Binlerce vatandaş hamsi festivalinde buluştu - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Aralık, 2023 00:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Binlerce vatandaş hamsi festivalinde buluştu

Ordu’nun ‘Sakin Şehir’ unvanına sahip Perşembe ilçesinde 4’üncüsü düzenlenen, binlerce vatandaşın katıldığı ve tonlarca hamsinin tüketildiği geleneksel hamsi festivali renkli görüntülere sahne oldu. Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, “Biz sakin şehiriz ve ilçemizde olan bölgesel ürünleri ön plana çıkarmak için uğraşıyoruz. Festivallerimiz devam edecek” dedi.

Perşembe Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen hamsi festivali vatandaşların akınına uğradı. Hamsi ızgara, pancar çorbası, cevizli helva gibi yiyeceklerin ikram edildiği festivale ilçe dışından da çok sayıda vatandaş geldi. Festival geçmiş yıllarda organize edilen etkinliklere göre ilk defa rekor katılıma ulaşırken, farklı ilçelerden de misafirleri ağırladı.

İlk olarak 7 ton hamsi ile başlangıcın yapıldığı festivalde zaman geçtikçe ilave hamsiler de getirildi. Geleneksel hale gelen festivalde vatandaşlar yöresel sanatçıların şarkı ve türkülerine eşlik edip, kimi zaman oyun oynayarak, renkli görüntüler oluşturdu.

“Çok güzel bir katılım var”

Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, bu yıl düzenlenen festivale katılımın çok fazla olduğunu belirterek, “Güzel bir günde güzel bir festival yapıyoruz. Hamsilerimiz çok güzel, yanında ikram ettiğimiz pancar çorbası da güzel. Bu sene festivalin 4’üncüsünü yapıyoruz. En iyi festivali yapmaya çalışıyoruz. İlerleyen yıllarda daha da iyisini yapacağız. Şu anda da festivale çok güzel bir katılım var. Geleneksel hale getirdik ve insanlar da bunu çok seviyor. Biz burada tamamen hamsi ızgara yapıyoruz. En güzel sunumu yapmaya çalışıyoruz. Biz sakin şehiriz ve ilçemizde olan bölgesel ürünleri ön plana çıkarmak için uğraşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Festival çeşitliliğimiz devam edecek”

İlçede festivallere büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Tandoğan, “Çok yoğun bir katılım var, farklı ilçelerden de misafirlerimiz var. Burada kendi personellerimiz ile güzel bir sunum yapmaya çalışıyoruz. 7 ton hamsi ile başladık. Yine balıkçılarımız da denizdeler herhangi bir hamsi sıkıntısı çekmeye başladığımızda takviyelerimiz de olacak. Biz göreve başladığımızda festivalleri yapacağız diye söz vermiştik, bunu ilerleyen yıllarda da yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

Festivale katılan vatandaşlar ise hem güneşli havanın, hem de kalabalık eşliğinde bir arada etkinlik yapmanın keyif verici olduğunu söylediler. Vatandaşlar, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
va2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Nisan, 2026 14:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Akay’dan hastane alanının özelleştirilmesine tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili Cevdet Akay; Yenice ilçesindeki eski hastane alanının özelleştirme alanına alınmasının kabul edilemez bir karar olduğunu söyledi.

Bu yaklaşımın yalnızca bir taşınmazın satışa çıkarılması değil,  aynı zamanda kamuya ait değerlerin, plansız ve günübirlik anlayışlarla elden çıkarılmasının açık bir örneği olduğunu savunan Milletvekili Akay, “Bu alan, geçmişte Yenice halkının sağlık hizmetine erişiminde önemli bir rol üstlenmiştir. Bugün ise bu değeri, kamu yararı doğrultusunda yeniden değerlendirmek yerine satışa konu etmek; sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmamaktadır. Kamuya ait bir taşınmazın kaderi, yalnızca gelir elde etme hedefiyle belirlenemez” dedi.

“BU ALAN YENİCE HALKININ ORTAK DEĞERİDİR”

Yenice gibi gelişme potansiyeli olan bir ilçede, böyle bir alanın  sağlık, eğitim, sosyal hizmetler ya da gençlere ve kadınlara yönelik projeler için değerlendirilebileceğini hatırlatan Akay, bu tür yerlerin yerel kalkınmanın ve toplumsal faydanın merkezleri haline getirilebildiğini,  satış yoluyla elden çıkarılmasının uzun vadede telafisi mümkün olmayan kayıplara yol açacağını söyledi.

Kamu malının  birilerinin tasarruf edeceği sıradan bir mülk olmadığını da belirten Akay, “ Bu alan, Yenice’de yaşayan her bir vatandaşın ortak hakkıdır. Bu hakkın, hangi gerekçeyle ve kimlerin lehine satışa çıkarıldığı ise kamuoyuna açık ve şeffaf bir şekilde anlatılmak zorundadır” diye konuştu.

“SORULARIMIZ NETTİR”

Akay; iktidara  “Bu noktada iktidara açıkça soruyorum  Yenice’deki eski hastane alanı neden kamu hizmeti için yeniden planlanmamaktadır? Bu satıştan beklenen kamu yararı nedir? Elde edilecek gelir, Yenice’ye nasıl geri dönecektir? Bu karar alınırken yerel halkın görüşü neden dikkate alınmamıştır?” şeklinde sorular yönelterek, “Bugün yapılacak bir satış, yarın geri dönüşü mümkün olmayan bir kayba dönüşecektir. Kamu taşınmazlarını elden çıkararak bütçe açığını kapatmaya çalışmak, sürdürülebilir bir yönetim anlayışı değildir. Asıl yapılması gereken; bu alanları üretime, istihdama ve toplumsal faydaya kazandıracak projeler geliştirmektir” şeklinde konuştu.

“BU YANLIŞTAN DERHAL DÖNÜLMELİDİR”

Yenice’deki eski hastane alanının özelleştirme listesine alınmasından derhal vaz geçilmelisini isteyen Akay; “ Bu alan, Yenice halkının ihtiyaçları doğrultusunda, kamu yararını esas alan bir anlayışla yeniden değerlendirilmelidir. Bizler, kamu kaynaklarının talan edilmesine de, Yenice’nin değerlerinin yok sayılmasına da izin vermeyeceğiz. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacak, Yenice halkının hakkını her platformda savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin