blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Temmuz, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Bir kişi hayatını kaybetmişti: Düzce’de tehlikeli ağaç kaldırıldı

DÜZCE (İHA) – Kocaeli’de geçtiğimiz günlerde bir ağacın parktaki vatandaşların üzerine devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetmişti. Düzce Belediyesi de kent merkezinde misal bir olay yaşanmaması için Millet Bahçesi’nde kuruyan ve çürüyen ıhlamur ağacını kaldırdı.
Millet Bahçesi’nde bulunan ıhlamur ağacında tabandan gelen mantar ve içinde çürümeler tespit edilmesi üzerine hazırlık yapan takımlar, ağacı denetimli halde keserek tehlike ihtimalini ortadan kaldırdı. Yapılan çalışmayı yakından takip eden Park ve Bahçeler Müdürü Mücella Öztürk, can ve mal güvenliği açısından riskli bulunan ağaçların kesilmesinin akabinde bulunduğu yerlere tekrar fidan dikileceğini açıkladı.

Karar uzmanlarla alındı
Ihlamur ağacının denetimli halde kaldırılması sırasında açıklamada bulunan Park ve Bahçeler Müdürü Mücella Öztürk, büyük ağaçların sıklıkla denetim edildiğine ve kararların alanında uzman bireylerle alındığına dikkat çekerek: "Yeşil alanlarımızı denetime devam ediyoruz. Bilhassa büyük ağaçlarımızda incelemeleri sıklıkla yapıyoruz. Bunun sebebi de artık hayatî faaliyetlerini ve ekolojik ömürlerini tamamlamaya yakın olmalarından dolayıdır. Daha itinali formda onları gözlemliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Cedidiye Cami avlusunda bu türlü bir şeye şahit olmuştuk, yerinde incelediğimizde o ağaçta da kovuk ve çürüme olduğunu tespit ettik ve oradaki ağacı kaldırdık. Yerine tekrar uygun bir ağacımızı diktik. Artık bugün Millet Bahçesi’ndeyiz, burada gördüğümüz ağaçta da tıpkı sıkıntıları tespit ettik. İnceleme süreci vakit alıyor, bu ağacı 2 yıldır takip ediyoruz. Belirli bir müddet geçmesini bekliyoruz. Bu kararı verirken müdürlüğümüzdeki orman ve ziraat mühendisi arkadaşlarımızla istişare ediyoruz. Bu ıhlamur ağacında içten kuruma ve mantar tespit ettik. Kuruma başlamıştı ve giderek ağacın içinde kovuklar meydana gelmiş, mantar da tespit ettiğimizde anlıyoruz ki bu ağacın hayatî faaliyetleri sona ermiştir" dedi.

"Aynı yere tekrar ağaç dikilecek"
Hastalıklı ağaçların kısmı sonrasında tıpkı yerde zemin ve alana uygun ağaçlandırma yapılacağını belirten Öztürk, "Geçtiğimiz günlerde komşu vilayetimizde ağaç kısmı düşmesi sonucu üzücü olaylar yaşanmıştı. Bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Biz de bu tıp olayları yaşamak istemiyoruz. Bu uygulamayı muhakkak yeşil, sağlıklı ağaçlara yapmıyoruz. Uzmanlarımızla birlikte karar veriyoruz. Yeniden kaldırdığımız ağaçların yerine taban ve yerine uygun biçimde yine ağaç dikiyoruz. Düzce Belediyesi olarak ağaç kesmek bir olay değildir, yeşile ehemmiyet veriyoruz. Bunun aksi asla düşünülemez" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ekim, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Babasını öldürüp kaçtı, polisin operasyonuyla yakalandı

Çorum’da tartıştığı babasını tüfekle öldüren zanlı, olayın akabinde kaçtığı Kırıkkale’nin Delice ilçesinde polis gruplarınca yakalandı.
Olay, gece saatlerinde Kamışlı Meskenler 5. Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Yaşar Yılmaz (59) ile oğlu M.Y. (37) ortasında şimdi bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine M.Y., yanında bulunan tüfekle babasına ateş etti. Silah seslerini duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Sıhhat gruplarının yaptığı denetimde Yaşar Yılmaz’ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
Olayın akabinde kaçan M.Y., polis gruplarının koordineli çalışması sonucu Kırıkkale’nin Delice ilçesine bağlı Çerikli Beldesi’nde kısa müddette yakalanarak gözaltına alındı. Zanlının emniyetteki süreçlerinin sürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin