Binlerce bebeğin doğumunda yardımcı olan ebeye Sağlık Bakanlığı’ndan teşekkür belgesi - Karabük Haber Postası
binlerce bebegin dogumunda yardimci olan ebeye saglik bakanligindan tesekkur belgesi hUnGuwZu
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mart, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Binlerce bebeğin doğumunda yardımcı olan ebeye Sağlık Bakanlığı’ndan teşekkür belgesi

Samsun’da meslek hayatında geçirdiği 37 yılda binlerce bebeğin doğumuna yardımcı olan ebeye, Sağlık Bakanlığı tarafından teşekkür belgesi verildi.

Vezirköprü Devlet Hastanesi’nde 37 yılını ebe olarak hizmet vermeye adayan, bu vakit zarfında binlerce bebeğin doğumuna yardımcı olan, 15 yıldır da doğumhane sorumlusu olarak misyon yapan Ebe Seval Peker’e, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen teşekkür evrakı Sıhhat Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras tarafından takdim edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Kendisine emeklerinden ötürü Vezirköprülü hemşerilerimiz ve tüm sıhhat çalışanlarımız ismine teşekkür ederiz” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
erman
Erman Başyiğit Avatarı
Erman Başyiğit
23 Mart, 2026 11:31 tarihinde yayınlandı
0
0

Tünellerde Kaybolan Hayatlar

Biri “Yenice’ye gidiyorum” dediğinde içimiz ürperiyor artık. Sanki “ölüme biraz daha yaklaşıyorum” demiş gibi bakıyoruz yüzüne. 32 kilometre. 15 tünel. Ve her tünele sığmayan bir sürü can.

Deligeç’te yine çift yönlü çarpışma. Her hafta sonu aynı haber: “Karabük-Yenice yolunda kaza, 1 ölü / 5 yaralı / 7 yaralı / 2’si çocuk…” Sayılar değişiyor, isimler değişiyor, ama cümle aynı kalıyor.

2000’lerde “rüya yol” diye açılmıştı bu hat. Filyos Vadisi’ni delik deşik edip 15-16 tünel yapmıştık ya hani… “Artık Yenice’ye 20 dakikada gidiyoruz” diye sevinmiştik. Şimdi aynı yol 20 dakikada can alıyor.

Tek şerit.  Viraj üstüne viraj. Tünel giriş-çıkışlarında görüş sıfır. Kamyonla binek araç karşı karşıya gelince fizik kuralı devreye giriyor: Büyük olan kazanıyor, küçük olan eziliyor.

Milletvekilleri kürsüde bağırıyor: “Yenice yolu bölgenin trafiğini kaldırmıyor!” İki kere söylemişler mecliste. Üçüncüsüne gerek kalmadan yine can gitti.

Bayram dönüşü, düğün konvoyu, cenaze korteji… Hepsinde aynı yol. Hepsinde aynı tüneller. Hepsinde aynı dua: “Bu seferlik geçsin.”

Yetkililer ne zaman anlayacak? “Ölüm yolu” tabelası mı asmalıyız girişe? Yoksa her kilometrede bir beyaz bayrak mı dikmeliyiz?

32 kilometre yol değil bu. 32 kilometre vicdan meselesi. 15 tünel değil. 15 kez “keşke” deme hakkı.

Duble yol istiyoruz. Genişletme istiyoruz. Ama en çok da istiyoruz ki: “Yenice’ye gidiyorum” diyen biri daha içimizi titretmesin.

Çünkü o yol artık sadece Karabük’ü Yenice’ye bağlamıyor. O yol anneleri evlatsız, çocukları annesiz bırakıyor.

Bir an önce…

Bir can daha gitmeden.

Bir anne daha ağlamadan.

Bir bebek daha yetim kalmadan.

Şimdi harekete geçin. Çok geç olmadan…