Amasya’da işlediği hırsızlık kabahatinden ötürü 1 yıldır aranan şahıs, saklandığı meskende yatak bazasının içinde polise yakalandı.
Edinilen bilgiye nazaran, 1 yıl evvel işlediği hırsızlık hatasından toplam 4 yıl 2 ay mahpus cezasıyla aranması olan E.G.’nin Amasya’nın Taşova ilçesinde bir meskende saklandığı belirlendi. Amasya Emniyet Müdürlüğü gruplarının gerçekleştirdiği operasyonda konutta arama yapan polisler yatak bazasını kaldırınca içine saklanmış haldeki E.G’yi buldu. Bir ruhsatsız tabancanın da ele geçirildiği operasyonda yakalanan şahıs, polis merkezine götürüldü.
Aranan ve katılaşmış mahpus cezası bulunan şahısların yakalanıp adalete tesliminin sağlanmasına yönelik güvenlik güçlerinin faaliyetlerini sürdürdüğüne işaret eden Amasya Valisi Başkan Bakan, “Bu şahısları yakalayarak isimli makamlara teslim ediyoruz. Daha dün 5 yıl katılaşmış cezası bulunan bir vatandaşı Taşova’da çekyatın altında arkadaşlarımız yakaladılar” diye konuştu.


Bir yıldır aranıyordu, yatak bazasının içinde polise yakalandı
Tefecilik operasyonunda 1 tutuklama
Samsun’da tefecilik suçuna yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklanırken, 2 kişi savcı tarafından serbest bırakıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince “tefecilik” suçuna yönelik Atakum ve İlkadım ilçelerinde operasyon gerçekleştirildi. Yapılan arama ve yakalama çalışmalarında 1 ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, 2 ruhsatsız tüfek, 54 tabanca fişeği, 18 av fişeği, borçlulara ait alacak kayıtlarının tutulduğu değerlendirilen ajanda ve not kağıtları ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Olayla ilgili S.T., B.A.P. ile D.Ş. adlı kadın gözaltına alındı. KOM Şube Müdürlüğündeki sorgulanması tamamlanan 3 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. S.T. İle D.Ş. adlı kadın savcı tarafından serbest bırakılırken, B.A.P. ise nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

