Karabük Postası tarafından
28 Ağustos, 2014 15:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Biri 75, Diğeri 63 Yaşında Mutluluğu Buldu

Yücel Huzur Evi’nde kalan 75 yaşındaki Kadriye Nine ile 63 yaşındaki Dursun Dede için Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından düğün töreni yapıldı

Karabük’te bir huzurevinde kalan 63 yaşındaki Dursun Aslan Mirza ile 75 yaşındaki Kariye Kılıçer, düzenlenen törenle evlendi.

3 yıldır Yücel Huzurevi’nde kalan Dursun Aslan Mirza ile 1 yıl önce huzurevine gelen Kadriye Kılıçer, tanıştıktan bir süre sonra evlenme kararı aldı. Çift için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Huzurevi Müdürlüğü tarafından Akıntepe düğün salonunda havuz başında muhteşem bir düğün töreni yapıldı. Karabük’ün sevilen yerel sanatçılarından Hasan Alp ve By Fatih Organizasyonun katkıları yapılan düğüne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı, AFAD Müdürü Gazanfer Erbay, Huzurevi yetkilileri, çalışanları ve huzurevi sakinleri yaşlı çifti bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadı.
Alkışlar altında sahneye gelen yaşlı çift dans ederek oyun oynadı. Müdürlerinde eşlik ettiği yaşlı çift düğün pastası keserek birbirine ikram etti.
Mutlulukları yüzlerine yansıyan yaşlı çiftin yüzüklerini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı ve AFAD Müdürü Gazanfer Erbay taktı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı, ikinci baharı fırsatını bulan yaşlı çifti kutlayarak, yeni bir aile kazanmaktan dolayı mutlu olduklarını ve ömür boyu mutluluklar diledi.
Düzenlenen takı töreni sonrası İHA’ya açıklamalarda bulunan yaşlı çift, çok mutlu olduklarını ifade ettiler.
“GÜL VERDİM YUMUŞADI”
Yaşlı çift evliliğe uzanan tanışmalarını ise Kadriye Nine, çekingen olan eşine gül vererek yumuşattığını anlatarak, “Huzurevinde sofradan kalkıyor geziyor, açmadığı yada soymadığı erik ya da elma olsun bana bırakıp gülüp gidiyor. Bahçeye çıkıyorum geliyor altıma sandalye getiriyor. Bu dedim hep gülüyor ben şuna bir sorayım dedim. ‘Eşin yaşıyor mu’ deyince ‘hiç sorma’ dedi. ‘Evlenmek istemiyor musun?’ dedim, hiç sesi çıkmadı. Bahçeden bir gül kopardım verdim eline. öyle usluca durdu. Baktım yumuşadı ‘Evet evlenmek istiyorum’ dedi. ‘Benim biraz belim kambur düştüm, kabul eder misin’ dedim, ‘olsun’ dedi. Yaşım da senden biraz büyük dedim, o da ‘önemli değil’ dedi. Ben de ‘oldu bu iş dedim’ ve evlenme teklifini ben yaptım” dedi.
Eşinin biraz çekingen olduğunu da belirten Kadriye Nine, gülerek sevecen tavırları içinde “Bu saatten sonra kabak çiçeği gibi yapacağım onu” ifadesinde bulundu.
“55 YIL MUTLULUK GÖRMEDİM”
Kendisinin çok küçük yaşlarda evlendirildiğini anımsatarak evlenecek olan ve evlenen genç çiftlere de nasihat veren Kadriye Nine, “Evlenmek yuva kurmak çok iyi bir şey. Mutsuzluk ise çok zor. Ben hiç mutluluk görmedim. İnşallah şimdiden sonra görürüm. 55 sene evli yaşadım ve hiç mutlu olmadım. Hep kedi köpek gibiydik. Mutlu olmak için ikimizin birbirini idare etmesi lazım. Birimiz kızdı mı, birimiz susmalı. Birimiz alevlenince birimiz küle karışmalı” diye konuştu.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Ocak, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

“Kaybolmadan Gelecek Nesillere Aktarıyoruz: İskilip Meslekler Müzesi Projesi” OKA desteğiyle hayata geçiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün uyumunda faaliyet gösteren Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından, 2024 yılı Toplumsal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen “Kaybolmadan Gelecek Jenerasyonlara Aktarıyoruz: İskilip Meslekler Müzesi” Projesi için saha ziyaretleri gerçekleştirildi.

Ziyaretler, OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, Toplumsal Kalkınma ve Girişimcilik Birim Başkanı Sümer Çakır ve Uzman Hüseyin Akın Uğurlu’nun iştirakiyle gerçekleştirildi. İskilip Belediye Başkanı İsmail Çizikci ile proje sorumluları Fatih Uçar ve Zehra Köse’nin konut sahipliğinde yapılan görüşmelerde, proje mukavele süreci ve uygulama basamağında yürütülecek faaliyetler ele alındı.

Proje kapsamında, Çorum’un İskilip ilçesine has kültürel miras kıymetindeki klâsik mesleklerin yaşatılması ve gelecek jenerasyonlara aktarılması hedefleniyor. Semercilik, Saraçlık, Yazma Baskı İşlemeciliği, Sallilik, Oymacılık, Sepetçilik, Mutaflık ve Çarıkçılık üzere kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin tekrar canlandırılması için çeşitli eğitimler ve atölye çalışmaları düzenlenecek. Bu sayede, İskilip’in varlıklı kültürel mirası korunacak ayrıyeten unutulmaya yüz tutmuş üretim teknikleri tekrar hayat bulacak.

“Kaybolmadan Gelecek Jenerasyonlara Aktarıyoruz” Projesi, bölgenin kültürel mirasını yaşatmayı ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.