Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Aralık, 2023 00:36 tarihinde yayınlandı
0

Binlerce vatandaş hamsi festivalinde buluştu

Ordu’nun ‘Sakin Şehir’ unvanına sahip Perşembe ilçesinde 4’üncüsü düzenlenen, binlerce vatandaşın katıldığı ve tonlarca hamsinin tüketildiği geleneksel hamsi festivali renkli görüntülere sahne oldu. Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, “Biz sakin şehiriz ve ilçemizde olan bölgesel ürünleri ön plana çıkarmak için uğraşıyoruz. Festivallerimiz devam edecek” dedi.

Perşembe Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen hamsi festivali vatandaşların akınına uğradı. Hamsi ızgara, pancar çorbası, cevizli helva gibi yiyeceklerin ikram edildiği festivale ilçe dışından da çok sayıda vatandaş geldi. Festival geçmiş yıllarda organize edilen etkinliklere göre ilk defa rekor katılıma ulaşırken, farklı ilçelerden de misafirleri ağırladı.

İlk olarak 7 ton hamsi ile başlangıcın yapıldığı festivalde zaman geçtikçe ilave hamsiler de getirildi. Geleneksel hale gelen festivalde vatandaşlar yöresel sanatçıların şarkı ve türkülerine eşlik edip, kimi zaman oyun oynayarak, renkli görüntüler oluşturdu.

“Çok güzel bir katılım var”

Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, bu yıl düzenlenen festivale katılımın çok fazla olduğunu belirterek, “Güzel bir günde güzel bir festival yapıyoruz. Hamsilerimiz çok güzel, yanında ikram ettiğimiz pancar çorbası da güzel. Bu sene festivalin 4’üncüsünü yapıyoruz. En iyi festivali yapmaya çalışıyoruz. İlerleyen yıllarda daha da iyisini yapacağız. Şu anda da festivale çok güzel bir katılım var. Geleneksel hale getirdik ve insanlar da bunu çok seviyor. Biz burada tamamen hamsi ızgara yapıyoruz. En güzel sunumu yapmaya çalışıyoruz. Biz sakin şehiriz ve ilçemizde olan bölgesel ürünleri ön plana çıkarmak için uğraşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Festival çeşitliliğimiz devam edecek”

İlçede festivallere büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Tandoğan, “Çok yoğun bir katılım var, farklı ilçelerden de misafirlerimiz var. Burada kendi personellerimiz ile güzel bir sunum yapmaya çalışıyoruz. 7 ton hamsi ile başladık. Yine balıkçılarımız da denizdeler herhangi bir hamsi sıkıntısı çekmeye başladığımızda takviyelerimiz de olacak. Biz göreve başladığımızda festivalleri yapacağız diye söz vermiştik, bunu ilerleyen yıllarda da yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

Festivale katılan vatandaşlar ise hem güneşli havanın, hem de kalabalık eşliğinde bir arada etkinlik yapmanın keyif verici olduğunu söylediler. Vatandaşlar, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
w2 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
04 Haziran, 2026 12:24 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

AYM’den Süresiz Nafaka Düzenlemesine İptal Kararı

Anayasa Mahkemesi (AYM), boşanma davalarında uygulanan süresiz yoksulluk nafakasına ilişkin düzenlemeyi iptal etti. Yüksek Mahkeme, Türk Medeni Kanunu’nun 175. maddesinde yer alan ve nafakanın “süresiz” olarak talep edilebilmesine imkan tanıyan hükmü oy çokluğuyla Anayasa’ya aykırı bularak kaldırdı.

Karar, Antalya 12. Aile Mahkemesi’nin başvurusu üzerine AYM Genel Kurulu’nda ele alındı. Yapılan değerlendirme sonucunda, yoksulluk nafakasının süresiz olarak bağlanmasını öngören düzenlemenin iptaline karar verildi.

AYM’nin aldığı kararın hemen uygulanmayacağı, iptal hükmünün Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından 9 ay sonra yürürlüğe gireceği öğrenildi. Bu süre içerisinde yasal boşluğun giderilmesi amacıyla yeni bir düzenleme yapılması bekleniyor.

Mevcut düzenlemeye göre boşanma nedeniyle yoksulluğa düşecek taraf, kusurunun diğer eşten daha ağır olmaması şartıyla, karşı taraftan mali gücü oranında süresiz nafaka talep edebiliyordu. Ayrıca nafaka yükümlüsü olan eşin kusurlu olması şartı da aranmıyordu.

Kararın gerekçesi henüz açıklanmazken, AYM’nin ayrıntılı gerekçeli kararını ilerleyen günlerde yayımlaması bekleniyor. Karar, uzun süredir kamuoyunda ve hukuk çevrelerinde tartışma konusu olan süresiz nafaka uygulamasında önemli bir değişikliğin önünü açtı.

Yeni düzenlemenin nasıl şekilleneceği ve nafaka sürelerinin hangi kriterlere göre belirleneceği ise yapılacak yasal çalışmaların ardından netlik kazanacak.

Bakan Gürlek: “Süresiz nafaka iptal kararını adalet ve hakkaniyet ilkeleri adına son derece kıymetli buluyoruz.”
Bizi sosyal medyadan takip edin