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek,  Karabük’ün kalkınması ve gelişmesi noktasında basın olarak üzerlerine düşeni  yapacaklarını ifade ettiler.

66c5e1bcdc6ed jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin
baru labsis ile laboratuvar surecleri dijital ortamda yonetilecek wkZJeuB1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ LABSİS ile laboratuvar süreçleri dijital ortamda yönetilecek

Bartın Üniversitesi (BARÜ) tarafından laboratuvar süreçlerinin daha etkin ve sürdürülebilir bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla yerli laboratuvar bilgi sistemi geliştirildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) dijitalleşme çalışmaları kapsamında eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme altyapısını güncelleyerek güçlendirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda laboratuvar süreçlerinin daha etkin, şeffaf ve sürdürülebilir şekilde yönetilmesi amacıyla BARÜ LABSİS (Laboratuvar Bilgi Sistemi) hayata geçirildi. BARÜ Dijital Dönüşüm Koordinatörlüğü ile Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde geliştirilen LABSİS; analiz talebi, numune yönetimi, randevu işlemleri, finansal süreçler, faturalandırma, sonuç raporlama ve cihaz yönetimi gibi süreçlerin tek merkezden dijital olarak yönetilmesini sağlıyor.

BARÜ personelinin öz kaynaklarıyla geliştirdiği LABSİS’in kamu kaynaklarının etkin kullanımına katkı sağlaması, üniversiteler arası iş birliği ve dayanışmayı güçlendirmesi hedefleniyor. Teknolojik altyapısını çağın gerekleri doğrultusunda yenileyen BARÜ, uygulamayı talep eden üniversitelerin kullanımına ücretsiz olarak sunacak.

Dijitalleşmenin yükseköğretim kurumları için önem taşıdığını belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, laboratuvar süreçlerini daha verimli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturan BARÜ LABSİS’in geliştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

BARÜ LABSİS hakkında detaylı bilgiye http://labsis.bartin.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.

Bizi sosyal medyadan takip edin