Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ağustos, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
0

Bir yanda yeşil, diğer yanda kül

Bolu’nun Göynük ilçesinde 15 Ağustos’ta çıkan ve 72 saatlik müdahalenin ardından dün kontrol altına alınan yangında siyaha dönen yeşil alanlar havadan görüntülendi.

Bekirfakılar köyü mevkisindeki ormanlık alanda 15 Ağustos’ta öğle saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Yangın sebebiyle Yeniköy, Çaylak, Bekirfakılar ve Umurlar köylerinde bulunan 490 kişi tedbir amacıyla tahliye edilerek yakınlarının yanına yerleştirildi. Bolu’daki ekiplerin yangını söndürme çalışmalarına Düzce, Kocaeli ve Sakarya başta olmak üzere çok sayıda destek sevk edildi.

Anız kaynaklı olduğu belirtilen yangına ilişkin gözaltına alınan 4 şüpheli 17 Ağustos’ta adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden A.K. ve E.K. “taksirle orman yangınına neden olma” suçundan tutuklandı, 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yangın ise 72 saatlik çalışmayla dün kontrol altına alındı. Tedbir amaçlı tahliye edilen bazı köy ve mahalle sakinleri de alevlerin kontrol altına alınmasıyla evlerine geri döndü. Dün kontrol altına alınan yangın bölgesinde ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor.

Öte yandan, rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangından etkilenen alanlar, gri ve siyah renge büründü. Yangının etkili olduğu alanlar dron ile havadan görüntülendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu iletisim fakultesinde kurmaca film gosterimleri gerceklestirildi FPQ25Bhx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

KBÜ İletişim Fakültesi’nde kurmaca film gösterimleri gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesinde düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin hazırladığı kurmaca filmler izleyiciyle buluşurken film afişleri de sergilendi.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “Bitirme Projesi Kurmaca Film Gösterimleri ve Film Afişleri Sergisi”, öğrencilerin yıl boyunca hazırladığı çalışmaları sanatseverlerle buluşturdu.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan film afişleri sergisinin açılışıyla başlayan programda, Kısa Film Projesi dersi kapsamında Doç. Dr. Burak Türten ve Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak danışmanlığında hazırlanan “İstasyon”, “Son Misafir”, “Mektup”, “Mahrumiyet”, “Kerem” ve “Tereddüt” adlı kurmaca filmler gösterildi.

Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Fakülte Dekanı Prof. Dr. Kemal Avcı, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Bulut, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Türten’in yanı sıra öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Prof. Dr. Kemal Avcı, öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamayla birleştirmelerinin önemine dikkat çekerek, ortaya çıkan eserlerin fakültenin üretim odaklı eğitim anlayışının somut bir göstergesi olduğunu söyledi.

Gösterimlerin ardından filmler üzerine değerlendirmelerde bulunulurken, öğrencilerin hazırladığı projeler katılımcılardan beğeni topladı.

Karabük’te ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde çekilen filmlerin önümüzdeki dönemde çeşitli film festivallerinde Karabük Üniversitesini temsil etmesi hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin