Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Aralık, 2023 00:36 tarihinde yayınlandı
0

Binlerce vatandaş hamsi festivalinde buluştu

Ordu’nun ‘Sakin Şehir’ unvanına sahip Perşembe ilçesinde 4’üncüsü düzenlenen, binlerce vatandaşın katıldığı ve tonlarca hamsinin tüketildiği geleneksel hamsi festivali renkli görüntülere sahne oldu. Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, “Biz sakin şehiriz ve ilçemizde olan bölgesel ürünleri ön plana çıkarmak için uğraşıyoruz. Festivallerimiz devam edecek” dedi.

Perşembe Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen hamsi festivali vatandaşların akınına uğradı. Hamsi ızgara, pancar çorbası, cevizli helva gibi yiyeceklerin ikram edildiği festivale ilçe dışından da çok sayıda vatandaş geldi. Festival geçmiş yıllarda organize edilen etkinliklere göre ilk defa rekor katılıma ulaşırken, farklı ilçelerden de misafirleri ağırladı.

İlk olarak 7 ton hamsi ile başlangıcın yapıldığı festivalde zaman geçtikçe ilave hamsiler de getirildi. Geleneksel hale gelen festivalde vatandaşlar yöresel sanatçıların şarkı ve türkülerine eşlik edip, kimi zaman oyun oynayarak, renkli görüntüler oluşturdu.

“Çok güzel bir katılım var”

Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, bu yıl düzenlenen festivale katılımın çok fazla olduğunu belirterek, “Güzel bir günde güzel bir festival yapıyoruz. Hamsilerimiz çok güzel, yanında ikram ettiğimiz pancar çorbası da güzel. Bu sene festivalin 4’üncüsünü yapıyoruz. En iyi festivali yapmaya çalışıyoruz. İlerleyen yıllarda daha da iyisini yapacağız. Şu anda da festivale çok güzel bir katılım var. Geleneksel hale getirdik ve insanlar da bunu çok seviyor. Biz burada tamamen hamsi ızgara yapıyoruz. En güzel sunumu yapmaya çalışıyoruz. Biz sakin şehiriz ve ilçemizde olan bölgesel ürünleri ön plana çıkarmak için uğraşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Festival çeşitliliğimiz devam edecek”

İlçede festivallere büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Tandoğan, “Çok yoğun bir katılım var, farklı ilçelerden de misafirlerimiz var. Burada kendi personellerimiz ile güzel bir sunum yapmaya çalışıyoruz. 7 ton hamsi ile başladık. Yine balıkçılarımız da denizdeler herhangi bir hamsi sıkıntısı çekmeye başladığımızda takviyelerimiz de olacak. Biz göreve başladığımızda festivalleri yapacağız diye söz vermiştik, bunu ilerleyen yıllarda da yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

Festivale katılan vatandaşlar ise hem güneşli havanın, hem de kalabalık eşliğinde bir arada etkinlik yapmanın keyif verici olduğunu söylediler. Vatandaşlar, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda durdurulan kamyondan 10 duzensiz gocmen cikti surucu tutuklandi f2NVJR6h
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da durdurulan kamyondan 10 düzensiz göçmen çıktı: Sürücü tutuklandı

Bolu’da TEM Otoyolu’nda polis ekiplerince durdurulan bir kamyonda 10 düzensiz göçmen yakalanırken, göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenen kamyon sürücüsü çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçe yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda dün saat 12.00 sıralarında TEM Otoyolu üzerinde denetim yapan ekipler, durumundan şüphelendikleri bir kamyonu durdurdu. Kamyonda yapılan aramalarda, yasa dışı yollarla ülkeye giriş yaptığı tespit edilen 8’i Afganistan, 1’i Pakistan ve 1’i Bangladeş uyruklu olmak üzere toplam 10 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, kimlik tespitleri ve sağlık kontrollerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı.

Sürücü cezaevine gönderildi

Operasyon kapsamında “Göçmen Kaçakçılığı” yaptığı tespit edilen kamyon şoförü D.C. ise ekipler tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 16 Mayıs’ta geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen D.C., çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin