Reklam
Reklam

Binlerce vatandaş hamsi festivalinde buluştu

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Aralık, 2023 00:36 tarihinde yayınlandı
0

Ordu’nun ‘Sakin Şehir’ unvanına sahip Perşembe ilçesinde 4’üncüsü düzenlenen, binlerce vatandaşın katıldığı ve tonlarca hamsinin tüketildiği geleneksel hamsi festivali renkli görüntülere sahne oldu. Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, “Biz sakin şehiriz ve ilçemizde olan bölgesel ürünleri ön plana çıkarmak için uğraşıyoruz. Festivallerimiz devam edecek” dedi.

Perşembe Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen hamsi festivali vatandaşların akınına uğradı. Hamsi ızgara, pancar çorbası, cevizli helva gibi yiyeceklerin ikram edildiği festivale ilçe dışından da çok sayıda vatandaş geldi. Festival geçmiş yıllarda organize edilen etkinliklere göre ilk defa rekor katılıma ulaşırken, farklı ilçelerden de misafirleri ağırladı.

İlk olarak 7 ton hamsi ile başlangıcın yapıldığı festivalde zaman geçtikçe ilave hamsiler de getirildi. Geleneksel hale gelen festivalde vatandaşlar yöresel sanatçıların şarkı ve türkülerine eşlik edip, kimi zaman oyun oynayarak, renkli görüntüler oluşturdu.

“Çok güzel bir katılım var”

Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, bu yıl düzenlenen festivale katılımın çok fazla olduğunu belirterek, “Güzel bir günde güzel bir festival yapıyoruz. Hamsilerimiz çok güzel, yanında ikram ettiğimiz pancar çorbası da güzel. Bu sene festivalin 4’üncüsünü yapıyoruz. En iyi festivali yapmaya çalışıyoruz. İlerleyen yıllarda daha da iyisini yapacağız. Şu anda da festivale çok güzel bir katılım var. Geleneksel hale getirdik ve insanlar da bunu çok seviyor. Biz burada tamamen hamsi ızgara yapıyoruz. En güzel sunumu yapmaya çalışıyoruz. Biz sakin şehiriz ve ilçemizde olan bölgesel ürünleri ön plana çıkarmak için uğraşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Festival çeşitliliğimiz devam edecek”

İlçede festivallere büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Tandoğan, “Çok yoğun bir katılım var, farklı ilçelerden de misafirlerimiz var. Burada kendi personellerimiz ile güzel bir sunum yapmaya çalışıyoruz. 7 ton hamsi ile başladık. Yine balıkçılarımız da denizdeler herhangi bir hamsi sıkıntısı çekmeye başladığımızda takviyelerimiz de olacak. Biz göreve başladığımızda festivalleri yapacağız diye söz vermiştik, bunu ilerleyen yıllarda da yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

Festivale katılan vatandaşlar ise hem güneşli havanın, hem de kalabalık eşliğinde bir arada etkinlik yapmanın keyif verici olduğunu söylediler. Vatandaşlar, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Refakatçi olarak hastaneye giderken kazada hayatını kaybetti

refakatci olarak hastaneye giderken kazada hayatini kaybetti uO6Pu91p
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 08:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da hastanede yatan eltisine refakatçi olarak giderken içinde bulunduğu otomobilin aydınlatma direğine çarpması sonucu ağır yaralanan kadın olay yerinde hayatını kaybetti, hastanın eşi olan araç sürücüsü ise ağır yaralandı.

Kaza, 19 Mayıs ilçesi Sinop yolu Erenköy mevkisinde saat 05.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü ilçesinde ikamet eden Mehmet Özmen (35), Bafra ilçesinde özel bir hastanede tedavi altında bulunan eşinin yanında refakatçi olarak kalması için yengesi Zeliha Özmen’i (33) hastaneye götürmek için yola çıktı. Mehmet Özmen idaresindeki 46 AGC 201 plakalı otomobil, Samsun istikametinden 19 Mayıs ilçesi yönüne seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde bulunan aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil alev alarak yanmaya başladı. Yanan araç itfaiye tarafından söndürülürken, ağır yaralanan sürücü Mehmet Özmen, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Zeliha Özmen ise olay yerinde hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden kadının cenazesi, 19 Mayıs Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin