Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Biri 75, Diğeri 63 Yaşında Mutluluğu Buldu

Gündem Yayın: 28.08.2014 15:12
Yazar:
Biri 75, Diğeri 63 Yaşında Mutluluğu Buldu

Yücel Huzur Evi’nde kalan 75 yaşındaki Kadriye Nine ile 63 yaşındaki Dursun Dede için Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından düğün töreni yapıldı

Karabük’te bir huzurevinde kalan 63 yaşındaki Dursun Aslan Mirza ile 75 yaşındaki Kariye Kılıçer, düzenlenen törenle evlendi.

3 yıldır Yücel Huzurevi’nde kalan Dursun Aslan Mirza ile 1 yıl önce huzurevine gelen Kadriye Kılıçer, tanıştıktan bir süre sonra evlenme kararı aldı. Çift için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Huzurevi Müdürlüğü tarafından Akıntepe düğün salonunda havuz başında muhteşem bir düğün töreni yapıldı. Karabük’ün sevilen yerel sanatçılarından Hasan Alp ve By Fatih Organizasyonun katkıları yapılan düğüne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı, AFAD Müdürü Gazanfer Erbay, Huzurevi yetkilileri, çalışanları ve huzurevi sakinleri yaşlı çifti bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadı.
Alkışlar altında sahneye gelen yaşlı çift dans ederek oyun oynadı. Müdürlerinde eşlik ettiği yaşlı çift düğün pastası keserek birbirine ikram etti.
Mutlulukları yüzlerine yansıyan yaşlı çiftin yüzüklerini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı ve AFAD Müdürü Gazanfer Erbay taktı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı, ikinci baharı fırsatını bulan yaşlı çifti kutlayarak, yeni bir aile kazanmaktan dolayı mutlu olduklarını ve ömür boyu mutluluklar diledi.
Düzenlenen takı töreni sonrası İHA’ya açıklamalarda bulunan yaşlı çift, çok mutlu olduklarını ifade ettiler.
“GÜL VERDİM YUMUŞADI”
Yaşlı çift evliliğe uzanan tanışmalarını ise Kadriye Nine, çekingen olan eşine gül vererek yumuşattığını anlatarak, “Huzurevinde sofradan kalkıyor geziyor, açmadığı yada soymadığı erik ya da elma olsun bana bırakıp gülüp gidiyor. Bahçeye çıkıyorum geliyor altıma sandalye getiriyor. Bu dedim hep gülüyor ben şuna bir sorayım dedim. ‘Eşin yaşıyor mu’ deyince ‘hiç sorma’ dedi. ‘Evlenmek istemiyor musun?’ dedim, hiç sesi çıkmadı. Bahçeden bir gül kopardım verdim eline. öyle usluca durdu. Baktım yumuşadı ‘Evet evlenmek istiyorum’ dedi. ‘Benim biraz belim kambur düştüm, kabul eder misin’ dedim, ‘olsun’ dedi. Yaşım da senden biraz büyük dedim, o da ‘önemli değil’ dedi. Ben de ‘oldu bu iş dedim’ ve evlenme teklifini ben yaptım” dedi.
Eşinin biraz çekingen olduğunu da belirten Kadriye Nine, gülerek sevecen tavırları içinde “Bu saatten sonra kabak çiçeği gibi yapacağım onu” ifadesinde bulundu.
“55 YIL MUTLULUK GÖRMEDİM”
Kendisinin çok küçük yaşlarda evlendirildiğini anımsatarak evlenecek olan ve evlenen genç çiftlere de nasihat veren Kadriye Nine, “Evlenmek yuva kurmak çok iyi bir şey. Mutsuzluk ise çok zor. Ben hiç mutluluk görmedim. İnşallah şimdiden sonra görürüm. 55 sene evli yaşadım ve hiç mutlu olmadım. Hep kedi köpek gibiydik. Mutlu olmak için ikimizin birbirini idare etmesi lazım. Birimiz kızdı mı, birimiz susmalı. Birimiz alevlenince birimiz küle karışmalı” diye konuştu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Gündem Yayın: 03.05.2024 10:49
İhlas Haber Ajansı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 69,80, aylık yüzde 3,18 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Tüketici Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, TÜFE’deki değişim 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,80 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,64 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 51,20 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 103,86 ile eğitim oldu. Ana harcama grupları itibarıyla 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde 1,03 ile sağlık oldu. Buna karşılık, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 9,56 ile alkollü içecekler ve tütün oldu.

Endekste kapsanan 143 temel başlıktan (Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması-COICOP 5’li Düzey) 2024 yılı Nisan ayı itibarıyla, 13 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 7 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 123 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.

Özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B) yıllık yüzde 72,72, aylık yüzde 3,24 oldu

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki değişim, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,24, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,58, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,72 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 64,57 olarak gerçekleşti.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 55,66 arttı, aylık yüzde 3,60 arttı

2024 yılı Nisan ayında Yİ-ÜFE bir önceki aya göre yüzde 3,60 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,61 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,66 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 45,83 artış gösterdi.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde yıllık yüzde 60,03 arttı

Sanayinin dört sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 74,68 artış, imalatta yüzde 60,03 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 4,79 artış ve su temininde yüzde 66,71 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 54,88 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 65,83 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 66,35 artış, enerjide yüzde 29,84 artış ve sermaye mallarında yüzde 66,33 artış olarak gerçekleşti.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde aylık yüzde 3,26 arttı

Sanayinin dört sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 4,51 artış, imalatta yüzde 3,26 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 7,30 artış ve su temininde yüzde 1,93 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 2,95 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 3,63 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 4,77 artış, enerjide yüzde 5,08 artış ve sermaye mallarında yüzde 1,98 artış olarak gerçekleşti.