Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Aralık, 2023 00:36 tarihinde yayınlandı
0

Binlerce vatandaş hamsi festivalinde buluştu

Ordu’nun ‘Sakin Şehir’ unvanına sahip Perşembe ilçesinde 4’üncüsü düzenlenen, binlerce vatandaşın katıldığı ve tonlarca hamsinin tüketildiği geleneksel hamsi festivali renkli görüntülere sahne oldu. Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, “Biz sakin şehiriz ve ilçemizde olan bölgesel ürünleri ön plana çıkarmak için uğraşıyoruz. Festivallerimiz devam edecek” dedi.

Perşembe Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen hamsi festivali vatandaşların akınına uğradı. Hamsi ızgara, pancar çorbası, cevizli helva gibi yiyeceklerin ikram edildiği festivale ilçe dışından da çok sayıda vatandaş geldi. Festival geçmiş yıllarda organize edilen etkinliklere göre ilk defa rekor katılıma ulaşırken, farklı ilçelerden de misafirleri ağırladı.

İlk olarak 7 ton hamsi ile başlangıcın yapıldığı festivalde zaman geçtikçe ilave hamsiler de getirildi. Geleneksel hale gelen festivalde vatandaşlar yöresel sanatçıların şarkı ve türkülerine eşlik edip, kimi zaman oyun oynayarak, renkli görüntüler oluşturdu.

“Çok güzel bir katılım var”

Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, bu yıl düzenlenen festivale katılımın çok fazla olduğunu belirterek, “Güzel bir günde güzel bir festival yapıyoruz. Hamsilerimiz çok güzel, yanında ikram ettiğimiz pancar çorbası da güzel. Bu sene festivalin 4’üncüsünü yapıyoruz. En iyi festivali yapmaya çalışıyoruz. İlerleyen yıllarda daha da iyisini yapacağız. Şu anda da festivale çok güzel bir katılım var. Geleneksel hale getirdik ve insanlar da bunu çok seviyor. Biz burada tamamen hamsi ızgara yapıyoruz. En güzel sunumu yapmaya çalışıyoruz. Biz sakin şehiriz ve ilçemizde olan bölgesel ürünleri ön plana çıkarmak için uğraşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Festival çeşitliliğimiz devam edecek”

İlçede festivallere büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Tandoğan, “Çok yoğun bir katılım var, farklı ilçelerden de misafirlerimiz var. Burada kendi personellerimiz ile güzel bir sunum yapmaya çalışıyoruz. 7 ton hamsi ile başladık. Yine balıkçılarımız da denizdeler herhangi bir hamsi sıkıntısı çekmeye başladığımızda takviyelerimiz de olacak. Biz göreve başladığımızda festivalleri yapacağız diye söz vermiştik, bunu ilerleyen yıllarda da yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

Festivale katılan vatandaşlar ise hem güneşli havanın, hem de kalabalık eşliğinde bir arada etkinlik yapmanın keyif verici olduğunu söylediler. Vatandaşlar, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dunya kupasi heyecani yenisehir yazlik sinemasinda yasanacak 2XiQ3gJB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Dünya kupası heyecanı Yenişehir Yazlık Sineması’nda yaşanacak

Karabük Belediyesi tarafından düzenlenecek organizasyonla vatandaşlar, Dünya Kupası heyecanını Yenişehir Yazlık Sineması’nda kurulacak dev ekranda birlikte yaşayacak.

Karabük Belediyesi, kentte sosyal ve kültürel hayatı canlandırmaya yönelik etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor. Belediye tarafından hazırlanan program kapsamında vatandaşlar, Dünya Kupası karşılaşmasını Yenişehir Yazlık Sineması’nda dev ekrandan izleme fırsatı bulacak.

Karabük’ün önemli sosyal yaşam alanlarından biri olan Yenişehir Yazlık Sineması’nda gerçekleştirilecek etkinlik, 14 Haziran Pazar günü saat 04.30’da Yenişehir Çamlık Camii’nde kılınacak sabah namazıyla başlayacak. Namazın ardından saat 05.30’da Karabük Belediyesi tarafından vatandaşlara çay ve çorba ikramı yapılacak. Saat 07.00’de başlayacak karşılaşma ise dev ekrandan takip edilecek.

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, tüm vatandaşları programa davet ederek, amaçlarının şehirde birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek olduğunu söyledi.

2002 Dünya Kupası’nın toplumun hafızasında özel bir yere sahip olduğunu belirten Çetinkaya, “2002 Dünya Kupası’nda millet olarak unutulmaz günler yaşamış, aynı sevinçte ve aynı heyecanda buluşmuştuk. O günlerin coşkusunu ve birlik ruhunu yeniden yaşamak istiyoruz. Yenişehir Yazlık Sinemamızda hemşehrilerimizle birlikte Dünya Kupası heyecanını paylaşacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Pazar sabahı vatandaşlarla önce sabah namazında buluşacaklarını ifade eden Çetinkaya, daha sonra çay ve çorba ikramında bulunacaklarını, ardından da milli heyecanı dev ekranda hep birlikte yaşayacaklarını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin