Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Aralık, 2023 00:36 tarihinde yayınlandı
0

Binlerce vatandaş hamsi festivalinde buluştu

Ordu’nun ‘Sakin Şehir’ unvanına sahip Perşembe ilçesinde 4’üncüsü düzenlenen, binlerce vatandaşın katıldığı ve tonlarca hamsinin tüketildiği geleneksel hamsi festivali renkli görüntülere sahne oldu. Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, “Biz sakin şehiriz ve ilçemizde olan bölgesel ürünleri ön plana çıkarmak için uğraşıyoruz. Festivallerimiz devam edecek” dedi.

Perşembe Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen hamsi festivali vatandaşların akınına uğradı. Hamsi ızgara, pancar çorbası, cevizli helva gibi yiyeceklerin ikram edildiği festivale ilçe dışından da çok sayıda vatandaş geldi. Festival geçmiş yıllarda organize edilen etkinliklere göre ilk defa rekor katılıma ulaşırken, farklı ilçelerden de misafirleri ağırladı.

İlk olarak 7 ton hamsi ile başlangıcın yapıldığı festivalde zaman geçtikçe ilave hamsiler de getirildi. Geleneksel hale gelen festivalde vatandaşlar yöresel sanatçıların şarkı ve türkülerine eşlik edip, kimi zaman oyun oynayarak, renkli görüntüler oluşturdu.

“Çok güzel bir katılım var”

Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, bu yıl düzenlenen festivale katılımın çok fazla olduğunu belirterek, “Güzel bir günde güzel bir festival yapıyoruz. Hamsilerimiz çok güzel, yanında ikram ettiğimiz pancar çorbası da güzel. Bu sene festivalin 4’üncüsünü yapıyoruz. En iyi festivali yapmaya çalışıyoruz. İlerleyen yıllarda daha da iyisini yapacağız. Şu anda da festivale çok güzel bir katılım var. Geleneksel hale getirdik ve insanlar da bunu çok seviyor. Biz burada tamamen hamsi ızgara yapıyoruz. En güzel sunumu yapmaya çalışıyoruz. Biz sakin şehiriz ve ilçemizde olan bölgesel ürünleri ön plana çıkarmak için uğraşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Festival çeşitliliğimiz devam edecek”

İlçede festivallere büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Tandoğan, “Çok yoğun bir katılım var, farklı ilçelerden de misafirlerimiz var. Burada kendi personellerimiz ile güzel bir sunum yapmaya çalışıyoruz. 7 ton hamsi ile başladık. Yine balıkçılarımız da denizdeler herhangi bir hamsi sıkıntısı çekmeye başladığımızda takviyelerimiz de olacak. Biz göreve başladığımızda festivalleri yapacağız diye söz vermiştik, bunu ilerleyen yıllarda da yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

Festivale katılan vatandaşlar ise hem güneşli havanın, hem de kalabalık eşliğinde bir arada etkinlik yapmanın keyif verici olduğunu söylediler. Vatandaşlar, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
orduda sel ve heyelan m7vr43Db
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Ordu’da sel ve heyelan

Ordu’nun Korgan ilçesinde etkili olan sağanak, sel ve heyelanlara yol açtı.

İlçede sağanak yağışlar etkili olurken, Tepealan Mahallesi’nde sel ve heyelanlar meydana geldi. Kot farkından dolayı arka tarafı bahçeye yakın olan bir evin içerisine giren sel suları, ön tarafta bulunan balkonundan caddeye aktı. Bu esnada evde bulunan eşyalar da caddeye savruldu. Vatandaşlar, balkonundan sel suları akan evi meraklı gözlerle inceledi. Yağışlarla birlikte bazı noktalarda heyelanlar da meydana geldi.

Bölgede incelemelerde bulunan Korgan Belediye Başkanı Sait Korgan yetkililerden bilgi alarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bölgede can kaybı ve yaralanma olmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Korgan, “Bölgede büyük bir afet oldu. 2 araç göçük altında kaldı, onları çıkartacağız. Bir evimizi boşaltıyoruz. Halı sahamızı sel çamurla doldurmuş. Halkımıza geçmiş olsun. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sahadayız, iş makineleri çalışıyor. Gündüz olduğu için çok şükür can kaybı yok, bu da tek tesellimiz. Halkımızın yanındayız” dedi.

Bölgede çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin